Sport

Labdarúgás: jól sikerült a világbajnokság a Csongrád megyeiek számára

Labdarúgás: jól sikerült a világbajnokság a Csongrád megyeiek számára

2015. június 13., szombat
Labdarúgás: jól sikerült a világbajnokság a Csongrád megyeiek számára
kecskes_forgacs_zsoter_u_20_vb

Szerbia korosztályos csapata jelentette a végállomást a három Csongrád megyei labdarúgóval felálló magyar U-20-as labdarúgó válogatott számára az új-zélandi világbajnokságon. A tornát a SZEOL SC neveléseivel, Zsótér Donáttal, Kecskés Ákossal és Forgács Dáviddal értékeltük.

Pazar játékkal,

Észak-Korea elleni 5-1-s sikerrel

nyitotta a magyar U20-as labdarúgó válogatott az új-zélandi világbajnokságot, majd

Brazília ellen

ugyan vezetett a csapat, de végül emberhátrányba került, és nem tudta kihúzni a találkozó végééig, a dél-amerikaiak megfordították, és 2-1-re megnyerték a meccset. A csoport záró meccsén már úgy léphetett pályára

Berndt Storck

együttese, hogy biztosan továbbjutó, a

Nigéria elleni 2-0-s vereség

pedig azt jelentette, hogy a csoport harmadik helyén lépett tovább, és Szerbia ellen játszhat a nyolc közé kerülésért. A

nyolcaddöntőben

egészen a 91. percig vezetett a magyar csapat, majd egy szöglet utáni egyenlítést követően a szerbek kerültek emberhátrányba, de a hosszabbítás végén

Talabér Attila

öngólja után 2-1-re nyertek déli szomszédjaink, és ők jutottak a nyolc közé, míg a magyar csapat számára véget ért a torna.

Aláírta volna az eredményt

Zsótér Donát

a négy meccsen 287 percet töltött a pályán, az Észak-Korea elleni nyitányon pedig két gólpasszal segítette csapatát. Háromszor kezdőként kapott szerepet, míg a brazilok elleni találkozón csereként lépett pályára a 75. percben. „Eléggé feladta nekünk a leckét a csoportellenfelek kiléte, ha nekem valaki azt mondja a kiutazás előtt, hogy ebből a csoportból továbbjutunk, akárhogyan is, én azt akkor aláírtam volna. Azt már egy nagy teljesítménynek tartom, hogy a csoportból továbbjutottunk, a szerbek ellen pedig ha kicsit jobban odafigyelünk, és nagyobb szerencsénk van, akkor szintén továbbléphettünk volna a legjobb nyolc közé” - mondta el portálunk érdeklődésére csapata teljesítményéről Zsótér Donát. A támadó úgy érzi, próbált mindent alárendeli a csapatérdeknek, hogy ezzel is a csapat hasznára tudjon lenni. „Nagyon örülök, hogy az első meccsen két gólpasszt is tudtam adni, viszont a brazilok ellen nem jutottam sok játéklehetőséghez, de akkor sem keseregtem, mert tudtam, hogy taktikailag ezt kívánja meg a felállásunk a brazilok ellen, mint mindenkinek, nekem is be kell állnom a sorba, és közösen, egy célért kell küzdenünk” - fogalmazott önmagával kapcsolatban Zsótér Donát.

magyarorszag_nigeria_u20vb

A tavaszt a Puskás Akadémiában töltő játékos hozzátette, sikerült megvalósítani a pályán mindazt, amit előre elterveztek. A magyar csapat mindenképp támadójátékot szeretett volna játszani, ezt pedig sikerült is átültetnie a pályára. „Támadófutballt szerettünk volna játszani, ez rajtunk nem múlott, az ellenfeleink nagyon jól védekeztek, jól zárták a területet” - nyilatkozta Zsótér Donát a csapat játékáról. Egy ilyen peches kiesés után ahogy a csatár elmondta, nem olyan volt a hangulat a csapatnál, mint az Észak-Korea elleni győzelmet követően, de Zsótér Donát úgy véli, mindenki tükörbe tudott nézni a vb után. „Mindenki megtette a magáét, ugyanakkor szerintem egy picit a koncentráción és a szerencsén is múlt a dolog, de a csapat minden tagja kihozta magából a maximumot” - mondta el a támadó, aki a szerbek elleni nyolcaddöntőn egy sérülést is összeszedett, miután egy párharc után rosszul, háttal érkezett a talajra. „Szükségem lesz a pihenésre, úgy néz ki, megzúzódott az egyik csigolyám, további kivizsgálásokra van még szükség. Még nem tudom, hol kezdem a felkészülést, egyeztetek még a Videotonnal, majd utána meglátjuk” - tért ki a közeljövőre Zsótér Donát.

