Kultúra

Aba-Novák Vilmos Szegedre költözik

Aba-Novák Vilmos Szegedre költözik

2015. június 17., szerda
Aba-Novák Vilmos Szegedre költözik
Aba-Novak00

Aba-Novák Vilmos festményeiből nyit közös kiállítást a szegedi Kass Galéria és a REÖK: a tárlaton az alkotó festői és grafikai munkásságát ismerhetik meg az érdeklődők, emellett bemutatják a Dömötör-toronyhoz készített falfestményeinek vázlatait is. „A kivetett bolygó” című kiállítást a Múzeumok Éjszakáján nyitják meg.

Aba-Novák Vilmos

költözik két fontos szegedi kulturális intézmény falai közé a Múzeumok Éjszakáján: a Kass Galéria és a REÖK közös tárlatán közel ötven Aba-Novák alkotást láthatnak az érdeklődők. A galériában a festői életművéből mutatnak be válogatást: a legjellemzőbb korszakait, témáit ismerhetik meg a látogatók. A REÖK tárlatán a falfestői munkásság áll majd a középpontban: Szeged legrégebbi építészeti emlékéhez, a Dömötör toronyhoz kapcsolódó falfestmények vázlatait állítják ki, emellett a Hősök kapujának terveivel és grafikai munkáival is találkozhatunk. Aba-Novák Vilmos a modern festészet egyik legeredetibb, legvitatottabb alakja, kedvelt témája a vásár és a cirkuszok világa volt. 1937-ben elnyerte a párizsi világkiállítás, majd 1940-ben a velencei biennále nagydíját, Szegeden a Hősök kapuja és a Dömötör-torony falfestményei kapcsolódnak nevéhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.