Sport

Labdarúgás: Major-duplával nyerte a Baktó a Makó II. elleni derbit + FOTÓK

Labdarúgás: Major-duplával nyerte a Baktó a Makó II. elleni derbit + FOTÓK

2015. május 3., vasárnap
Labdarúgás: Major-duplával nyerte a Baktó a Makó II. elleni derbit + FOTÓK
bakto_petofitelep_mako08_gs

Vérbeli rangadón Major László duplája döntött a Baktó javára a vendég Makó II. ellen a megyei III. osztály Tisza-Maros csoportban.

Az egész mérkőzésre jellemző volt a magas iram, nem spóroltak erejükkel a csapatok, ami megadta a rangadónak ígérkező összecsapás alaphangját.

Szentmártoni Csaba

már a 7. percben betalálhatott volna, de nagy helyzetben nem találta el a kaput egy a kapus kezéből kicsorgó labdánál. A folytatásban az indulatok kerültek előtérbe, a bajnoki címért folytatott küzdelem kihozta a játékosokból a harcosságot, ami olykor sárga lapot érő belépők képében csapódott ki. A 28. minutumban aztán

Major László

ziccere visszazökkentette a feleket a játékba: a hórihorgas támadó egy magas ívben érkező indítással átemelte a kapuját elhagyó

Benyó Zsoltot

, de egy pattanás után az alapvonal közeléből már nem tudott a gólvonal mögé stukkolni. Összességében elmondható, a baktóiak főként villámgyors, jól felépített kontrákkal veszélyeztettek, míg a vendégek általában a szélről, vagy mélységből igyekeztek a hazai védelem mögé juttatni a labdát. A fordulás után nem sokkal vezetéshez juthattak volna makóiak, de

Pataki Viktor

hiába bólintott egy szögletet a hálóba, a játékvezető nem adta meg a találatot, mert a támadót szabálytalannak ítélte

Győri Róbert

kapussal szemben. A 65. percben

Patkós Sándor

fejelt a keresztlécre

Sümeghy Balázs

beadásánál, majd a következő akció végén szintén az ő kísérletét kellett hatalmas bravúrral hárítania a hazai portásnak. Az utolsó húsz percbe lépve aztán megszerezte a vezetést a hazai gárda:

Tranger Zsolt

szerzett labdát az ellenfél térfelén, amivel Majort ugratta ki. A csatár előbb kicselezte Benyót, majd az üres kapuba gurított éles szögből. (1-0) Szinte egyből érkezhetett is volna az egyenlítés, de Patkós fejese kevéssel elkerülte a jobb felsőt. A vendégek mindent megtettek a hajrában is az egalizálás érdekében, de erőfeszítéseiket nem kísérte siker. Sőt, a 90. percben végleg eldőlt a találkozó sorsa. Benyó kapus egy hazaadott labdát röviden passzolt ki középre, a játékszerre lecsapó Major pedig két védő között áttörve kilőtte ziccerben a bal alsót. (2-0) Sikerével a Baktó utolérte a táblázat élén a Makó második együttesét, illetve jobb gólkülönbsége révén meg is előzte a riválist.

Szeged-Baktó, 100 néző
2015. május 3., 17.00
Komlósi Trans Baktó SC
Makó FC II.
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Barta Norbert István * Asszisztens: Lászlai Róbert, Vincze Balázs
2
-
0

Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoport, 24. forduló:

Komlósi Trans Baktó SC - Makó FC II. 2-0 (0-0)

Szeged-Baktó, 100 néző. Vezette: Barta Norbert István (Lászlai Róbert, Vincze Balázs).

Baktó:

Győri - Szabó Á., Kis B., Sárai, Kohlrusz, Tranger Zs. (90+1'), Szentmártoni, Major, Szél, Pálinkó, Jójárt.

Vezetőedző:

Szabó Zsolt.

Makó II.:

Benyó - Budai (Szebehelyi - a szünetben), Pataki, Gabnai Gy. (Kerekes 63'), Szabó N., Patkós, Béres, Tamasi (Zádori 72'), Gabnai B. (Törős - a szünetben), Papp, Sümeghy.

