Bulvár

Jégeső, hó, tornádók az Egyesült Államok középső vidékein

Jégeső, hó, tornádók az Egyesült Államok középső vidékein

2015. május 11., hétfő
Jégeső, hó, tornádók az Egyesült Államok középső vidékein
tornado_vihar

Jégeső és hó, tornádók és sújtották a hétvégén az Egyesült Államok középső vidékeit, a Sziklás-hegységtől egészen a karolinai partvidékig.

Az Ana trópusi vihar - ez az első vihar, amelynek nevet adtak 2015-ben - a dél-karolinai Myrtle Beachnél érte el az amerikai partvidéket. A szárazföldön aztán az Ana trópusi depresszióvá enyhült, de így is áradásokat okozott. Meteorológusok szerint a vihar megérkezésével idén szokatlanul korán kezdődött meg az általában június 1-jétől november 30-ig tartó amerikai hurrikánszezon. Dél-Dakotában a kitelepítették a 234 fős lélekszámú Delmont több lakóját, miután a településre vasárnap tornádó csapott le és 20 épületet megrongált - köztük egy újonnan épült tűzoltóállomást és egy templomot -, megszakítva az áram- és vízellátást. Delmontban többen könnyebb sérülést szenvedtek. A texasi Cisco környékén szombaton egy ember meghalt, egy másik pedig életveszélyesen megsérült a forgószélben. (A tornádók évadja általában májusban és június elején van az ország középső régióiban.) A dél-dakotai Fekete-hegységben 25-45 centiméternyi hó hullott. Az előrejelzések szerint a csapadékréteg vastagsága elérheti az 50-60 centimétert is. Colorado déli részéből 46 centiméteres havat jelentettek. Texasból és Arkansas-ból vasárnap jégesőt jelentettek. A két államban és Oklahomában tornádóveszélyre való figyelmeztetést is kiadtak. Dallas és Forth Worth repülőterein a viharok miatt vasárnap mintegy 100 járatot kellett törölni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.