Kultúra

Fotókiállításon a mártélyi táj

Fotókiállításon a mártélyi táj

2015. május 29., péntek
Fotókiállításon a mártélyi táj
foto_fenykepezogep

A Lucien Hervé Kamera Klub szervez közös tájfotózást június hetedikén, vasárnap Pásztor András, Török János és Varga András részvételével Mártélyon, melyre minden érdeklődőt várnak.

A mártélyi Tájvédelmi Körzet, a Tisza hullámtérének bal parti szakaszán létesült, az ország harmadik tájvédelmi körzeteként, 1971-ben nyilvánították védett körzetté. A több mint 2000 hektáros védett hullámtér Mártély magasságában kezdődik, északi határa a mártélyi Holt Tisza. Sok művészt vonz magához ez a hely; a kanyargós Tisza élővilága, belógó fái és még a horgászok a csónakjaikkal valahogy hozzáadnak ennek a tájnak szépségéhez, minden évszak, minden napszakában. Nem véletlen járt ide oly sokáig

Nagygyörgy Sándor, Balla András

és még rengeteg fotó- és festőművész, mindenki talált itt valami újat. Nem véletlen talán az sem, hogy a tárlat napjától egy hétig a Lucien Hervé Kamera Klub kiállítására meghívott MAOE (Magyar Alkotók Országos Egyesülete) Fotóművészeti tagozatának közel egy tucat művésze azt a feladatot tűzte ki magának, hogy a mártélyi tájat bemutassák. A Lucien Hervé Kamera Klub minden fotózás után érdeklődőt vár a június 7.-i találkozójára, melynek keretein belül a délután 6-kor a töltés utáni parkolóban gyülekezőt követően a kiállítókkal (

Pásztor András, Török János és Varga András

) közös tájfotózás lesz Mártély rövid bejárásával. Este 8-kor, pedig a Hullámtér Vendéglőben "Nekünk ilyen Mártély" című fotókiállítást Varga András nyitja meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.