Játékos-edző:

Gabnai Győző.

Gólszerző:

Major (72', 90').

Sárga lap:

Pálinkó (22'), Kohlrusz (23'), Szentmártoni (27'), ill. Budai (17'), Patkós (49'), Tamasi (62'). Szabó Zsolt:

"Gratulálok a srácoknak, mert bebizonyították, hogy óriási szívük van. Odatették magukat, sokkal fegyelmezettebben, taktikusabban tudtunk játszani, mint az előző meccseken. Voltak persze hibák továbbra is. Úgy gondolom, az ellenfél a kapunk elé beívelt labdákkal tudott egyedül veszélyt teremteni, mi viszont elég szép, kombinatív megoldásokkal kerültünk többször is helyzetbe. Csak gratulálni tudok a fiúknak, hogy ennyire sikerült összeszedniük magukat lelkileg és fizikálisan egyaránt."

Gabnai Győző:

"A kihagyott lehetőségek, és a kontrákból kapott két gól eldöntötte a mérkőzést."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Vége a mérkőzésnek, rendkívül értékes győzelmet aratott a bajnoki cím szempontjából a Baktó.
90+1'
Időhúzó jelleggel cserélnek még a hazaiak: Busa váltotta Trangert.
90'
GÓÓÓL!!! Eldőlt? Benyó rosszul passzolt ki egy hazaadást, Major lecsapott rá, áttört két bekk gyűrűjében, majd a kapus lába mellett a bal alsóba gurított. 2-0!
86'
Pálinkó ugratta ki remek ütemben Majort, ugyanakkor Benyó még éppen megelőzte a csatárt a tizenhatoson kívül. Az oldalra rúgott felszabadítást Szentmártoni lőtte vissza egyből egy állítás után, de a hálóőr visszaért a védéshez.
85'
Újfent kihasználatlanul hagyott a Makó egy lehetőséget: Szabó szabadrúgását Patkós fejelte teljesen szabad helyzetben a kapus ölébe.
83'
Harcos, küzdős a meccs: az imént Major rúgott oda egy makóinak, majd nem sokkal később őt rúgták fel hátulról. Mindkét foggal-körömmel küzd a három pontért.
82'
Pataki felívelését Béres szabadon fejelhette 10 méterről, de Győrit így sem tudta megverni.
79'
A nagy akarat nem mindig előny: Szabó szögleténél Béres és Patkós egymást zavarta középen, holott a védők mindkettejükről lemaradtak.
76'
Kiválóan háromszögelt a tizenhatos előterében Zádori és Törős, előbbi ment volna egy az egyben Győrire, de Jójárt az utolsó pillanatban lekapta a lábáról a labdát. A vendégek rátartást és tizenegyest reklamálnak.
74'
Majdnem egyenlítenek a vendégek! Egy jobbról érkező beadást Keresztes kacskán talált el kapásból, a földről felpattanó labda azonban így lett jó Patkósnak, aki csak kevéssel fejelt a jobb felső mellé.
72'
Egyből változtatnak a makóiak: Zádori állt be Tamasi helyére.
72'
GÓÓÓL!!! Tranger agilis labdaszerzése után Major került ziccerbe, aki aztán a kapust kicselezve gurított a hálóba. 1-0!
71'
Szentmártoni vette célba a rövid oldalt egy szabadrúgással a tizenhatos sarkától. Benyó számított a megoldásra, és még időben odaért.
67'
Embertelen nagy védés! Béres adott be jobbról, az ötös hosszú oldalára érkező Patkós a szöget zárni igyekező kapus mozgásával ellentétesen fejelt kapura, de Győri hihetetlen reflexmozdulattal visszanyúlt még a labdáért.
65'
Patkós! A hagymavárosiak centere Sümeghy beadását bólintotta 7 méterről a keresztlécre.
65'
Továbbra sem vesznek vissza az iramból a csapatok, egyre inkább aktuális lesz így a kérdés, melyik fél bírja jobban erővel a találkozót.
63'
Frissítenek ismét a vendégek: Kerekes szállt be Gabnai Győző helyett.
62'
Labdavesztés után hátulról rúgott oda Tamasi Trangernek. Ez is megért egy sárgát.
58'
