Fotókiállításon a mártélyi táj

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

foto_fenykepezogep

A Lucien Hervé Kamera Klub szervez közös tájfotózást június hetedikén, vasárnap Pásztor András, Török János és Varga András részvételével Mártélyon, melyre minden érdeklődőt várnak.

A mártélyi Tájvédelmi Körzet, a Tisza hullámtérének bal parti szakaszán létesült, az ország harmadik tájvédelmi körzeteként, 1971-ben nyilvánították védett körzetté. A több mint 2000 hektáros védett hullámtér Mártély magasságában kezdődik, északi határa a mártélyi Holt Tisza.

Sok művészt vonz magához ez a hely; a kanyargós Tisza élővilága, belógó fái és még a horgászok a csónakjaikkal valahogy hozzáadnak ennek a tájnak szépségéhez, minden évszak, minden napszakában. Nem véletlen járt ide oly sokáig Nagygyörgy Sándor, Balla András és még rengeteg fotó- és festőművész, mindenki talált itt valami újat.

Nem véletlen talán az sem, hogy a tárlat napjától egy hétig a Lucien Hervé Kamera Klub kiállítására meghívott MAOE (Magyar Alkotók Országos Egyesülete) Fotóművészeti tagozatának közel egy tucat művésze azt a feladatot tűzte ki magának, hogy a mártélyi tájat bemutassák.

A Lucien Hervé Kamera Klub minden fotózás után érdeklődőt vár a június 7.-i találkozójára, melynek keretein belül a délután 6-kor a töltés utáni parkolóban gyülekezőt követően a kiállítókkal (Pásztor András, Török János és Varga András) közös tájfotózás lesz Mártély rövid bejárásával. Este 8-kor, pedig a Hullámtér Vendéglőben “Nekünk ilyen Mártély” című fotókiállítást Varga András nyitja meg.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: pontokért utazik a SZEOL Dunaharasztiba

Következő sztori

Felújított katonasírokat avatnak Hősök Napján Hódmezővásárhelyen