Közélet

Határidő előtt utalta ki a Miniszterelnökség az uniós támogatásokat

Határidő előtt utalta ki a Miniszterelnökség az uniós támogatásokat

2015. május 27., szerda
Határidő előtt utalta ki a Miniszterelnökség az uniós támogatásokat

Az év eleje óta 725 milliárd forint támogatást utalt ki a Miniszterelnökség az uniós pályázatok nyerteseinek, a kifizetések már a tervezett május végi határidő előtt megtörténtek.

Csepreghy Nándor

, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán elmondta: a 2015-ös év az utolsó, amikor még lehetőség van a 2007-2013-as pénzügyi ciklus forrásainak felhasználására. Eddig mintegy 7500 milliárd forintot fizettek ki a rendelkezésre álló 8200 milliárdból. A helyettes államtitkár közölte: súlyos következményei vannak, ha egy pályázó nem tudja tartani a határidőt, a kormány visszavonhatja a támogatási szerződést. Európai uniós forrásokat ebben az esetben sem veszít Magyarország - hangsúlyozta Csepreghy Nándor. Felidézte: 8200 milliárd forintos keretösszeg jön ugyan az EU-tól, de a magyar kormány túlvállalta a kötelezettségeket, és 9200 milliárd forintra kötöttek támogatási szerződést a pályázókkal. A helyettes államtitkár kifejtette: a különbözet fedezetét a hazai költségvetés állja. Az elmúlt években a magyar gazdaság nagyon jól teljesített, van benne akkora tartalék, hogy több száz milliárd forintot is saját költségvetési kockázatára vállaljon a kormány - tette hozzá Csepreghy Nándor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.