Női futball: gólzáporos Nagymágocs-siker

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

dorozsmaibombazok_hfc_ mj 69

Csupán három mérkőzést rendeztek meg a hétvégén a Csongrád megyei női bajnokságból. Újabb lépést tett a bajnoki cím felé a Szegedi AK, míg a Nagymágocs magabiztos győzelmével már beérte pontszámban a Mezőberényt a dobogón.

Hamar eldőlt a Komlósi Trans Baktó SC és a Nagymágocs mérkőzése: a vendégek már a második percben előnybe kerültek Tóth Vivien találata után, majd az első negyed óra végén Tóth Vivien már a második gólját szerezte, és Gila Nóra valamint Horváth Tímea Ilona is betalált, így 4-0-ra vezetett a Nagymágocs. Vajgel Zita ugyan szépített a hazaiktól, de a szünetre már héttel vezettek Gila László tanítványai, végül pedig magabiztos, 15-1-s sikert arattak, amelyből Tóth Vivien hét góllal vette ki a részét.

A listavezető SZAK is magabiztos sikert aratott a fordulóban a Hódmezővásárhelyi FC ellen. A 10. percben Geleta Zsanett szezonbeli első góljával szerezték meg a vezetést a szegediek, majd a szünet előtt még kétszer is mattolták Tóth Zsuzsa Reginát, a HFC kapusát. A fordulást követően ugyan szépített a vásárhelyi csapat, de erre újabb három góllal válaszolt a SZAK, amely így 6-1-s sikerével egy újabb fontos lépést tett a bajnoki cím felé, hiszen négy fordulóval a bajnokság vége előtt nyolc ponttal vezeti a bajnokságot.

A hétvége egyetlen döntetlenjét a SZVSE és a Mezőberényi FC játszotta. Mindkét együttes számára fontos volt a találkozó, hiszen csupán négy pont választotta el a forduló előtt a két csapatot, így a SZVSE győzelme még jobban összerázta volna a mezőnyt. Azonban a berényiek szereztek vezetést bő negyed óra után Szenczi Szimonetta révén, majd egy perccel később Nádudvari Julianna egalizált a vasutasoktól, ezzel pedig kialakította a későbbi végeredményt, ugyanis hiába küzdöttek a felek, már nem született több gól a találkozón, így az egy pontnak inkább a Mezőberény örülhetett jobban.

A Csengele KSE-St. Mihály FC mérkőzés elmaradt, míg a Csanytelek SC-Dorozsmai Bombázók mérkőzést május 16-án játsszák le, a Kisteleki TE pedig szabadnapos volt.

Eredmények, 18. forduló

Komlósi Trans Baktó SC-Nagymágocs SE 1-15 Gól: Vajgel Zita ill. Tóth Vivien (7), Gila Nóra (2), Mátyus Viktória (2), Horváth Tímea Ilona (2), Bozsó Annabella, Sipos Dóra.
Szegedi AK-Hódmezővásárhelyi FC 6-1 Gól: Nacsa Izabella (2), Geleta Zsanett, Szarka Dóra, Gula Eszter, Hethési Kinga ill. Réczi Éva.
Szegedi VSE-Mezőberényi FC 1-1 Gól: Nádudvari Julianna ill. Szenczi Szimonetta.

A bajnokság állása

A következő forduló programja:

május 9., szombat 10.00 Kisteleki TE-Szegedi AK, St. Mihály FC-Csanytelek SC. Május 10., vasárnap 10.00 Mezőberényi FC-Csengele KSE, Dorozsmai Bombázók-Komlósi Trans Baktó SC, Hódmezővásárhelyi FC-Szegedi VSE. Szabadnapos: Nagymágocs SE.

Default thumbnail
Előző sztori

„Harc a sarc ellen” újratöltve – Nem adja fel a Tisza Lajos Közéleti Egyesület

Default thumbnail
Következő sztori

Már a vízben hűsölnek a mórahalmi bivalyok + VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek