Közélet

Hódmezővásárhelyen zárul a megyei munkáltatói road show

Hódmezővásárhelyen zárul a megyei munkáltatói road show

2015. június 9., kedd
Hódmezővásárhelyen zárul a megyei munkáltatói road show

A hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezkedését támogató TÁMOP1.1.2-, illetve az „Ifjúsági garancia” elnevezésű GINOP5.2.1 programokról megyei munkáltatói road show keretében tájékoztatják a foglalkoztatókat minden járási székhely településen a járási foglalkoztatási osztályok munkatársai. A járási székhely településeken két, aktuálisan elérhető, foglalkoztatást segítő támogatási programra hívja fel a megyei cégek, vállalkozások figyelmét a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. Az uniós pályázati források a munkáltatók számára kedvező feltételek mellet segítik olyan személyek esetében a foglalkoztatás bővítését, akik munkaerő piaci szempontok szerint kedvezőtlenebb helyzetben vannak.

A Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság február 25-ei ülésén elfogadta a TÁMOP 1.1.2-11/1-2012-0001 kiemelt projekt akciótervének módosítását, amely alapján a programot október 31. napjáig meghosszabbították. A projekt célja a hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezkedésének segítése, személyre szabott, a helyi munkaerő-piaci lehetőségekhez és igényekhez igazodó szolgáltatásokkal és támogatásokkal. Emellett 2015. január 1-től elindult a GINOP 5.2.1-14 „Ifjúsági Garancia” elnevezésű kiemelt program, amely a 15-24 év közötti, se nem tanuló, se nem dolgozó fiatalok foglalkoztatását, továbbtanulását kívánja elősegíteni. Csongrád megyét érintően a projekt keretében felhasználható forrás összege összesen 1,362 Mrd forint, amely keretösszeget mintegy 1370 fiatal támogatására kívánunk fordítani. A rendelkezésre álló források lehívását, a foglalkoztatottak bevonását a Járási Hivatalok foglalkoztatási osztályai koordinálják. A maximális felhasználás érdekében, járásonként adnak tájékoztatást a hivatal munkatársai a TÁMOP 1.1.2, és a GINOP 5.2.1 kínálta lehetőségekről, amelyek közvetlenül a munkáltatónak nyújtanak támogatást. A rendelkezésre álló források felhasználásának módjai például: - foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatás - bérköltség támogatás - vállalkozóvá válást elősegítő támogatás - lakhatási támogatás - képzés - mentori és humán szolgáltatás A megyei roadshow keretében részletes tájékoztatást nyújtanak a szakemberek ezért levélben fordultak a vállalkozókhoz, hogy minél többen tájékozódhassanak a támogatott foglalkoztatási lehetőségekről. A munkáltatói road show következő állomásán június 11-én, csütörtökön délután 14 órai kezdettel a Városháza Házasságkötő termében (6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1.) várják az érdeklődőket. A rendezvényen köszöntőt mond

Juhász Tünde

kormánymegbízott, valamint Hódmezővásárhely város polgármestere,

Almási István

. A kedvező foglalkoztatási lehetőségekről a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal foglalkoztatási osztályvezetője,

Törjékné Pásztor Ildikó

tart előadást az érdeklődőknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.