Labdarúgás: szegedi győzelmével bajnok lett a Makó II. + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szvse-mako17kf

Az egygólos különbség dacára összességében magabiztos győzelmet aratott a Makó II. a SZVSE II. otthonában, ezzel a hagymavárosiak a bajnoki címet is besöpörték a Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoportban.

Bár a vendégeknek egy döntetlen is elegendő lett volna, hogy matematikailag is bebiztosítsák az első helyüket a táblázaton, Gabnai Győző tanítványai mégsem bízták a véletlenre a dolgot. A 10. percben Gabnai Bence hozta ziccerbe a tizenhatoson belül Patkós Sándort, aki nem hibázott, így igen hamar vezetéshez jutottak a kék mezesek. (0-1) Fél óra elteltével Béres Róbert növelhette volna a fórt, de nagy helyzetben nem tudta bevenni a kaput, miután gyenge lövése elakadt a kapu előterében lévő homokszigeten. A 36. minutumban ismét Béres villant: fejese a keresztléc tetején megpattanva hagyta el a játékteret. Fordulás után Bány Tamás és Mácsai Dávid előtt is kimaradt egy-egy nagy lehetőség, miközben az idő előrehaladtával egyre több energiát vett ki a csapatokból a nyári hőség, így az iram is el-elmaradozott a kezdetitől. A 81. percben aztán feltette a Makó az i-re a pontot, amikor Köteles István tolt maga elé fejjel egy bedobást, hogy aztán a kivetődő Seres István alatt közelről a hálóba passzoljon. (0-2) A végére még Mácsai – a kissé a labda mellé nyúl Benyó Zsolt közreműködésével – a hálóba lőtt egy 30 méteres szabadrúgást, mindez azonban szépségtapasznál többre már nem volt elegendő.

A hagymavárosiak végül három pont előnnyel végeztek a tabella első pozíciójában, megelőzve a HFC II.-t, illetve a az utolsó körben a Csongrád-fakóval szemben alulmaradó Baktót. A vasutasok a 13. helyen végeztek a 15 csapatot felvonultató mezőnyben.

Szeged, SZVSE-stadion, 50 néző
2015. június 14., 18.00
Szegedi VSE II.
Makó FC II.
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Szalai Szabolcs István • asszisztens: László Bálint, Szarvas Szabolcs
1
2

Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoport, 30. forduló:

Szegedi VSE II. – Makó FC II. 1-2 (0-1)
Szeged, SZVSE-stadion, 50 néző. Vezette: Szalai Szabolcs István (László Bálint, Szarvas Szabolcs).
SZVSE II.: Seres – Fodor (Rácz 63′), Reinhardt, Tolna, Tiger, Veress, Jánk (Bukovinszky 68′), Német (Szekszárdi 63′), Ponyokai (Meszlényi 43′), Kovács (Köteles Á. 68′), Mácsai. Edző: Terjéki Tamás László.
Makó II.: Benyó – Zádori (Galambosi 54′), Szebehelyi, Tamasi, Patkós (Szabó N. 75′), Gabnai B. (Szabó L. 77′), Papp, Béres (Bány – a szünetben), Rudisch (Törős -a szünetben), Varga (Igaz 84′), Köteles I.. Játékos-edző: Gabnai Győző.
Gólszerzők: Mácsai (89′), ill. Patkós (10′), Köteles I. (81′).
Sárga lap: Reinhardt (86′), ill. Köteles I. (86′).

Terjéki Tamás László: “Nem voltam elégedetlen a mai játékunkkal, véleményem szerint egy jó mérkőzést játszottunk a Makóval. Kikerülhető gólokat kaptunk, amit egy kis odafigyeléssel megúszhattunk volna, viszont a meccsben az sem volt benne, hogy mi rúgjunk gólokat. Egy döntetlenszagú mérkőzés volt ez szerintem, az iksz reálisabb lett volna. A Makónak ugyanakkor gratulálunk a bajnoki címhez!”

