Öbléből ölébe – Kijavítják a Juhász Gyula-idézetet a rakparton

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

partfal01kf

A rakpart aszfaltozási munkálatait követően korrigálják a mellvéd zárókövén olvasható pontatlan Juhász Gyula-idézetet.

Juhász Gyula: A Tisza (részlet)


Ki vagy, te szeszélyes
Te szőke víz,
Te lusta, te széles,
Nyugalmas, édes,
Kinek kurta útja
Csak a magyar puszta
Földjére visz?
Ki vagy, te csapongó,
Te büszke víz,
Te szilaj, te rontó,
Te gátakat bontó,
Kinek törtetése
A Duna ölébe
Sietve visz?

Több hiba is található a mellvéd zárókövén olvasható, betonba öntött Juhász Gyula-idézetben – hívta fel a figyelmet Haág Zalán KDNP-s önkormányzati képviselő a kulturális bizottság ülésén. A vesszőhibákon kívül egy elírás is található a szövegezésében, az „ölébe” szó helyett az „öblébe” olvasható jelenleg a 20. század első felének egyik legismertebb szegedi költőjétől származó idézetben. Mint ismeretes, a vízzáró vasbeton mellvéd falát régészeti leletek ábráival díszítették, a zárókövet pedig Juhász Gyula A Tisza című költeményének részlete ékesíti. Az önkormányzati képviselőt a bizottsági ülésen arról tájékoztatták, hogy a hibáról tudomása van a Beruházási Irodának, és korrigálni fogják azt. Haág Zalán a hiba kapcsán portálunknak elmondta, ha előzetesen véleményeztették volna az idézetet a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottsággal, akkor nem fordult volna elő ez a kínos baki.

A Huszár Mátyás rakpart aszfaltozási munkálatai után javítják ki a versidézetet – tájékoztatott Kalmár Gábor kabinetfőnök hozzátéve, hogy ez a városnak nem kerül pénzébe. A rakpartot az aszfaltozás miatt június elsején, hétfő reggel hat órakor zárják le, és előreláthatólag június 7-én 20 óráig tart a rakpartzár.

Jövő héten zárják le a rakpartot az aszfaltozás miatt, utána javítják ki az elírt idézetet.http://szegedma.hu/?p=542323

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 29.

Előző sztori

Elismeréseket adtak át a színház évadzáró ülésén + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Retró diafilm-est felnőtteknek a REÖK-ben

Legutóbbi hasonló cikkek