Közélet

Több tízezer gázfogyasztó lép át a nemzeti közműszolgáltatóhoz

Több tízezer gázfogyasztó lép át a nemzeti közműszolgáltatóhoz

2015. május 7., csütörtök
Több tízezer gázfogyasztó lép át a nemzeti közműszolgáltatóhoz
gáz001

Több tízezer gázfogyasztó már megindította átlépését az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez, ugyanakkor az állami közműszolgáltató tényleges fogyasztóinak száma eddig csupán ezres nagyságrendű, mivel az átlépési folyamat több hétig tart - tájékoztatta a közműszolgáltató csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint az átjelentkezésekkel a nemzeti közműszolgáltatás területén a gázszolgáltatást biztosító Főgáz Zrt. ügyfeleinek száma elérheti a 900 ezret, ezzel több mint kétmillió állampolgár földgázellátását biztosítja. Az átlépéshez mindössze két dokumentumot kell kitölteni, az egyedüli feltétel, hogy a fogyasztónak ne legyen számlatartozása korábbi szolgáltatójánál. Az átlépés folyamata nyolc naptól másfél hónapig tarthat - jelezték. Az állami közműcég az új ellátási területeken a Magyar Posta kijelölt kirendeltségein fogadja az ügyfeleket. A Főgáz számára eddig is 153 helyszínen nyújtottak ügyintézési szolgáltatást, számuk most újabb 132 helyszínnel bővült. A megyei jogú városok esetén 16 állandó ügyfélszolgálati iroda, a járási székhelyeken 79 fiókiroda és további 37 egyéb ügyfélszolgálati pont áll az ügyfelek rendelkezésére. A közlemény idézi Horváth Pétert, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatóját, aki emlékeztetett, hogy az állami szolgáltató második lépcsőben a villamosenergia-piacon fog megjelenni, működése pedig a távhőszolgáltatással válik teljes körűvé. Ekkor lesz valóban érezhető eredménye a közműszolgáltatások összehangolásának - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.