Bulvár

Ma van a környezetvédelmi világnap

Ma van a környezetvédelmi világnap

2015. június 5., péntek
Ma van a környezetvédelmi világnap
kornyezetvedelem_termeszetvedelem_wwf

A környezetvédelmi világnap alkalmából péntektől vasárnapig autómentes parkká változik a Városliget, zöld és civil szervezetek veszik birtokba a lezárt Kós Károly sétányt, ahol ingyenes családi és gyerekprogramokkal, valamint koncertekkel várják a közönséget.

A rendezvény miatt vasárnap éjfélig lezárják a Kós Károly sétányt a Hermina út és a Hősök tere között, így a környéken torlódásokra lehet számítani. Az ENSZ 1972. óta ünnepli június 5-én a környezetvédelmi világnapot, az esemény idei mottója: "Hét milliárd álom. Egy bolygó. Figyeljünk a fogyasztásra!". A több mint 40 éve kijelölt nap minden évben a környezeti értékek fontosságára hívja fel a figyelmet - olvasható a WWF Magyarország világnapra kiadott közleményében. A klímakutatók évtizedek óta kongatják a vészharangot, a 2009 óta minden év végén megtartott klímacsúcs a világ döntéshozóit hozza össze, hogy valódi megoldások szülessenek. Ennek eredményeként a vállalatok felelős, fenntartható termelése előtérbe került és nap mint nap új, innovatív zöld technológiák jönnek létre a világban, hogy a Föld erőforrásainak kihasználására közös megoldást találjanak. Az Európai Bizottság jelenleg az európai természetvédelem alapjait jelentő két legfontosabb irányelvet kérdőjelezi meg, a gyors gazdasági haszon érdekei miatt. A kérdésről társadalmi konzultáció zajlik. Az Európai Bizottságnak július 24-ig bárki elküldheti a véleményét a témával kapcsolatosan. A civil természetvédelmi szervezetek Európa szerte megmozdultak az ügyben és eddig csaknem 200 ezer aláírás gyűlt össze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.