Közélet

Feljelentést tesz a Fidesz a plakátrongálások miatt

Feljelentést tesz a Fidesz a plakátrongálások miatt

2015. június 7., vasárnap
Feljelentést tesz a Fidesz a plakátrongálások miatt

Feljelentést tesz a bevándorlásról szóló plakátok megrongálása kapcsán bűncselekményre felbujtás miatt a Fidesz - közölte Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.

A kormánypárti politikus sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendőrség hat embert állított elő plakátrongálás miatt. Egyúttal azt is hangsúlyozta: a Fidesz a lehető leghatározottabban elutasítja ezt a "baloldali agressziót".

Németh Szilárd

felszólította

Szigetvári Viktort

, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére". Megvan annak a módja, hogy törvényes eszközökkel fejezzék ki a véleményüket - tette hozzá. A kormánypárti politikus azt mondta, jól látható, hogy az emberek többsége a konzultációt választja, még akkor is, ha nem a kormány álláspontjával ért egyet. Eddig több mint 400 ezren küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet, és 200 ezer feldolgozása után elmondható: az emberek 90 százaléka a kormány által képviselteket támogatja - közölte. Németh Szilárd arra is felszólította Szigetvári Viktor, hogy számoljon el a Haza és Haladás Alapítvány pénzeivel. "Komoly külföldi pénzekről (...) van szó", és szeretnénk tudni, hogy kik támogatják őket és ezért mit kértek cserébe - mondta Németh Szilárd, aki szerint nyilvánvaló, hogy a külföldi támogatásért cserébe akár külföldi érdekek képviseletét is lehet kérni. Azt mondta, a plakátrongálás "egy elterelő hadművelet" arról a sok százmillió forintról, amit azért kaptak, hogy "ezt a típusú politikát folytassák Magyarországon". Az Együtt kedden közölte, hogy mozgalmat szervez a konzultációs óriásplakátok leszaggatására. Az MSZP szombaton közleményben azt írta, "a fröcsögő plakátkampány" üzenetét a polgári ellenállás eszközeivel mindenki úgy semlegesítse, ahogy csak tudja". A DK-nak - hangzott el egy szombati sajtótájékoztatón - nincs ellenére a plakátok megrongálását célzó állampolgári akció.

A Fidesz elutasítja a konzultációs plakátok megrongálását

A Fidesz elutasítja a bevándorlásról és terrorizmusról szóló nemzeti konzultáció plakátjainak megrongálását, illetve az arra való felbujtást. A kormánypárt az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta: "Elutasítjuk a baloldal agresszióját és felszólítjuk őket, hogy fejezzék be az erőszakos akcióikat! Hagyják abba a nemzeti konzultáció plakátjainak rongálására való felbujtást, és még ha nem is értenek egyet a konzultáció céljával, azt törvényes eszközökkel fejezzék ki!". A kihelyezett plakátokból vasárnapra már többet összefirkáltak - derül ki az interneten megjelent képek alapján. Kedden az Együtt azt közölte, mozgalmat szervez a konzultációs óriásplakátok leszaggatására. Az MSZP szombaton közleményben azt írta, "a fröcsögő plakátkampány" üzenetét a polgári ellenállás eszközeivel mindenki úgy semlegesítse, ahogy csak tudja". A DK - hangzott el egy szombati sajtótájékoztatón - nem szervezője a plakátok megrongálását célzó állampolgári akciónak, de nincs ellenére ez a fajta megnyilvánulás.

Kovács Zoltán

kormányszóvivő szombaton azt mondta: a plakátrongálás szabálysértésnek minősül, ezért azt várják, hogy az illetékes hatóságok fogják el a rongálókat. Az Index vasárnap azt közölte, hogy hajnalban hat Együtt-aktivistát állított elő a rendőrség nemzeti konzultációs plakátok megrongálása miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.