Nyáron is várja a ruhaadományokat a Centerke

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

centerke

Nyáron is intenzív a segítségnyújtás a Centerke Adományozó Központban. Sok család és idős – egyedülálló keresi fel az adományozó helyet segítségért.

A rászorulók számára osztott ingyenes ruha és cipő sokszor életmentő a támogatottaknak, hiszen sok szegény sorban nélkülözőt, vagy utcán élőt segítik az adományok. Együtt többet tehetünk, így a Centerkét működtető Mátrix Közhasznú Alapítvány arra kéri azokat, akik megtehetik, hogy a már megunt (de még használható) férfi-női cipőt, ruhát a Szeged, a Roosevelt tér 5. címre, a Centerkébe juttassák el. Így együtt vehetünk részt a szegénység elleni küzdelemben és a jobb életminőség megteremtésében.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központban a rászorulók ingyen válogathatnak a beadott ruhák, cipők, életminőséget segítő dolgok közül. Az alapítvány önkéntesei nem csak osztják a segítséget, de folyamatosan várják is az adományozókat, akik a már felesleges dolgaikat célzottan a legrászorultabbak részére juttathatják el. 2014-ben tízezernél több támogatást sikerült kiosztani, 2015-ben is hasonlóan nagy az igény.

A Centerke Adományozó Központ Szegeden, a Roosevelt tér 5. alatt működik. Keddtől péntekig 10-17 óra között kereshetik fel a rászorulók, az adományozók, illetve az önkéntes segítők a térítésmentes adományosztó helyet. A segítő program weboldala a centerke.hu címen érhető el. Sajnos nagyon sok egyén és család van, akik nem rendelkeznek anyagi fedezettel, hogy használt vagy új ruhaneműt pénzért vásároljanak. Szükség van a lakosság megsegítésére, a program a felzárkózást, az egyenlő esély megteremtését segíti, illetve a szegénység visszaszorításában működik közre.

Előző sztori

Hőségriadó: házi kedvenceinket is hőguta fenyegeti

Következő sztori

Labdarúgás: két év után nyert bajnokit a Tanárképző