Közélet

Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat a berettyóújfalui kórházban

Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat a berettyóújfalui kórházban

2015. május 10., vasárnap
Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat a berettyóújfalui kórházban

Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban péntekről szombatra virradó hajnalban - közölte az RTL Klub híradója vasárnap este.

Muraközi Zoltán

, a kórház főigazgatója az eset körülményeiről az MTI-nek azt mondta, hogy a két ügyeletes betegszállítónak hajnali két órakor kellett volna az egyik krónikus osztályon elhunyt beteget a halottasházba vinni. A betegszállítók a 81 éves férfi holttestét elejtették, az esetet a nővérek azonnal jelentették az ápolási igazgatónak - ismertette a főigazgató, aki az ápolási igazgatóval együtt azonnal a kórházba ment és megszondáztatták a betegszállítókat, a vizsgálat pozitív volt. Muraközi Zoltán elmondta: a két betegszállítót - akik előzőleg egy másik osztályon keresték a halottat - azonnal felfüggesztették, és új betegszállítókat hívtak be ügyeletbe. A főigazgató "főbenjáró bűnnek" nevezte, hogy munkaidőben alkoholt fogyasztottak a betegszállítók, de - mint mondta - ez eltörpül amellett, hogy elejtették a holttestet, amelyen sérüléseket találtak. A két betegszállító munkaviszonyát hétfőn várhatóan azonnali hatállyal megszüntetik - jelezte a berettyóújfalui kórház főigazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.