Keménykalap és krumpliorr a Szegedi Várjátékokon

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

varjatekok_sajtotajekoztato01kf“Itt van, megjött Bagaméri, ki a fagylaltját maga méri…” – nincs olyan felnőtt és gyerek, aki ne ismerné Csukás István Keménykalap és krumpliorr című regényének szállóigévé vált sorait. A 13. Szegedi Várjátékokon újra felcsendülnek az ismerős sorok, a társulat ugyanis egyedüliként kapta meg a jogokat, hogy családi musicalként színpadra állítsa a történetet.

Bő egy évtizede megkezdett tradíciót folytat a számtalan programmal szórakoztató Szegedi Várjátékok, az idei évadban azonban egy kis csavart, s némi újítást csempésznek a megszokott kínálatba. A Szegedi Független Színházak találkozóján ezúttal a város összes mini társulatának helyet biztosítanak, hogy egy-egy produkcióval bemutatkozzanak a szegedi közönség előtt. Az új, kibővült felállás új színpadi technikát is kíván, éppen ezért nagyobb színpadot állítanak fel a Móra-múzeum mögötti téren. Janik László szerint “pici szabadtérit” álmodtak idén, ahol előadásonként közel 300 nézőt szórakoztat majd.

A színész-rendező ezúttal két nagyszabású előadással is készült, így arra is hamar fény derült, miért tisztelték meg kedden műsoros sajtótájékoztatóval a sajtó képviselőit. Július 4-én és 5-én tavalyi népszerű darabjukat, A kis herceget tűzi ismét színlapra a társulat, míg július 17-én a Keménykalap és krumpliorr című klasszikus ősbemutatója debütál.

Népszerű, de nem szegedi művészekből sem lesz hiány a várjátékokon: Szabó Győző, Nagy Enikő és Csernus Imre rendhagyó, interaktív előadással készül július 10-én és 11-én. Az Ő + Ő + Csernus doki témája természetesen a párkapcsolat, a színpadon látott szituációkat pedig a pszichológus véleményezi majd folyamatosan. Persze, a közönség sem maradhat ki a Csernus-féle “kezelésből”.

A legkisebbeknek idén is a sok-sok színes programot ígérő Gyermeknapokkal készülnek a várjátékokra, így lesz népi játszótér, zsonglőrködés, lovas szekerezés és állatsimogató is.

no images were found

Újra indul a Szegedi Várjátékok! Nektek mihez lenne kedvetek inkább: egy Csernus doki-féle "rendeléshez", vagy Bagaméri kalandjaihoz? http://szegedma.hu/?p=550747

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 30.

Default thumbnail
Előző sztori

Illegális bevándorlás: meghosszabbítják a konzultációs kérdőívek visszaküldési határidejét

Default thumbnail
Következő sztori

Európai uniós támogatásból megvalósuló gyakornokfoglalkoztatás és eszközbeszerzés a Dr. Szántó és társa vállalkozásban

Legutóbbi hasonló cikkek