Sport

Kosárlabda: nem jutott a döntőbe a Kosársuli

Kosárlabda: nem jutott a döntőbe a Kosársuli

2015. május 17., vasárnap
Kosárlabda: nem jutott a döntőbe a Kosársuli
bonyhad3

Nem tudta legyőzni a Bonyhádot az NBI B csoport elődöntőjének második mérkőzésén a Vásárhelyi Kosársuli. A fináléba jutás sorsa izgalmas találkozón dőlt el. A vásárhelyiek ennek ellenére nem búslakodhatnak, mivel túlteljesítették a szezon előtt kitűzött célt, a négy közé kerülést a keleti csoportban. Ráadásul a Debrecen-Salgótarján párharc vesztesével még a bronzéremért is ringbe szállhatnak.

Már az első percekben érződött a feszültség a játékosokon a találkozó tétje miatt. A hazaiak vették magukhoz a kezdeményezést, és Mócsai hármasával némi előnyre tettek szert. (8-3) A remeklő

Czibere

beállása után dobópárbaj kezdődött, szinte csak a hárompontos vonalon túlról találtak be a gárdák. 23-19-nél

Vejinovics

látványos ziccerével indult a második periódus. A jó sorozat ezután sem szakadt meg: Nyilas szédületes trojkákkal mutatta meg magát. 12 pontra nőtt a különbség, majd igencsak kapkodóvá vált ezután a játék, és a fekete mezesek elsősorban Lukácsnak köszönhetően három pontra feljöttek a nagyszünetre. A pihenő után sem csökkent a mérkőzés irama, ezzel együtt percekig alig esett kosár a Hódtói Sportcsarnokban. Továbbra is csapongóan játszott mindkét együttes, amiből

Lukács, Gébert

és

Jilling

vezetésével a Bonyhád jött ki jobban, 52-55-re fordítottak, amiből egyet őriztek meg a negyedik negyedre.

Genal

és Jilling hármas csatája nyitotta az utolsó 10 percet, a vendégek 15-öse rögtön kettőt vágott be. (61-63) Ezután Vejinovics pillanatai következett, ismét a Vásárhelyhez került a vezetés, amit Vas Péter emberről elengedett csontnélküli távolija toldott meg. Öt perccel a vége előtt 70-63 állt az eredményjelzőn. Nem adták fel a Metal-Work Bonyhád kosarasai, akik Illés és Jilling pontjaival megint olajra léptek. (75-79) Nyilas nyolc méterről szerzett gólja hozta vissza a vásárhelyiek reményeit, ami Illés újabb pazar hármasával végleg elszállt. A Kosársuli ezzel 2-0-ra elvesztette a bajnokság elődöntőjét, ami után a bronzéremért folytatott csatában vigasztalódhat.

Vásárhelyi Kosársuli SE – Metal-Work Bonyhádi KSE 78-82

(23-19, 17-18, 16-20, 22-25) NBI B csoport, rájátszás az 1-8. helyért, Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 550 néző. Vezette: Jakab L., Tőzsér D. és Minár L. Kosársuli: Vejinovics 6, Mócsai 7/3, VAS 20/12, NYILAS 15/15, Varga -. Csere: Kelemen -, Gruda 2, Genal 10, CZIBERE 18/9, Rostás I. -. Dr. Elek András: „Jobb csapat a Bonyhád, csak gratulálni tudok a győzelmükhöz!”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.