Egy igazítás után Béres kínálta meg 25-ről Győrit. Az erős, de félmagas és középre tartó bombát a kapus öklözve ütötte oldalra.
56'
Ebben azért több volt! Egy jobbról beérkező átadást Patkós szabadon lőhetett el középről 16 méterről. A füvön megpattanó játékszer azonban becsapta a makóit, aki így alaposan eltévesztette a célt kapásból.
55'
...Pálinkó beadott, a hosszúra érkező Major pedig a kapu fölé fejelt.
54'
A meglóduló Szélt Tamasi tartotta fel. Kissé oldalról, 23-24 méterről jár a szabadrúgás.
51'
GÓ... Illetve szabadrúgás kifelé. Pataki bólintott a hálóba egy makói szögletnél, de a játékvezető szerint előtte akadályozta a kapust az ötösön belül.
50'
Egy felívelt labdát Major estében lőtt kapura az ötös sarkától nem messze. Tapsot kap az elképzelésért, másfelől igazán nem okozott gondot a próbálkozás Benyónak.
49'
Patkós rúgott hátrébb egy fél méterrel egy a Baktó számára megítélt szabadrúgást a hazai térfélen. Butaság volt, mert sárgát kapott érte.
47'
Győri bokszolt ki a berobbanó csatárok elől egy veszélyesen csapódó szögletet, majd a kipattanót kapásból visszavágó Törős próbálkozását a jobb kapufánál álló Szél tisztázta ki mezőnybe.
46'
Budai és Gabnai Bence helyett Törős és Szebehelyi állt be.
46'
Folytatódik a meccs, kettőt cseréltek szünetben a vendégek.
SZÜNET
45'
Vége az első félidőnek, amely során magas iramú, változatos játékot láthatott a helyi publikum. Más kérdés, hogy a győzelemhez egyik fél sem került közelebb.
43'
Sümeghy az alapvonalról passzolt Patkós elé, aki előbb megcsinált egy cselt a tizenhatoson belül, majd a körívhez érkező Béres elé tálalt. Végül Jójárt egy önfeláldozó becsúszással akasztotta meg a kis híján sikerrel végigfutó makói akciót.
41'
Kohlrusz és Major ketten léptek ki egy védővel a félpályánál, lesről szó sem lehetett, de előbbi játékos túl hosszan játszott keresztbe a csatártárshoz, így megakadt a támadás.
40'
Alighanem akad rendőr a vendégek soraiban, legalább is erre utal, hogy valamelyik kék mezes "Sün!" felkiáltással adott taktikai tanácsokat a társaknak.
38'
Béres tűzte kapura a labdát 25 méterről egy tolás után, az irányzékkal azonban nem volt minden rendben.
34'
Szabó Norbert adhatott be szabadrúgást a tizenhatos bal sarkától, a betekert labda azonban négy makói és megannyi baktói előtt is elsuhant keresztbe.
33'
Kiváló iramú, parázs összecsapást vív eddig egymással a két listavezető. A látottak alapján ráadásul elmondható, abszolút kiegyenlített a küzdelem.
29'
Ismét Major: a hórihorgas csatár ezúttal egy balról érkező beívelés stukkolt a hosszú felső fölé.
28'
Óriási lehetőség maradt kihasználatlanul! Egy hosszan előreívelt labdával Major emelte át gyertyában Benyó kapust. A csatár veszte az lett, hogy hagyta elsőre lepattanni a játékszert, így már nagyon kisodródott, és az üres kapu helyett csak a kapufára tudott fejelni az alapvonal közeléből.
27'
Szentmártoni nyújtotta meg kézzel Béres mezét. A makóira eredeti állapotában is passzolt a dressz mérete, így sárga lap zárta le a történteket.
26'
Gabnai Bence! A fiatal szélső kapásból, magas ívben visszafejelt a tizenhatos vonaláról egy rövid felszabadítást. Győri nagyon nyugodtan nézte végig a keresztléc fölött nem sokkal elszálló labda útját.
23'
Alaposan ütemkéséssel rúgott oda Kohlrusz Sümeghynek, ez is sárga.
23'
Tranger lépett ki a védők közül a félpályánál, egyedül roboghatott kapura, de egy kevésbé sikeresen labdaátvétel után inkább átjátszott jobbra Major elé. A társ már a kapust is kicselezte, de közben szólt a síp les miatt.
