Közélet

Harmadszor is pályáztatják, legalább 59 millióval olcsóbb lesz a Virág cukrászda

Harmadszor is pályáztatják, legalább 59 millióval olcsóbb lesz a Virág cukrászda

2015. május 6., szerda
Harmadszor is pályáztatják, legalább 59 millióval olcsóbb lesz a Virág cukrászda
virag_cukraszda0_gs

Harmadszor ír ki pályázatot az önkormányzat a Virág cukrászda üzemeltetésére. Az 59 millió forintos bérleti jogot elengedték, a bérleti díjért indulhat a licit.

Két sikertelen kör után harmadszorra is megpályáztatja a város a Kis és Nagy Virág üzemeltetését. Az

első pályázatban

a bérleti díjért 59 millió forintról indult volna a licit, a vállalkozónak pedig - aki a szerződés alapján csak cukrászdaként üzemeltethetné a két vendéglátóhelyet - havi 1,5 millió forint bérleti díjat kellett volna fizetnie. Feltétel volt továbbá, hogy a szerződéskötéstől számított 3 hónapon belül az egyik, illetve 6 hónapon belül a másik egységnek is meg kell nyitni a kapuit.

Másodszorra

ezt már 6 és 12 hónapra módosították azzal az engedménnyel, hogy a felújítás idejére a vállalkozó mentesül a bérleti díj alól. Érvényes pályázat azonban egy esetben sem érkezett be, egy portálunknak korábban nyilatkozó, ingatlan- és a vendéglátási piacra is jó rálátással bíró szakember szerint nem véletlenül: a felújítással együtt a két cukrászda beindítása több mint

negyedmilliárd forintos ráfordítást jelentene.

A Délmagyarország információi szerint harmadszorra már csak a bérleti díjra írják ki a pályázatot, tehát nem állapítanak meg bérleti jogot, az nyithatja ki a két Virágot, aki többet kínál majd a bérleti díjért. A lap szerint a korábban megállapított 1,5 millió forint alatt indul a licit, a város pedig arra törekszik, hogy minél előbb megnyílhassanak Szeged nagy múltú cukrászdái.

Harmadszor is megpályáztatja a város a Virág cukrászdát, az 59 millió forintos bérleti jogot elengedték, a bérleti díjért indulhat a licit!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.