Közélet

Bánki Erik törvénymódosítási javaslatot nyújtott be az online kaszinójáték szabályozására

Bánki Erik törvénymódosítási javaslatot nyújtott be az online kaszinójáték szabályozására

2015. június 16., kedd
Bánki Erik törvénymódosítási javaslatot nyújtott be az online kaszinójáték szabályozására
poker_kartya_kaszino_szerencsejatek

Törvénymódosítási javaslatot nyújtott be a fideszes Bánki Erik az online kaszinójáték részletes törvényi szintű szabályainak megalkotására.

Az Országgyűlés honlapján olvasható dokumentum indoklása szerint a javaslat kimondja, hogy az online kaszinójáték szervezésére csak olyan szervező jogosult, amely rendelkezik kaszinójáték szervezésére vonatkozó koncesszióval. Magyar jogszabályok alapján, magyar hatóság által kiadott engedéllyel értelemszerűen csak Magyarország területére irányuló szerencsejáték szervezhető. Ezért a javaslat kimondja, hogy a szervezőnek folyamatosan figyelnie kell a játékosok IP-címét, és csak magyarországi IP-címről jelentkező játékos részére biztosítható hozzáférés. Az állami adóbevételek ellenőrizhetősége és a játékosok védelme érdekében a javaslat előírja, hogy a szervezőnek folyamatosan biztosítania kell a szerverhez való távoli hozzáférés lehetőségét az állami adóhatóság részére. A javaslat felsorolja a hírközlő eszköz és rendszer útján közvetített online kaszinójáték típusait. A játékosszámlák biztonsága és átláthatósága érdekében a szervező egyéb pénzeszközöktől elkülönülten, magyarországi bankszámlán kezeli a játékosok befizetéseit és nyereményeit. Amennyiben a bankszámla egy különösen nagy nyeremény következtében vagy bármilyen más okból nem fedezné a játékosok összesített egyenlegét, úgy kötelessége 30 napon belül kipótolni a különbözetet. A törvény 2015. szeptember 1-én lépne hatályba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.