Közélet

Vasárnapi pihenőnap - KDNP: riogatás volt a kereskedelmi dolgozók elbocsátása

Vasárnapi pihenőnap - KDNP: riogatás volt a kereskedelmi dolgozók elbocsátása

2015. május 11., hétfő
Vasárnapi pihenőnap - KDNP: riogatás volt a kereskedelmi dolgozók elbocsátása

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint bebizonyosodott, hogy valótlanság és riogatás volt, miszerint a vasárnapi zárva tartás miatt kereskedelmi dolgozókat kellett volna elbocsátani.

A kisebbik kormánypárt ezt hétfőn közölte az MTI-vel, utalva a Munkástanácsok nyilatkozatára, és arra, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium legfrissebb adatai a kiskereskedelmi forgalom növekedését mutatják. A KDNP szerint bebizonyosodott, hogy alaptalan hazugság

Dávid Ferenc

(VOSZ) és

Gaskó István

(Liga Szakszervezet) politikai célzatú hisztériakeltése az elbocsátásokról és a forgalom jelentős visszaeséséről. A "multinacionális érdekeket kiszolgáló kórus" korábban ötvenezer kereskedelmi dolgozó elbocsátásáról és gazdasági visszaesésről beszélt, a szabad vasárnap bevezetése óta kiderült, emiatt senkit nem bocsátottak el, sőt, a forgalom jelentősen nőtt. Ellentmondásos, hogy miközben az egész világon a legrégebbi szociáldemokrata követelések közé tartozik a szabad vasárnap, hazánkban éppen bizonyos szocialisták és egyes szakszervezetek támadják a KDNP által kezdeményezett szabad vasárnap intézményét - mutatott rá a kisebbik kormánypárt. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára egy konferencián pénteken Budapesten mondta, nőtt a kiskereskedelmi forgalom a boltok vasárnapi zárva tartásának márciusi bevezetése után, elsősorban a szombati és a hétfői eladási adatok mutatnak jelentős növekedést.

Lenner Áron Márk

hozzátette: arra számítanak, hogy ez továbbra is fennmarad, az adatokat folyamatosan elemzik, nyomon követik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.