Sport

Labdarúgás: magabiztosan verte a Sándorfalva a Csongrádot + FOTÓK

Labdarúgás: magabiztosan verte a Sándorfalva a Csongrádot + FOTÓK

2015. május 17., vasárnap
Labdarúgás: magabiztosan verte a Sándorfalva a Csongrádot + FOTÓK
sandorfalva_csondrad25_gs

Bár a hajrára kissé visszavett a tempóból, a Sándorfalva összességében magabiztos sikert aratott a vendég Csongrád felett a megyei I. osztály 27. fordulójában.

A tapogatózó kezdés után hamar magához ragadta a kezdeményezést a hazai alakulat, habár igazán nagy helyzetet a találkozó korai szakaszában nem tudott kialakítani

Antal Róbert

legénysége. A gól azonban összejött nekik, miután

Mucsi Máté

19 méterről a jobb alsóba bombázott egy szabadrúgást. (1-0) Hamar érkezhetett volna ugyanakkor az egyenlítés, de

Maszlag Tibor

egy szöglet utáni kavarodásnál nem találta el kapásból a kaput a tizenhatosról. Fél óra elteltével

Veselin Guberinic

hozta ziccerbe

Nikola Romicot

, de a csatár nem tudta mattolni

Bíró Mihályt

az ötös sarkáról. A folytatásban fokozatosan átengedte a területet a Sándorfalva ellenfelének, megteremtve ezzel a lehetőséget a kontrákra. Ezek közül egy végül eredményesen is zárult, amikor nem sokkal a szünet előtt ismét Guberinic passzolt kiválóan Romichoz, a társ pedig ezúttal már hibátlanul oldotta meg a feladatot. (2-0) Fordulás után Mucsi és Romic is kihagyott egy-egy ziccert, miközben a vendégek képtelenek voltak érdemi dominanciát szerezni maguknak a mezőnyben. A hajrához közeledve, magabiztos előnyük birtokában kissé visszavettek az iramból a hazaiak, a Csongrád ugyanakkor ezzel sem tudott élni. A hajrában ugyan

Lévai Mihály

és Maszlag is munkára késztette

Srdjan Mikovic

kapust, gólt azonban már nem tudtak elérni a vendégek. Sikerével a Sándorfalva továbbra is stabilan áll az ötödik pozícióban, jelentős távolságra mind a mögötte, mind az előtte állókhoz képest. A Csongrád a fordulóban egy pozíciót esett hátra az UTC-t szombaton legyőző Algyő javára.

Sándorfalva, 200 néző
2015. május 17., 17.00
Sándorfalva SK
Csongrád TSE
Vége a mékőzésnek.
Játékvezető: Török Tamás * Asszisztens: Barta Norbert István, Szöllősi Ferenc
2
-
0

Csongrád megyei I. osztály, 27. forduló:

Sándorfalva SK - Csongrád TSE 2-0 (2-0)

Sándorfalva, 200 néző. Vezette: Török Tamás (Barta Norbert István, Szöllősi Ferenc).

Sándorfalva:

Mikovic - Kalapács, Dargó, Bálint (Kanász N. -a szünetben), Drogba, Vizin, Farkas, Törköly (Széll 66'), Mucsi, Guberinic V. (Gémes 77'), Romic (Tóth 83').

Vezetőedző:

Antal Róbert.

Csongrád:

Bíró Szeles, Szentirmai, Török, Szabó L., Budai, Bodor (Lévai - a szünetben), Szabó M. (Somodi 71'), Huszka, Maszlag, Kovács (Fodor 61').

Vezetőedző:

Szűcs Róbert.

Gólszerzők:

Mucsi (21'), Romic (45').

Sárga lap:

Törköly (26'), Vizin (36'), ill. Szabó L. (38'), Kovács (42'), Maszlag (80'), Lévai (82'). Antal Róbert:

"Mindenféleképpen meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést, úgy nekiindulni az utolsó három körnek. Örültem, hogy amit megbeszéltünk, azt teljesítette a csapat. Magabiztosak voltunk, miközben az ellenfelünknek igazán nagy helyzete nem is akadt egyáltalán. Örülünk a győzelemnek, amelyet az elnökünknek szeretnénk ajánlani, aki tegnap töltötte a 47. születésnapját."

