Kultúra

Keménykalap és krumpliorr a Szegedi Várjátékokon

Keménykalap és krumpliorr a Szegedi Várjátékokon

2015. június 30., kedd
Keménykalap és krumpliorr a Szegedi Várjátékokon
varjatekok_sajtotajekoztato01kf

"Itt van, megjött Bagaméri, ki a fagylaltját maga méri..." - nincs olyan felnőtt és gyerek, aki ne ismerné Csukás István Keménykalap és krumpliorr című regényének szállóigévé vált sorait. A 13. Szegedi Várjátékokon újra felcsendülnek az ismerős sorok, a társulat ugyanis egyedüliként kapta meg a jogokat, hogy családi musicalként színpadra állítsa a történetet.

Bő egy évtizede megkezdett tradíciót folytat a számtalan programmal szórakoztató Szegedi Várjátékok, az idei évadban azonban egy kis csavart, s némi újítást csempésznek a megszokott kínálatba. A Szegedi Független Színházak találkozóján ezúttal a város összes mini társulatának helyet biztosítanak, hogy egy-egy produkcióval bemutatkozzanak a szegedi közönség előtt. Az új, kibővült felállás új színpadi technikát is kíván, éppen ezért nagyobb színpadot állítanak fel a Móra-múzeum mögötti téren.

Janik László

szerint "pici szabadtérit" álmodtak idén, ahol előadásonként közel 300 nézőt szórakoztat majd. A színész-rendező ezúttal két nagyszabású előadással is készült, így arra is hamar fény derült, miért tisztelték meg kedden műsoros sajtótájékoztatóval a sajtó képviselőit. Július 4-én és 5-én tavalyi népszerű darabjukat, A kis herceget tűzi ismét színlapra a társulat, míg július 17-én a Keménykalap és krumpliorr című klasszikus ősbemutatója debütál. Népszerű, de nem szegedi művészekből sem lesz hiány a várjátékokon:

Szabó Győző, Nagy Enikő

és

Csernus Imre

rendhagyó, interaktív előadással készül július 10-én és 11-én. Az Ő + Ő + Csernus doki témája természetesen a párkapcsolat, a színpadon látott szituációkat pedig a pszichológus véleményezi majd folyamatosan. Persze, a közönség sem maradhat ki a Csernus-féle "kezelésből". A legkisebbeknek idén is a sok-sok színes programot ígérő Gyermeknapokkal készülnek a várjátékokra, így lesz népi játszótér, zsonglőrködés, lovas szekerezés és állatsimogató is.

Újra indul a Szegedi Várjátékok! Nektek mihez lenne kedvetek inkább: egy Csernus doki-féle "rendeléshez", vagy Bagaméri kalandjaihoz? http://szegedma.hu/?p=550747

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.