Gabnai Győző: “Amiért jöttünk, azt sikerült elérni. Az egész szezonban az volt ránk jellemző, hogy csapatként voltunk jók, ami beigazolódott a mai mérkőzésen is. Nagybetűs csapatként játszottunk. Nálunk nincsenek 20-25 gólos játékosok, eloszlik ez a feladat a játékosok között. Jól sikerültek a tavaszi igazolásaink, tavasszal mindössze egyetlen egyszer kaptunk ki. Tízpontos hátránnyal kezdtük a bajnokság második felét, így a bajnoki címhez az is kellett, hogy más csapatok pontot raboljanak a Baktótól. Összességében ezek voltak a fő összetevői az elsőségünknek.”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE

90′
Ezzel vége is a találkozónak, amelyen a Makó II. megszerezte a győzelmet, egyben a bajnoki címet is a megyei III. osztály Tisza-Maros csoportban.
89′
GÓÓÓL!!! Mácsai bő 30-ról eresztett a kapuba egy szabadrúgást. Tegyük hozzá, ebben nagy szerepe volt Benyó kapusnak is. 1-2!
86′
Reinhardt Csaba és Köteles István szorult békítésre a játékvezető által, miután előbbi az ellenfél felmenőinek emlegetésével kérte számon, hogy rátalpaltak a lábára. Mindketten egy-egy sárga lappal lettek gazdagabbak az eset nyomán.
84′
Varga Csaba helyett Igaz Balázs is beállt a Makóba.
81′
GÓÓÓL!!! Köteles István fejjel tett maga elé a tizenhatoson belül egy bedobást, majd a kivetődő Seres kapus alatt a hálóba passzolt. 0-2!
80′
Bány Tamás a félpályáról próbálta meg meglepni a kint helyezkedő Serest, a kísérlet kevéssel kerülte el a szögletzászlót.
78′
Szabó Norbert ugyan a hálóba belsőzött egy balról érkező beadást, a partjelző intése szerint azonban lesről tette mindezt. A döntéssel a játékvezető is egyetértett.

no images were found

77′
Gabnai Bence átadta a helyét Szabó Lászlónak, aki kitörő üdvrivalgással üdvözöltek a vendégek szurkolói.
75′
A gólszerző Patkós is lebattyogott a gyepről, Szabó Norbert vette át a helyét.
70′
Újabb ivószünet következik. Rá is fér a játékosokra, akik eddig a második félidőben küzdelemközpontú játékot produkáltak, a kapuk elvétve forognak csak veszélyben.
68′
Jánk Tamás és Kovács Zoltán számára is véget ért a találkozó, a Bukovinszky, Köteles páros kapott így lehetőséget Terjéki Tamástól.

no images were found

63′
Kettős csere a vasutasoknál: Fodor és Német hagyta el a pályát, Rácz és Szekszárdi állt be.
58′
Ott a válasz! Német beadása eljutott a hosszún egyedül érkező Mácsaihoz, aki aztán életerős lökettel vette célba a bal alsót. Egy védő lábáról pattant mellé a bomba.
58′
Patkós kiugratásával Bány került a hazai védősor mögé, egy az egyben mehetett Seresre, de már igen távolról, 18 méterről megpróbálta elgurítani a labdát a kapus mellett, aki viszont így könnyedén hárított.
54′
Zádori helyét Galambosi vette át a hagymavárosiaknál.
50′
Mácsai próbált meg egy átlövést, volt is rá helye, de a kísérletbe végül nem került elég erő.
46′
Béres és Rudisch számára ért véget a meccs félidőben, Törős és Bány állt be.
46′
Folytatódik a meccs, a vendégeknél történt csere a szünetben.

