/

Határidő előtt utalta ki a Miniszterelnökség az uniós támogatásokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az év eleje óta 725 milliárd forint támogatást utalt ki a Miniszterelnökség az uniós pályázatok nyerteseinek, a kifizetések már a tervezett május végi határidő előtt megtörténtek.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán elmondta: a 2015-ös év az utolsó, amikor még lehetőség van a 2007-2013-as pénzügyi ciklus forrásainak felhasználására. Eddig mintegy 7500 milliárd forintot fizettek ki a rendelkezésre álló 8200 milliárdból.

A helyettes államtitkár közölte: súlyos következményei vannak, ha egy pályázó nem tudja tartani a határidőt, a kormány visszavonhatja a támogatási szerződést.

Európai uniós forrásokat ebben az esetben sem veszít Magyarország – hangsúlyozta Csepreghy Nándor. Felidézte: 8200 milliárd forintos keretösszeg jön ugyan az EU-tól, de a magyar kormány túlvállalta a kötelezettségeket, és 9200 milliárd forintra kötöttek támogatási szerződést a pályázókkal.

A helyettes államtitkár kifejtette: a különbözet fedezetét a hazai költségvetés állja.

Az elmúlt években a magyar gazdaság nagyon jól teljesített, van benne akkora tartalék, hogy több száz milliárd forintot is saját költségvetési kockázatára vállaljon a kormány – tette hozzá Csepreghy Nándor.

Előző sztori

Czibere Károly: 190 millió forintra pályázhatnak az autistákat és a fogyatékossággal élőket segítő szervezetek

Következő sztori

Lovasszínházzal is csalogat a mórahalmi nyár + FOTÓK