Közélet

Több százan vettek részt a Nemzeti Összetartozás Napján Makón + FOTÓK

Több százan vettek részt a Nemzeti Összetartozás Napján Makón + FOTÓK

2015. június 4., csütörtök
Több százan vettek részt a Nemzeti Összetartozás Napján Makón + FOTÓK
nemzeti_osszetartozas_napja_mako008

Több, mint háromszázan emlékeztek a Trianoni békediktátumra a Nemzeti Összetartozás Napján Makón a Hősi emlékmű előtt. A Makó Város Önkormányzata által szervezett megemlékezésre meghívott minden általános és középiskola elfogadta a meghívást, a koszorúk mellett a diákok is egy-egy szál virággal tisztelegtek a Hősi emlékműnél.

Makó Város Önkormányzata által szervezett Nemzeti Összetartozás Napja ünnepségen a makói oktatási intézmények diákjaival és vezetőivel együtt emlékeztek a Hősi Emlékműnél. Juhász Gyula Trianon című versével teremtették meg az ünnepi hangulatot.

Orbán Imre

kulturális referens beszédében hangsúlyozta, hogy a történelem megértése és a nemzeti egység a felnövekvő nemzedék számára fontos és kiemelt feladat. Történetünk, nemzeti történelmünk és egységünk mindenki számára üzenetet kell, hogy hordozzon. Az ünnepet a Maros Táncegyüttes tette színessé. Mátyusföldi táncuk a Felvidéket, csókai a Délvidéket, mezőségi előadásuk pedig az elcsatolt Erdélyt szimbolizálta.

Csikota József

karnagy-igazgató vezetésével a Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekara kíséretében az emlékezés virágait helyezte el

Farkas Éva Erzsébet

polgármester,

Czirbus Gábor

alpolgármester és

Bálint-Hankóczy Beatrix

jegyző Makó képviselőtestülete nevében,

Égető Gábor

hivatalvezető és

Lakatos-Tóth Andor

hivatalvezető helyettes a Csongrád Megyei Kormányhivatal Makói Járási Hivatala nevében. Koszorút helyezett el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nevében

Czellár Mónika

, a makói tankerület megbízott igazgatója, valamint

Kozák György

intézményvezető. A megemlékezést

Pásztor Kata

előadásában a Székely himnusz zárta, melyet követően a jelenlévő több mint háromszáz tanuló és pedagógus emlékezett egy-egy szál virággal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.