Közélet

Öbléből ölébe – Kijavítják a Juhász Gyula-idézetet a rakparton

Öbléből ölébe – Kijavítják a Juhász Gyula-idézetet a rakparton

2015. május 29., péntek
Öbléből ölébe – Kijavítják a Juhász Gyula-idézetet a rakparton
partfal01kf

A rakpart aszfaltozási munkálatait követően korrigálják a mellvéd zárókövén olvasható pontatlan Juhász Gyula-idézetet.

Juhász Gyula: A Tisza (részlet)

Ki vagy, te szeszélyes Te szőke víz, Te lusta, te széles, Nyugalmas, édes, Kinek kurta útja Csak a magyar puszta Földjére visz? Ki vagy, te csapongó, Te büszke víz, Te szilaj, te rontó, Te gátakat bontó, Kinek törtetése A Duna ölébe Sietve visz?

Több hiba is található a mellvéd zárókövén olvasható, betonba öntött

Juhász Gyula

-idézetben – hívta fel a figyelmet

Haág Zalán

KDNP-s önkormányzati képviselő

a kulturális bizottság ülésén

. A vesszőhibákon kívül egy elírás is található a szövegezésében, az „ölébe” szó helyett az „öblébe” olvasható jelenleg a 20. század első felének egyik legismertebb szegedi költőjétől származó idézetben. Mint ismeretes, a vízzáró vasbeton mellvéd falát régészeti leletek ábráival díszítették, a zárókövet pedig

Juhász Gyula A Tisza

című költeményének részlete ékesíti. Az önkormányzati képviselőt a bizottsági ülésen arról tájékoztatták, hogy a hibáról tudomása van a Beruházási Irodának, és korrigálni fogják azt. Haág Zalán a hiba kapcsán portálunknak elmondta, ha előzetesen véleményeztették volna az idézetet a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottsággal, akkor nem fordult volna elő ez a kínos baki. A Huszár Mátyás rakpart aszfaltozási munkálatai után javítják ki a versidézetet – tájékoztatott

Kalmár Gábor

kabinetfőnök hozzátéve, hogy ez a városnak nem kerül pénzébe. A rakpartot az aszfaltozás miatt június elsején, hétfő reggel hat órakor zárják le, és előreláthatólag június 7-én 20 óráig tart a rakpartzár.

Jövő héten zárják le a rakpartot az aszfaltozás miatt, utána javítják ki az elírt idézetet.http://szegedma.hu/?p=542323

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.