Finn-magyar: Dárdai még egy poszton nem döntött

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gera Zoltán

Dárdai Pál szövetségi kapitány még egy poszton nem döntött, hogy ki kezdjen a magyar labdarúgó-válogatottban a szombati, finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőn Helsinkiben.

“Ilyenkor már szoktam tudni a kezdőcsapatot, most viszont még van egy kérdőjel. De most könnyű a dolgom, mert tényleg mindenki jól dolgozott a héten. Majd talán a vacsora után vagy holnap keléskor megérzem, hogy kell döntenem” – mondta a meccs helyszínén, a helsinki Olimpiai Stadionban tartott pénteki sajtótájékoztatón az MTI kérdésére a szakvezető, aki annyit azért elárult, Gera kezdeni fog.

A tervezett cserékről úgy nyilatkozott, hogy azokat alapjaiban befolyásolhatja a sérüléssel bajlódó Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland állapota, illetve Gera esetében a 60. percben mindig megkérdezi tőle, hogy bírja-e még. A sérültekkel kapcsolatban azt mondta, a sajtótájékoztató utáni utolsó edzésen meglátja, mennyire hátráltatja őket a problémájuk.

“Minket nem nyom a teher, hogy mi lesz, ha nem nyerünk. A finneket valószínűleg sokkal jobban nyomasztja az, hogy mi lesz, ha ők nem nyernek” – válaszolt Dárdai arra az újságírói felvetésre, hogy pontvesztés esetén a magyarok leszakadnak az első két helyezettről.

A riválisról azt mondta, sokat tartják a labdát, futsal-elemeket is használnak, játékosainak ezért nem szabad hagyniuk, hogy kicsalják őket a védekező területről. Kiemelni senkit nem akart az északiaktól, mondván nem szeretné növelni az önbizalmukat. Hozzátette, csalókának tartja, hogy legutóbbi hat meccséből ötször kikapott a finn csapat. Szerinte a barátságos meccsek nem számítanak, így abból is felesleges kiindulni, hogy a magyarok múlt héten 4-0-ra legyőzték a litvánokat, míg a finnek 2-0-ás vereséget szenvedtek az észtektől.

Tőzsér Dániel úgy vélte, két közel hasonló képességű csapat találkozik egymással és mindkét együttes győzelemre fog játszani.

“Egyéni villanások dönthetnek és hogy melyik csapat lesz fegyelmezettebb, melyik tudja ráerőltetni az akaratát a másikra” – adta meg a siker kulcsát a középpályás, aki kifejtette, tisztelik a finneket, de nyerni szeretnének, ahogy Budapesten is tették.

A csoportjában harmadik helyen álló magyar válogatott közép-európai idő szerint szombaton 18 órától találkozik a mögötte négypontos hátránnyal negyedik finn csapattal a helsinki Olimpiai Stadionban.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint: Király – Fiola, Juhász, Lang, Kádár – Stieber, Gera, Tőzsér, Dzsudzsák – Németh, Priskin.

Előző sztori

Elvis diktálja a tempót szombaton az IH-ban

Következő sztori

Fotókiállítás nyílt Engi Pálma műveiből a szegedi Kontaktpontban