Sport

Labdarúgás: szegedi győzelmével bajnok lett a Makó II. + FOTÓK

Labdarúgás: szegedi győzelmével bajnok lett a Makó II. + FOTÓK

2015. június 14., vasárnap
Labdarúgás: szegedi győzelmével bajnok lett a Makó II. + FOTÓK
szvse-mako17kf

Az egygólos különbség dacára összességében magabiztos győzelmet aratott a Makó II. a SZVSE II. otthonában, ezzel a hagymavárosiak a bajnoki címet is besöpörték a Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoportban.

Bár a vendégeknek egy döntetlen is elegendő lett volna, hogy matematikailag is bebiztosítsák az első helyüket a táblázaton,

Gabnai Győző

tanítványai mégsem bízták a véletlenre a dolgot. A 10. percben

Gabnai Bence

hozta ziccerbe a tizenhatoson belül

Patkós Sándort

, aki nem hibázott, így igen hamar vezetéshez jutottak a kék mezesek. (0-1) Fél óra elteltével

Béres Róbert

növelhette volna a fórt, de nagy helyzetben nem tudta bevenni a kaput, miután gyenge lövése elakadt a kapu előterében lévő homokszigeten. A 36. minutumban ismét Béres villant: fejese a keresztléc tetején megpattanva hagyta el a játékteret. Fordulás után

Bány Tamás

és

Mácsai Dávid

előtt is kimaradt egy-egy nagy lehetőség, miközben az idő előrehaladtával egyre több energiát vett ki a csapatokból a nyári hőség, így az iram is el-elmaradozott a kezdetitől. A 81. percben aztán feltette a Makó az i-re a pontot, amikor

Köteles István

tolt maga elé fejjel egy bedobást, hogy aztán a kivetődő

Seres István

alatt közelről a hálóba passzoljon. (0-2) A végére még Mácsai - a kissé a labda mellé nyúl

Benyó Zsolt

közreműködésével - a hálóba lőtt egy 30 méteres szabadrúgást, mindez azonban szépségtapasznál többre már nem volt elegendő. A hagymavárosiak végül három pont előnnyel végeztek a tabella első pozíciójában, megelőzve a HFC II.-t, illetve a az utolsó körben a Csongrád-fakóval szemben alulmaradó Baktót. A vasutasok a 13. helyen végeztek a 15 csapatot felvonultató mezőnyben.

Szeged, SZVSE-stadion, 50 néző
2015. június 14., 18.00
Szegedi VSE II.
Makó FC II.
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Szalai Szabolcs István • asszisztens: László Bálint, Szarvas Szabolcs
1
-
2

Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoport, 30. forduló:

Szegedi VSE II. - Makó FC II. 1-2 (0-1)

Szeged, SZVSE-stadion, 50 néző. Vezette: Szalai Szabolcs István (László Bálint, Szarvas Szabolcs).

SZVSE II.:

Seres - Fodor (Rácz 63'), Reinhardt, Tolna, Tiger, Veress, Jánk (Bukovinszky 68'), Német (Szekszárdi 63'), Ponyokai (Meszlényi 43'), Kovács (Köteles Á. 68'), Mácsai.

Edző:

Terjéki Tamás László.

Makó II.:

Benyó - Zádori (Galambosi 54'), Szebehelyi, Tamasi, Patkós (Szabó N. 75'), Gabnai B. (Szabó L. 77'), Papp, Béres (Bány - a szünetben), Rudisch (Törős -a szünetben), Varga (Igaz 84'), Köteles I..

Játékos-edző:

Gabnai Győző.

Gólszerzők:

Mácsai (89'), ill. Patkós (10'), Köteles I. (81').

Sárga lap:

Reinhardt (86'), ill. Köteles I. (86'). Terjéki Tamás László:

"Nem voltam elégedetlen a mai játékunkkal, véleményem szerint egy jó mérkőzést játszottunk a Makóval. Kikerülhető gólokat kaptunk, amit egy kis odafigyeléssel megúszhattunk volna, viszont a meccsben az sem volt benne, hogy mi rúgjunk gólokat. Egy döntetlenszagú mérkőzés volt ez szerintem, az iksz reálisabb lett volna. A Makónak ugyanakkor gratulálunk a bajnoki címhez!"

