Bulvár

Hamarosan indul a fehér gólyák lakossági látványgyűrűzése

Hamarosan indul a fehér gólyák lakossági látványgyűrűzése

2015. június 8., hétfő
Hamarosan indul a fehér gólyák lakossági látványgyűrűzése
golya_road_show_Del-Pest_megye_2010_Orban_Zoltan_0022

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) madárgyűrűzői idén júniusban is több olyan gólyafióka-gyűrűzési akciót szerveznek, amire szeretettel várják az érdeklődőket. Többek között ezeknek a jelöléseknek köszönhetően ismerhető meg a fehér gólya vonulási viselkedése, repülési útvonalai és afrikai telelőterületei.

A gólyafészkeket csak darus emelőkocsival lehet megközelíteni, ezért a gólya road show rendezvényekre érkezők könnyen felismerhetik az MME stábját, amelynek tagjai általában láthatósági mellényt is viselnek. Annak érdekében, hogy az érdeklődők minél közelebbről láthassák a gólyákat, néhány fészeknél egy-egy fiókát le is hoznak a szakemberek. Ahol ez biztonságosan megtehető, hosszabb időre is megállnak, hogy a daru kosarában, több fordulóban minden vendég, gyerekek és felnőttek egyaránt, feljuthassanak a fészekhez. Így nem csak arra kínálkozik egyedülálló lehetőség, hogy az emberek belepillanthassanak egy gólyafészekbe, de fényképezni, videózni is lehet a fűcsomókkal kibélelt fészkekben a fejüket elfordítva lelapuló, akkurátus sorban fekvő fiókákat. Amint végeztek a szakemberek egy-egy fészeknél, a darus kocsi, mögötte az érdeklődők nem ritkán 10–15 személyautóból álló karavánjával felkerekedik, és áttelepül a következő fészekhez. http://www.youtube.com/watch?v=MOyP_N7qVSs A 2015-ös gólya road show helyszíneinek listája elérhető az

egyesület honlapján

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.