Labdarúgás: U20-as vb – Közel állt a bravúrhoz a magyar csapat Brazília ellen + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

8602759_50c392ae1e169b447a867b893bd6f8eb_x

A magyar válogatott közel nyolcvan percet emberhátrányban futballozva 2-1-es vereséget szenvedett a brazil csapattól az Új-Zélandon zajló U20-as labdarúgó-világbajnokságon.

Álomszerűen kezdett a magyar csapat, ugyanis az észak-koreaiak ellen triplázó Mervó Bence már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést – igaz, ehhez kellett a brazil kapus hatalmas hibája is. Nem sokkal később kis híján növelte előnyét a magyar válogatott, de a nyitómérkőzésen szintén eredményes Forgács Dávid lövése a felső lécen csattant.
A 16. percben Tamás Krisztián megkapta második sárga lapját, így bő negyedórát követően emberhátrányba került Bernd Storck csapata. Innentől kezdve a dél-amerikaiak vették át a kezdeményezést, mégis a magyarok növelhették volna előnyüket. Előbb Kalmár Zsolt vette észre tökéletesen, hogy a brazil kapus messze kint áll a kapujából, ám félpályán túli lövése célt tévesztett, később pedig Mervó járt közel második góljához, de közeli fejesét nagy bravúrral hárította Jean.
A fordulást követően gyorsan egyenlítettek a brazilok, Pereira lövését még hatalmas bravúrral védte Székely György, a szöglet után Danilo fejesével szemben azonban már a magyar kapus is tehetetlen volt. A brazilok ezt követően szinte végig egykapuztak, a magyarok csak pillanatokra tudták megtartani a labdát, s mindössze pontrúgásokkal próbáltak veszélyt teremteni. A nyomást a 85. percig bírta a magyar csapat, ekkor büntetőt kaptak a brazilok, amelyet Pereira értékesített, Székely csak hozzáérni tudott a labdához.
“Ritka alkalom, hogy vereség után gratulálni lehet egy csapatnak, de a mostani egy ilyen eset – értékelt a magyar szövetség honlapján a mérkőzést követően Bernd Storck sportigazgató. – Taktika és csapategység szempontjából mérkőzésről mérkőzésre előrelépünk. Azt hiszem, játékosaim nagyon sokat tanultak ebből a meccsből is, amelyen a torna egyik nagy csapata ellen sokáig a győzelemért, de végig a pontszerzésért harcban állva játszottak. Soha nem foglalkozom a játékvezető ténykedésével, ez nem az én stílusom, most is inkább azt emelném ki, hogy amikor a mérkőzés után a játékosok szemébe néztem, azt láttam, hogy félelem nélkül várják a Nigéria elleni harmadik csoportmeccset.”

A találkozón a Csongrád megyeiek közül kezdőként lépett pályára Kecskés Ákos és Forgács Dávid: előbbi gólpasszal járult hozzá a magyar csapat teljesítményéhez, míg utóbbi a kapufát találta éles szögből 1-0-nál. Csereként lépett pályára Zsótér Donát, aki Sallai Rolandot váltotta a 75. percben.

Forgács Dávid kapufája

A csoport másik csütörtöki mérkőzésén:
Nigéria-Koreai NDK 4-0 (0-0)

Hétfői eredmények:
1. forduló:
Magyarország-Koreai NDK 5-1 (2-1)
Brazília-Nigéria 4-2 (2-2)

A csoport további programja:
3. forduló, vasárnap:
Brazília-Koreai NDK, Christchurch 7.00
MAGYARORSZÁG-Nigéria, New Plymouth 7.00
A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Brazíliai 6 pont, 2. MAGYARORSZÁG 3 (6-3), 3. Nigéria 3 (6-4), 4. Koreai NDK 0

A csoportokból az első kettő jut tovább, illetve a hat kvartett négy legjobb harmadikja is biztosítja helyét a nyolcaddöntőben.

E csoport, 2. forduló:

Brazília-Magyarország 2-1 (1-0)
New Plymouth, 4000 néző, v.: al-Mirdaszi (szaúd-arábiai)
Brazília: Jean – Jorge, Lucao, Marlon (Jaja, a szünetben), Joao Pedro – Alef, Danilo – Marcos Guilherme (Andreas Pereira, a szünetben) , Boschilia (Leo Pereira, 88.), Gabriel – Judivan.
Magyarország:Székely György – Osváth Attila, Kecskés Ákos, Lenzsér Bence, Tamás Krisztián – Vida Máté, Nagy Ádám – Kalmár Zsolt (Nagy Dominik, 65.), Forgács Dávid, Sallai Roland (Zsótér Donát, 75.) – Mervó Bence (Talabér Attila, 66.)
gólszerzők: Danilo (50.), Pereira (85.), illetve Mervó (8.)
kiállítva: Tamás (16.)
sárga lap: Marlon (2.), Gabriel (92.), illetve Osváth (6.), Tamás (12., 16.)

Bár vezetett a brazilok ellen a magyar u20-as válogatott, pont nélkül maradt második csoportmeccsén. Kecskés Ákos gó…

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 4.

Default thumbnail
Előző sztori

Romániában törvény készül Trianon ünneplésére

Default thumbnail
Következő sztori

Európai kábítószer-jelentés - Magyarország a kevésbé fertőzött tagállamok közé tartozik

Legutóbbi hasonló cikkek