Érdeklődnek utána a vb-t követően

Kecskés Ákos

csapatkapitányként futhatott ki mind a négy meccsre, amelyek közül hármat végig is játszott, így 323 percet töltött a pályán. A Szerbia elleni nyolcaddöntőn az 51. percben kapott sárga lapját követően lehívta őt a pályáról a szövetségi kapitány, de az Atalanta légiósa kulcsszerepet töltött be a magyar válogatottban a torna alatt. „Nagyon pozitívan értékelem, hiszen egy elég nehéz csoportból tudtunk továbbjutni. Sajnos a brazilok ellen egy mondhatjuk úgy, hogy peches, de nehéz meccset játszottunk, ott is a végén kaptunk ki, akárcsak a nyolcaddöntőben. Ennek ellenére megmutattuk, hogy lehet erre a csapatra alapozni, úgy gondolom, pozitív irányba haladunk” - válaszolta portálunknak Kecskés Ákos.

kecskes_u_20_vb_fifa

A védő elmondta, próbáltak minden csapatrészben együtt mozogni, és megvalósítani azt, amit a mester kért, ez pedig sikerült is, ami meg is látszódott a mérkőzéseken. „A négy meccsből hárman jól teljesítettem, a szerbek ellen az első 10 percben kicsit fegyelmezetlen voltam, valószínűleg ezért is cseréltek le később. A mester meg volt velem elégedve, csapatkapitányként sikerült helyt állnom, próbáltam az edzői utasításokat a csapat felé továbbítani a pályán belülről. Nem volt egyszerű a szerbek utáni meccs után a helyzet, főleg személy szerint nekem, hiszen közel lakunk a határhoz, kiskorom óta

Forgács Dáviddal

együtt játszunk a szerb csapatok ellen. Hihetetlen, hogy uraltuk a szerbek elleni meccset is, és mégsem mi mentünk tovább, nehéz ezt feldolgozni. De profiként kell gondolkoznunk, tovább kell lépnünk, és az új szezonra koncentrálnunk, ami mindjárt kezdődik. Adhat egy pluszt az, hogy mégis a világ legjobb 16 csapata között voltunk, és csupán pár perc hiányzott ahhoz, hogy a legjobb nyolc között legyünk. Megmutattuk az egész világnak, hogy a magyar foci is tud maradandót nyújtani” - összegezte a világbajnokságot Kecskés Ákos. A közelgő új szezon előtt a védő megpróbál minél jobban kikapcsolni a mintegy másfél hetes szünete alatt, de még vissza kell mennie Bergamóba a klubjához. „Még szerződés alatt vagyok az Atalantával, de nem tudom, mit fog hozni a jövő. Hál'istennek úgy gondolom, hogy ez a vb jól sikerült, meglátjuk milyen lehetőségek fognak adódni. Úgy tudom, már van konkrét érdeklődő is irántam, ezt most nem szeretném még elmondani, hogy melyik ország melyik csapata, rengeteg múlik az Atalantán is, hiszen ha ők nem engednek el, akkor azt kell tennem, amit ők mondanak” - fogalmazott az esetleges csapatváltással kapcsolatban az Atalanta légiósa.

Élt az esélyével

A szintén az olasz Atalantában játszó Forgács Dávid a

torna előtt úgy nyilatkozott portálunknak

, hogy nehéz lesz a csapatba kerülnie, hiszen a korábban a Milan kötelékében álló Tamás Krisztián szerepel a posztján, azonban végül 287 pályán töltött perccel zárta a világbajnokságot, és pazarul sikerült számára a nyitómeccs, hiszen csereként beállva gólt szerzett, és gólpasszt is adott az 5-1-s győzelemmel végződő Észak-Korea elleni meccsen. „Nagyon örülök, hogy így alakult számomra a vb, nyilván azzal kevésbé vagyok elégedett, ahogyan kiestünk, de a saját teljesítményemmel úgy érzem, elégedett lehetek” - válaszolta portálunknak a szélső védő, Forgács Dávid.

forgacs_david_u_20_vb_fifa

A három Csongrád megyei labdarúgóban közös, hogy mindhárman az összes mérkőzésen játszottak, ráadásul mindegyikük legalább egy gólpasszal segítette a válogatott szereplését a torna alatt. Forgács Dávid úgy érzi, mindenképpen tapasztaltabb lett a vb után. „Olyan csapatok ellen játszhattunk, akik már több stabil, a felnőtt mezőnyben szereplő játékos is van. Úgy érzem, hogy jól sikerült a világbajnokságom” - fogalmazott a tornáról az Atalanta légiósa. Nem sokon múlott, hogy nem két góllal zárta a világbajnokságot Forgács Dávid: az Észak-Koreának közelről fejelt gól mellett a brazilok elleni csoportmérkőzésen a felső kapufát találta telibe a védő, így csak centiken múlt, hogy nem 2-0-ra vezetett azon a meccsen a magyar csapat. „Nagyon sajnálom, hogy nem ment be, de a futballban nem mindig befele pattan a labda a kapufáról, ez van sajnos” - tért ki a momentumra Forgács Dávid. A védő számára egy kis pihenés jelenti a folytatást a következő hetekben, bár Kecskés Ákossal egyetemben ő is visszamegy még Bergamóba a klubjához.

"Ha nekem valaki azt mondja a kiutazás előtt, hogy ebből a csoportból továbbjutunk, akárhogyan is, én azt akkor aláírtam...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.