Bulvár

Az SOS Gyermekfalvakért kangáztak a Klauzál téren + FOTÓK

Az SOS Gyermekfalvakért kangáztak a Klauzál téren + FOTÓK

2015. június 11., csütörtök
Az SOS Gyermekfalvakért kangáztak a Klauzál téren + FOTÓK
kangazzunk_egyutt_flashmob06kf

Huszonkét kisgyerekes anyuka gyűlt össze a Klauzál téren csütörtök délután, hogy közös mozgással hívja fel a figyelmet az SOS Gyermekfalvakra és adományokat gyűjtsenek a gyerekeknek.

Családbarát jótékonysági flashmobnak lehettek tanúi a Klauzál téren sétálók: majdnem két tucat anyuka, gyermekét csatos hordozóban vagy kendőben hátán tartva mozgott együtt, hogy az SOS Gyermekfalvak szomorú sorsú lakóira hívja fel az emberek figyelmét. Az akció nem új keletű, 2004 óta tartanak ilyen flashmobokat Európa szerte minden június a kangatréningező anyukák.

De mi is az a kangatréning?

"A kangatréning egy Európa szerte ismert baba-mama edzésforma, egy szülés utáni regeneráló torna, melynek célja, hogy az alapos átmozgatással erősítse a szülésben meggyengült részeket, például a gátizmot, vagy a hasat" - részletezte

Gregus-Petrócki Dóra

kanga-tréner. Kiemelte, hogy az egészséges babhordozási formával összekötött torna a gyerekekre is jótékony hatással van, a hordozóban való mozgás fejleszti a kicsik érzékeit, valamint megnyugtatja őket - ez jól látható volt a flashmobon is, a gyerkőcök nagyon jól viselték a mozgást.

Anyukák tartottak nyilvános tornát Szegeden.http://szegedma.hu/?p=546244

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.