22'
Parázs kis meccs lett ez: Pálinkó fedezte a labdát Béressel szemben, majd előbb elrúgta a labdát, aztán szándékosan odarúgott ellenfelének a baktói. Jogosan villant a lap.
19'
Gabnai Bence egy csel után tekert volna a tizenhatos sarkától, de lecsúszott a tekerés, így bedobással folytatódik a találkozó.
17'
Forrnak az indulatok: Budai törlesztett Szabó Ádámmal szemben, miután korábban Major csúnyán rátartott a lábára. A vendégek dühét az váltotta ki, hogy csak a második megmozdulás ért lapot.
15'
Patkós alapvonali visszagurítása után Béres lövése elakadt a blokkban, majd az esetet követő szögletnél Kohlrusz tisztázott a rövid oldalon.
12'
Kisebb értetlenség a hazai védelemben, Szabó Ádám hozta kis híján kellemetlen helyzetbe egy rövidnek tűnő passzal az utolsó emberként helyezkedő Jójárt Zsoltot.
11'
A Makó végezte el az első szögletet, Tamasi beívelése elszállt a fejek felett keresztbe.
7'
Mi maradt ki?! Pálinkó lágy felívelése kicsorgott Benyó kezéből, de Szentmártoni a kapu torkából nem tudta a hálóba gyötörni a játékszert.
7'
Egy ütemes csel után Budai vágta fel 25 méterre a vendégek kapujától Pálinkót, A sértett jó helyről célozgathat a labdát leállítva.
4'
Szépen játszotta be gyors egymásutánban mindkét fél a maga jobb oldalát: előbb Tranger, majd Gabnai Győző lapos beadása kötött ki a játékkal jól együtt élő kapusok kezében.
2'
Kiváló meglátással indította a szélről Papp az előtte meglóduló Patkóst, de a társ éles szögből nem találta el jól a labdát, így a kaput sem.
1'
A hazaiak kezdték a mérkőzést.
16.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a bemelegítés utolsó mozzanatait végzik. A vendégek világos kék felsőben és sportszárban, sötét kék nadrágban, a baktóiak tiszta pirosban állnak ki a mai rangadóra. Kiváló idő van a sportoláshoz, mert bár a napsütés nem jut át a felhők szőnyegén, egyáltalán nincs hideg, nem esik az eső és a szél sem fúj. A mérkőzés Barta Norbert István sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Rendkívül kiélezett küzdelem folyik a megyei III. osztály Tisza-Maros csoport bajnoki elsőségéért, hiszen a jelenleg éllovas Makó II. úgy előzi meg három ponttal a Baktót, hogy egy mérkőzéssel már többet játszott. Szabó Zsolt tanítványai tehát vasárnap egy győzelemmel átvehetnék riválisuktól az első helyet, ráadásul lépéselőnybe is kerülnének a vesztett pontok tekintetében. A csapat ugyanakkor nincs különösebben jó formában, hiszen több mint egy hónapja, március 22. óta nem nyert bajnokin. Azóta két döntetlent tudnak felmutatni Pálinkó Attiláék az FK II. és a SZVSE II. ellen, majd két hete a Pázsit távozott három ponttal Baktóból, legutóbb pedig a HFC II. páholta el a korábbi listavezetőt 6-0-ra. Eközben a hagymavárosiak még hibátlanok tavasszal, nyolcból nyolc találkozót nyertek meg, 31 gólt szerezve összesen. Az aktuális forma tehát a vendégek sikerét ígéri vasárnap délután, másfelől azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy a Baktó ősszel nyerni tudott Makón. Rendkívül érdekes és a bajnoki cím szempontjából igen fontos derbi vár a felekre.

Azonnal kezdődik a Baktó és a Makó II. derbije - mi már készen állunk a startra, KLIKK: http://szegedma.hu/?p=533590

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.