Közélet

Az építők összekapcsolták Nagylaknál a magyarországi és a romániai autópályát

Az építők összekapcsolták Nagylaknál a magyarországi és a romániai autópályát

2015. június 12., péntek
Az építők összekapcsolták Nagylaknál a magyarországi és a romániai autópályát

Az építők összekapcsolták Nagylaknál a magyarországi M43-as és a romániai A1-es autópályát – közölte pénteken az Aradon.ro aradi hírportál.

A portál közlése szerint csütörtökön öntötték le az aszfalt koptatórétegét az országhatáron áthaladó pályaszakaszra. Jelenleg a határátkelő kialakítása zajlik, építik a határátkelőhely épületeit és a kamionoknak fenntartott parkolót. Az Autópályák és Országutak Országos Társaságának (CNADNR) illetékesei a portálnak elmondták, a Magyarországot Romániával összekötő autópálya megnyitásához kormányközi egyezmények aláírására van szükség. A munkálatok befejezését júliusra ígéri az építő. A társaság korábban közölte: az Arad-Pécska, a Pécska-Nagylak és a Nagylak-Makó sztrádaszakaszt egyszerre nyitják meg, várhatóan augusztusban. A Nagylak–Arad autópályán jelenleg egy Pécska és Arad közötti tíz kilométeres szakaszon dolgozik a kivitelező. Itt a szalagkorlátok felszerelése van folyamatban. Az autópályát 2013 áprilisában kellett volna átadni, de a CNADNR felbontotta a szerződést a korrupciós ügybe keveredett korábbi kivitelezővel, és új közbeszerzési eljárást írt ki a munkálatok befejezésére. A pályaszakaszok átadása után Budapesttől Temesvárig lehet majd autópályán eljutni. A Székelyföldre tartó autósnak azonban érdemes lesz mérlegelnie, hogy Aradon letérjen a pályáról, és a Maros völgyén haladó E68-as országúton folytassa az utat, mert a temesvári kitérő mintegy negyven kilométerrel hosszabbítja meg az utat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.