Szűcs Róbert:

"Nem voltunk ma élesek támadásban, nem volt meg bennünk a kellő átütőerő sajnos. Az első félidőben lélektani szempontból nagyon rosszkor kaptuk a gólokat. Már éppen kijöttünk volna a szorításból, amikor jött az a balszerencsés szabadrúgásgól, majd pont a félidő végén büntetett meg minket a Sándorfalva egy eladott labdából. Szeretnénk a hátralévő fordulókban minél több pont szerezni, egyben már készülni a következő szezonra."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Vége a találkozónak, a Sándorfalva magabiztosan tartotta otthon a három pontot a támadásban kevésbé attraktív teljesítményt nyújtó Csongrád ellen.
90'
A játékvezető két perc hosszabbítást jelzett.
89'
Mikovic! Egy rossza hátrapasszra Maszlag csapott le, de a hazai hálóőr egy határozott becsúszással szerelte a támadót a tizenhatoson belül.
85'
Végre egy kis foci! Lévai tört be balról a tizenhatoson belülre, az ötös sarkától tüzelt, de a szöget jól záró Mikovicot nem tudta mattolni.
83'
Guberinic után Romicot is megtapsoltatta Antal Róbert, Tóth László váltotta a robusztus csatárt.
82'
Lévai szerint Török Tamásnak "nincs köze a játékvezetéshez". Ennek hangot is adott, amiért a bíró felmutatta a sárgát a csongrádi támadónak.
81'
Folyamatos faultok tördelik a játékot mindkét oldalról, kezd leülni az iram a hajrához érkezve.
80'
Maszlag talpalta le Farkast egy sárgáért.
77'
Guberinic helyére Gémes érkezett a Sándorfalvába.
76'
A szerencse sincs a vendégek oldalán: Maszlag gyilkos passzával Lévai került lövőhelyzetbe a tizenhatoson belül, de bal lábával elpöckölte egy óvatlan mozdulatnál a labdát maga elől.
73'
...Kalapács lapos lövése elakadt a sorfalban.
72'
Guberinic sarkára lépett rá Szentirmai a tizenhatos előterében, 19 méterről jár a szabadrúgás.
71'
Szabó Márkot Somodi váltotta a vendégeknél a folytatásra.
69'
Igyekszik nyomás alá helyezni riválisát a Csongrád, egyelőre kevés sikerrel. Eközben a sárga mezesek a lehetőségre várnak, hogy egy gyors kontrával végleg eldönthessék a három pont sorsát.
66'
A hazaiaknál Széll váltotta Törkölyt.
63'
Kis híján ott a harmadik sándorfalvi gól! Egy hosszan előrevágott labdánál Guberinic és Romic ketten mehettek Szentirmaira. Az irányító passzával utóbbi szabadon roboghatott a kapuig, de Bíró lábbal hatalmasat védett a 8 méteres lövésnél.
61'
Kovács Balázs számára is véget ért a mérkőzés, Fodor Bálint állt be helyette a támadósorba.
54'
Guberinicet lerántani sem tudta Szeles, más kérdés, hogy ezt követően a sándorfalvi nem talált kaput a tizenhatos sarkától.
52'
Szeles löbbölt volna alá a labdának, hogy kiugrassa a szélen Szabó Márkot, de nagyon hosszú lett az átadás. A mai napon valahogy akadozik a Csongrád támadójátéka, Mikovic egyelőre nyugodtan szemlélheti a mérkőzést kapujából.
48'
Mi maradt ki?! Mucsi és Romic kényszerítőzött a büntetőterületen belül, előbbi már csak Bíróval állt szemben, de nem tudta bebőrözni a kapust. A kipattanóból Romic is betalálhatott volna, de túl sokat várt, és szerelték a védők.
46'
Bálint Dávid már nem jött ki az öltözőből, Kanász N. László állt be helyette, a túloldalon Lévai Mihály váltotta Bodor Bendegúzt.
46'
Folytatódik a meccs, egyet cseréltek a vendéglátók és a csongrádiak is a szünetben.
SZÜNET
45'
Vége az első félidőnek, amely után a kapura veszélyesebb játékot bemutató Sándorfalva megérdemelten vezet két góllal.
45'
GÓÓÓL!!! Guberinic indult meg a balon, keresztpasszával Romic robogott a büntetőterületen belülre, ahol előbb megcsinált egy cselt őrzőjével szemben, majd védhetetlenül húzta vissza a labdát a rövid alsóba 7 méterről. 2-0!
44'
Előnye birtokában némileg hátrébb húzódik a Sándorfalva, bízva abban, hogy így a villámgyors hazai támadók előtt több terület akadhat.
42'
Hátulról rúgott oda Kovács az éppen indítani készülő Vizinnek. Ezért is járt a kártya.
40'
Szabó Márk lépett volna ki egy indítással, de a keresztező Bálint tanárian tisztázott előle.
39'
Mucsi léc alá tartó csavarását ezúttal magabiztosan fogta Bíró kapus.
38'