SZÜNET

45+1′
Vége az első játékrésznek. A Makó II. egy újabb lépést tett a bajnoki cím felé, amelyhez immár nagyon közel került.
43′
Terjéki Tamás megejtette a meccs első cseréjét: Ponyokai hagyta el bicegve a pályát, Meszlényi állt be helyette.
43′
Veress! Ezúttal már a futballból mutatott némit: egyedül tört előre, éles szögből vállalta el a lövést, amely aztán csak kevéssel pattogott el a hosszú alsó mellett.
41′
Veresst kellett nyugtatni a sporinak, miután beleszállt Szebehelyibe. Összességében sportszerű a meccs, nincs nyoma túlzott agressziónak a pályán.
36′
Kapufa! Béres fejese a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret. Dominál mezőnyben a Makó, a vendéglátók egyszer-egyszer tudják csak átlépni a felezővonalat.

no images were found

31′
Patkós keresztbe átlőtt labdája eljutott Béreshez, aki ziccerben mehetett Seresre. A hálóőr mellett – és az irányát tekintve eredetileg a kapu mellett is – elgurított játékszer egy fűcsomón megpattanva kanyarodott a gólvonal felé, végül azonban elakadt a kapusok által kitaposott gyephiányon, így fel tudtak szabadítani a hazaiak.
30′
Varga kiosztott egy kötényt Tolnának a tizenhatos oldalvonalánál, meg is indult a kapu felé, de a Béres elé lekészített passzát elcsípték a túlerőben lévő hazai védők.
24′
Ivószünet okán megállította a játékot a bíró. Egyet kell vele értsünk, ebben az időben nehéz víz nélkül bírni.
23′
Mácsai veszélyeztetett egy 25 méteres szabadrúgással, ami meglehetősen veszélyesen csapódott a rövid alsóra. Kevéssel ment csak mellé.
21′
Németet szakajtották meg kis híján a társak egy túl hosszú indítással. Benyó élt is helyzetelőnyével, és szögletre tisztázott a támadó elől.

no images were found

15′
Patkós tört ki középen lendületesen, a tizenhatos vonalát átlépve Jánk szorításában esett a földre, Szalai sporttárs azonban továbbot intett – meglátásunk szerint jogosan.
10′
GÓÓÓL!!! Gabnai Bence tört be a tizenhatoson belülre egy bedobással, az alapvonalról Patkós elé készített le, aki 10 méterről kíméletlenül kihasználta az adódó ziccert. 0-1!
6′
Varga Csaba beadása megpattant egy védő lábán, így lett igazán veszélyes. Seres Istvánnak résen kellett lennie a kapuja felé perdülő labdánál.
5′
Színvonalas, passzokra épülő játékra törekszik mindkét fél, nincs vagdalózás, kapkodás, türelmesen építkeznek a csapatok.
1′
A kék mezes vendégek indították útjára a labdát, a szegediek piros felsőben, kék nadrágban játszanak. Rekkenő a hőség az Izabella híd lábánál is, reméljük, ez nem nyomja majd rá a bélyegét az iramra.

A mérkőzés Szalai Szabolcs István sípjelére 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Az utolsó fordulóra maradt a döntés a bajnoki címet illetően a Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoportban. A cím fő várományosa a Makó II., amely a riválisokkal szemben hárompontos előnyről várja a szezonzáró fellépést. Mindez annyit tesz, hogy a hagymavárosiak számára már egy döntetlen is elegendő lenne az üdvösséghez az alsóházba tartozó SZVSE II. ellen. Mégsem lesz ez sétagalopp, amit jól mutat, hogy a vasutasok ősszel pontot tudtak rabolni Makóról, hazai környezetben pedig akár még veszélyesebbek lehetnek a bajnokaspiránsra. A találkozót árgus szemekkel figyelik majd Szeged egy másik pontján is, hiszen egyidejűleg a második helyezett Baktó a Csongrád fakóját látja vendégül. Márpedig a SZVSE II. sikere esetén Pálinkó Attiláék számára az elsőséget jelentené, ha mindeközben megnyernék saját fellépésüket. Izgalmas délutánt ígér tehát a vasárnapi megyehármas meccskínálat.

Előző sztori

Labdarúgás: szőregi és makói arany – a hétvége összes megyei eredménye + TABELLÁK

Következő sztori

Két “szegedi” döntő lesz hétfőn Bakuban