Gabnai Győző:

"Amiért jöttünk, azt sikerült elérni. Az egész szezonban az volt ránk jellemző, hogy csapatként voltunk jók, ami beigazolódott a mai mérkőzésen is. Nagybetűs csapatként játszottunk. Nálunk nincsenek 20-25 gólos játékosok, eloszlik ez a feladat a játékosok között. Jól sikerültek a tavaszi igazolásaink, tavasszal mindössze egyetlen egyszer kaptunk ki. Tízpontos hátránnyal kezdtük a bajnokság második felét, így a bajnoki címhez az is kellett, hogy más csapatok pontot raboljanak a Baktótól. Összességében ezek voltak a fő összetevői az elsőségünknek."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Ezzel vége is a találkozónak, amelyen a Makó II. megszerezte a győzelmet, egyben a bajnoki címet is a megyei III. osztály Tisza-Maros csoportban.
89'
GÓÓÓL!!! Mácsai bő 30-ról eresztett a kapuba egy szabadrúgást. Tegyük hozzá, ebben nagy szerepe volt Benyó kapusnak is. 1-2!
86'
Reinhardt Csaba és Köteles István szorult békítésre a játékvezető által, miután előbbi az ellenfél felmenőinek emlegetésével kérte számon, hogy rátalpaltak a lábára. Mindketten egy-egy sárga lappal lettek gazdagabbak az eset nyomán.
84'
Varga Csaba helyett Igaz Balázs is beállt a Makóba.
81'
GÓÓÓL!!! Köteles István fejjel tett maga elé a tizenhatoson belül egy bedobást, majd a kivetődő Seres kapus alatt a hálóba passzolt. 0-2!
80'
Bány Tamás a félpályáról próbálta meg meglepni a kint helyezkedő Serest, a kísérlet kevéssel kerülte el a szögletzászlót.
78'
Szabó Norbert ugyan a hálóba belsőzött egy balról érkező beadást, a partjelző intése szerint azonban lesről tette mindezt. A döntéssel a játékvezető is egyetértett.
77'
Gabnai Bence átadta a helyét Szabó Lászlónak, aki kitörő üdvrivalgással üdvözöltek a vendégek szurkolói.
75'
A gólszerző Patkós is lebattyogott a gyepről, Szabó Norbert vette át a helyét.
70'
Újabb ivószünet következik. Rá is fér a játékosokra, akik eddig a második félidőben küzdelemközpontú játékot produkáltak, a kapuk elvétve forognak csak veszélyben.
68'
Jánk Tamás és Kovács Zoltán számára is véget ért a találkozó, a Bukovinszky, Köteles páros kapott így lehetőséget Terjéki Tamástól.
63'
Kettős csere a vasutasoknál: Fodor és Német hagyta el a pályát, Rácz és Szekszárdi állt be.
58'
Ott a válasz! Német beadása eljutott a hosszún egyedül érkező Mácsaihoz, aki aztán életerős lökettel vette célba a bal alsót. Egy védő lábáról pattant mellé a bomba.
58'
Patkós kiugratásával Bány került a hazai védősor mögé, egy az egyben mehetett Seresre, de már igen távolról, 18 méterről megpróbálta elgurítani a labdát a kapus mellett, aki viszont így könnyedén hárított.
54'
Zádori helyét Galambosi vette át a hagymavárosiaknál.
50'
Mácsai próbált meg egy átlövést, volt is rá helye, de a kísérletbe végül nem került elég erő.
46'
Béres és Rudisch számára ért véget a meccs félidőben, Törős és Bány állt be.
46'
Folytatódik a meccs, a vendégeknél történt csere a szünetben.
SZÜNET
45+1'
Vége az első játékrésznek. A Makó II. egy újabb lépést tett a bajnoki cím felé, amelyhez immár nagyon közel került.
43'
Terjéki Tamás megejtette a meccs első cseréjét: Ponyokai hagyta el bicegve a pályát, Meszlényi állt be helyette.
43'