Szabó László más hatásos eszköz híján lerántotta Romicot egy hosszú kirúgásnál, amivel a támadó már megindult volna a csongrádi kapu felé. 27-28 méterről lőhet szabadot a Sándorfalva.
36'
Egy páros kézfogó végén Vizin és Kovács kezdett kakaskodásba egymással. Előbbi játékos ijesztés gyanánt egy ütőmozdulatot is tett ellenfele felé. Ezt már nem lett volna szabad, villant érte a sárga.
32'
Óriásit védett Bíró! Guberinic indult keresztbe a tizenhatos előtt jobbról, közben pedig a védelem mögé mozgott be ellenkező irányba Romic. Az irányító passzával a csatár ziccerben lőhetett, a csongrádi hálóőr viszont kiválóan vetődött bele az ötös sarkától érkező bombába.
30'
...Szabó László tekerésébe nem került elég erő, így nem okozott gondot a védés Mikovicnak.
30'
Szeles adott egy kötényt Mucsinak, majd át is esett az ellenfélen. Ez is szabadrúgás, bár egy kicsit távolabbról jár - 25 méter a távolság.
28'
...Huszka lapos kísérlete átsuhant a sorfal között, Mikovic azonban egy gyors vetődéssel megfogta még a jobb alsó előtt.
27'
A szögletnél a tizenhatos vonalánál rántottak le egy csongrádit - középről, 16-ról lőhet szabadot a vendég együttes.
26'
A játékvezető szögletet ítélt Szeles eltört lövésénél, miközben Törköly kirúgást szeretett volna. A sándorfalvi ennek hangot is adott, kissé túl vehemensen, ezért villant neki a sárga.
23'
Mi maradt ki?! Egy csongrádi szögletnél Maszlag kapott tiszta lövőhelyzetben lekészítést, de 16-ról belsővel a keresztléc fölé puffantott egy bő méterrel.
21'
GÓÓÓL!!! Bíró Mihály a középről járó szabadnál bal kezét védendő kért ötfős sorfalat, de Mucsi csalafintán a kapus sarkát vette célba. Bíró közben elmozdult középre, így a játékszer akadálytalanul vágódott a hálóba. 1-0!
19'
Törkölyt faultolták a tizenhatos előterében, nagyon jó helyről jár szabadrúgás a hazaiaknak.
16'
Az első negyedóra végére kezd ellenfele fölé nőni a Sándorfalva. A sárgák többet birtokolják a labdát, és nyomás alatt is tudják tartani a vendégeket.
13'
Guberinic passzával Mucsi még tolt egyet a tizenhatos előterében, majd egy másodikat is. Az már sok volt, Szentirmai így bemutathatott egy újabb hasznos blokkolást a középpályás bombájánál.
11'
Egy bedobás utáni kombináció Guberinicre jött ki, aki 16-ról lőhetett, de Szentirmai blokkolt. A védő ugyanezt megtette a következő akciónál Mucsival szemben is.
7'
Romic már a harmadik felpasszát tartotta meg az imént, nagyon jól fedezi a labdát a robusztus csatár. Nem lesz vele könnyű dolga a csongrádiaknak.
6'
Kiegyenlített, tapogatózó játékot hozott az első pár perc. Nem rohannak azonnal egymásnak a felek.
2'
Guberinic kiválóan játszott össze középen Romiccsal, a visszakapott labdát 20 méterről durranthatta kapura, de lapos kísérlete erőtlenre sikeredett.
1'
A rózsaszín mezes vendégek indították útjára a labdát. A hazaiak neonsárgában lépnek ma pályára.
A mérkőzés Török Tamás sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Két egyaránt jó formában lévő gárda csap össze vasárnap délután Sándorfalván, hiszen a csongrádiak már három kör óta veretlenek, míg a vendéglátók bár kikaptak legutóbb az így a bajnoki címet matematikailag is besöprő HFC otthonában, azt megelőzően zsinórban ötször hagyták el a pályát legalább egy pontot begyűjtve. Antal Róbert legénysége számára jó hír, hogy Nikola Romic letöltötte a Mórahalom elleni kiállítása okán összeszedett egymeccses eltiltását, azaz a gárda góljainak közel harmadát jegyző légiós visszatérhet a pályára. A csongrádi védelem számára tehát adott a nemes feladat, bár a liga ötödik leghatékonyabb hátsó alakulataként minden bizonnyal bátran néznek majd a kihívás elé. Ami biztos, hogy a nézőkre jó szórakozás vár a két fél összecsapásán, amit igazolni látszik, hogy 2010 októbere óta minden mérkőzésükön született gól, legalább kettő. Sőt, tavaly ősszel egyenesen négy, azok pedig egyenlő elosztásban: Fodor Bálint, majd Lévai Mihály egy-egy találatával kétszer is vezetett hazai környezetben a Csongrád, de Romic és Veselin Guberinic révén mindkétszer tudtak egalizálni a sándorfalviak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.