Hamis csokoládét és ruhát foglaltak le a NAV pénzügyőrei Tótkomlóson

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

csokolade_edesseg

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei ezer darab hamis ruhát és több kiló csokoládét találtak egy magyar járműben, Tótkomlóson. A hamis termékeket lefoglalták és az ügyben büntető eljárást indítottak.

A NAV EKÁER csoportjának munkatársai közúti ellenőrzést tartottak Tótkomlóson, amikor megállítottak egy magyar gépkocsit, amelyen látszott, hogy kereskedelmi mennyiségű ruhaneműt szállít.

Az EKÁER adatai szerint a szállítmányt nem jelentették be, az azonosítószámmal nem rendelkezett. A jármű kirakodását követően kiderült, hogy a magyar férfi 1.000 db különböző, világmárka logójával ellátott ruházati terméket, – gyermek és felnőtt pólót, zoknit, szabadidő ruhát, térd- és rövidnadrágot – valamint 2,5 kg rizses csokoládét szállít. A szállított áruk eredetéről semmilyen okmányt nem tudott bemutatni. A férfi elmondta a pénzügyőröknek, hogy a ruhaneműket és a csokoládét Szerbiából hozta és Tótkomlósra szerette volna értékesíteni.

A pénzügyőrök, az egymillió forint piaci értékű, előzetes szakértői vélemény szerint hamis ruhaszállítmányt lefoglalták, a férfi ellen pedig költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak a NAV pénzügyi nyomozói.

Előző sztori

Marhahús és káposzta dukált a kakas mellé Kecskés fesztiválján + FOTÓK

Következő sztori

Szerszámot, kisgépeket és bort loptak Tiszaszigeten