Közélet

Hende: a honvédelmi közalkalmazottak keresete is emelkedik júliustól

Hende: a honvédelmi közalkalmazottak keresete is emelkedik júliustól

2015. június 29., hétfő
Hende: a honvédelmi közalkalmazottak keresete is emelkedik júliustól

Nemcsak a katonák, hanem a honvédelmi ágazatban dolgozó közalkalmazottak keresete is emelkedik július elsejétől - jelentette be a honvédelmi miniszter hétfőn Budapesten.

Hende Csaba

a Honvédelmi Minisztériumban tájékoztatta az ágazati érdekvédelmi és érdek-képviseleti szervezetek képviselőit a tárca közalkalmazotti állományának illetményemeléséről. A tanácskozáson részt vett még mások mellett

Benkő Tibor

vezérkari főnök,

Zsiga Imre

, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke,

Czövek János

, a Honvédszakszervezet elnöke és

Kelemen József

, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének (BEOSZ) elnöke. A honvédelmi miniszter felidézte: ahogy korábban bejelentették, az idén júliustól első lépésben átlagosan 30 százalékkal, majd 2019 januárjáig 5-5 százalékkal, összességében átlagosan 50 százalékkal növelik a katonák illetményét. Emellett a kormány döntése értelmében a honvédelmi ágazatban dolgozó közalkalmazottak július elsejétől 8450 forintos pótlékot kapnak, amely jövő januárban - a duplájára - 16 900 forintra emelkedik. Hende Csaba kiemelte: reméli, hogy a közalkalmazottak számára bevezetendő honvédelmi ágazati pótlékkal méltóképpen kifejezi a kormány a katonák mellett dolgozó mintegy 4400 közalkalmazott iránti megbecsülését is. Zsiga Imre, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke elmondta: az ágazati közalkalmazottak átlagkeresete idén januárban mintegy 170 ezer forint volt. Ez két ütemben - először idén júliustól, majd jövő januártól - átlagosan 10 százalékkal emelkedik - közölte a szakszervezeti vezető. Egyúttal hozzátette: abban reménykednek, hogy a jövőre tovább növekvő honvédelmi költségvetésnek köszönhetően a katonák és a honvédelmi közalkalmazottak általános illetményemelése is folytatódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.