Nappali kórházat alakítottak ki a kakasszéki gyógyintézetben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Uniós támogatással, mintegy 400 millió forintból 19 ágyas nappali kórházat alakítottak ki a Csongrád megyei Székkutas külterületén található kakasszéki gyógyintézetben, a fejlesztéstől a várólista rövidülését várják – közölte Kallai Árpád kórházigazgató szerdán a helyszínen.

A gyógyintézetet működtető Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója a beruházás átadásakor elmondta, a kakasszéki központ a térségben az egyetlen, ahol a betegek egyetlen intézményen belül, utazás nélkül valamennyi mozgásszervi rehabilitációs ellátást megkaphatnak.

A 99 rehabilitációs és 17 aktív ággyal működő intézmény tavaly 100 százalék fölötti kihasználtsággal üzemelt, a várólista azonban így is három hónapos volt. Az 1932 óta működő szanatórium tetőterében kialakított nappali kórház lehetővé teszi a páciensek számára, hogy az intézet minden terápiás lehetőségét igénybe véve gyógyulhassanak, úgy, hogy az éjszakákat az otthonukban töltik – tette hozzá a szakember.

A kapacitások átcsoportosítása mellett 12 dolgozóval növelték a személyzet létszámát, így emelkedhet az ellátott betegek száma is – közölte a főigazgató.

A beruházás a dél-alföldi rehabilitációs ellátást javító, 14 helyszínen megvalósuló, 5 szakterületet érintő, 2,55 milliárd forint összköltségvetésű projekt része.

Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP), Hódmezővásárhely alpolgármestere kifejtette, az önkormányzat a részben a közeli város tulajdonában álló Kakasszéki-tó rehabilitációját tervezi pályázati támogatással. A beruházás a gyógyintézetben megvalósult fejlesztésekkel lendíthetne a térség egészségturizmusán.

Előző sztori

Miniszteri elismerés a világelitbe feljutott hokisoknak

Következő sztori

Több mint 200 milliárd forintot fordít turisztikai fejlesztésekre a kormány