Veress! Ezúttal már a futballból mutatott némit: egyedül tört előre, éles szögből vállalta el a lövést, amely aztán csak kevéssel pattogott el a hosszú alsó mellett.
41'
Veresst kellett nyugtatni a sporinak, miután beleszállt Szebehelyibe. Összességében sportszerű a meccs, nincs nyoma túlzott agressziónak a pályán.
36'
Kapufa! Béres fejese a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret. Dominál mezőnyben a Makó, a vendéglátók egyszer-egyszer tudják csak átlépni a felezővonalat.
31'
Patkós keresztbe átlőtt labdája eljutott Béreshez, aki ziccerben mehetett Seresre. A hálóőr mellett - és az irányát tekintve eredetileg a kapu mellett is - elgurított játékszer egy fűcsomón megpattanva kanyarodott a gólvonal felé, végül azonban elakadt a kapusok által kitaposott gyephiányon, így fel tudtak szabadítani a hazaiak.
30'
Varga kiosztott egy kötényt Tolnának a tizenhatos oldalvonalánál, meg is indult a kapu felé, de a Béres elé lekészített passzát elcsípték a túlerőben lévő hazai védők.
24'
Ivószünet okán megállította a játékot a bíró. Egyet kell vele értsünk, ebben az időben nehéz víz nélkül bírni.
23'
Mácsai veszélyeztetett egy 25 méteres szabadrúgással, ami meglehetősen veszélyesen csapódott a rövid alsóra. Kevéssel ment csak mellé.
21'
Németet szakajtották meg kis híján a társak egy túl hosszú indítással. Benyó élt is helyzetelőnyével, és szögletre tisztázott a támadó elől.
15'
Patkós tört ki középen lendületesen, a tizenhatos vonalát átlépve Jánk szorításában esett a földre, Szalai sporttárs azonban továbbot intett - meglátásunk szerint jogosan.
10'
GÓÓÓL!!! Gabnai Bence tört be a tizenhatoson belülre egy bedobással, az alapvonalról Patkós elé készített le, aki 10 méterről kíméletlenül kihasználta az adódó ziccert. 0-1!
6'
Varga Csaba beadása megpattant egy védő lábán, így lett igazán veszélyes. Seres Istvánnak résen kellett lennie a kapuja felé perdülő labdánál.
5'
Színvonalas, passzokra épülő játékra törekszik mindkét fél, nincs vagdalózás, kapkodás, türelmesen építkeznek a csapatok.
1'
A kék mezes vendégek indították útjára a labdát, a szegediek piros felsőben, kék nadrágban játszanak. Rekkenő a hőség az Izabella híd lábánál is, reméljük, ez nem nyomja majd rá a bélyegét az iramra.
A mérkőzés Szalai Szabolcs István sípjelére 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Az utolsó fordulóra maradt a döntés a bajnoki címet illetően a Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoportban. A cím fő várományosa a Makó II., amely a riválisokkal szemben hárompontos előnyről várja a szezonzáró fellépést. Mindez annyit tesz, hogy a hagymavárosiak számára már egy döntetlen is elegendő lenne az üdvösséghez az alsóházba tartozó SZVSE II. ellen. Mégsem lesz ez sétagalopp, amit jól mutat, hogy a vasutasok ősszel pontot tudtak rabolni Makóról, hazai környezetben pedig akár még veszélyesebbek lehetnek a bajnokaspiránsra. A találkozót árgus szemekkel figyelik majd Szeged egy másik pontján is, hiszen egyidejűleg a második helyezett Baktó a Csongrád fakóját látja vendégül. Márpedig a SZVSE II. sikere esetén Pálinkó Attiláék számára az elsőséget jelentené, ha mindeközben megnyernék saját fellépésüket. Izgalmas délutánt ígér tehát a vasárnapi megyehármas meccskínálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.