Közélet

Felosztották az idei szegedi útrekonstrukciós keretet

Felosztották az idei szegedi útrekonstrukciós keretet

2015. május 29., péntek
Felosztották az idei szegedi útrekonstrukciós keretet
varosuzemeltetesi_biz_üles07_gs

Az út- és járdahálózat-rekonstrukciós keret felhasználásáról is döntött mindössze háromperces ülésén a városüzemeltetési bizottság. Módosították a Rákóczi tér forgalmi rendjét is, fizető parkolózónába vontak be egyes részeket.

Mindössze 3 percig tartott a

Ménesi Imre

(MSZP) elnökletével összeült Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság pénteki ülése, mely három napirendet tárgyalt. Először egy kisebb bakit orvosoltak, a Szeged Napjához kapcsolódó menetrend módosításokról szóló határozat ugyanis tavalyi évszámmal jelent meg, majd a Rákóczi tér forgalmi rendjének felülvizsgálatát tárgyalták. Ahogy beszámoltunk róla,

a megyeháza energetikai korszerűsítése

nem csupán az épület felújítását tartalmazza, kiköltözött onnan a Szegedi Tudományegyetem, illetve a Csongrád Megyei Önkormányzat is átadja irodáit a kormányhivatalnak. Az önkormányzat felülvizsgálta a kizárólagos várakozóhelyek felülvizsgálatát, és úgy ítélték meg, mivel csak a kormányhivatal szervei fognak működni az épületben, indokolatlan fenntartani 95 parkolót számukra. A bizottság arról határozott, hogy a Tábor és a Mérey utcával határos Rákóczi téri szervizúton kijelölt 37 parkolóhelyet bevonja a városi fizetős parkolásba, itt a Fidesz-L.É.T. képviselője,

Mihálffy Béla

tartózkodott. A bizottság egy tartózkodás (az LMP-s

Szentistványi István

) mellett elfogadta az idei út- és járdahálózat-rekonstrukciós keret felhasználására tett javaslatot. A rendelkezésre álló 200 millió forintból többek között a Belvárosi hídnál, a Stefánia körforgalomnál, a Bocskai, a Debreceni utcákban, a József Attila sugárúton az iskolák előtt, a Nagy Jenő utcában, a Fő fasoron, a Pihenő utcában és a Kamara töltésen fognak aszfaltozni. Járdák javítására 28,5 millió forintot szán a város, melyből 2850 négyzetméternyi felületen végeznek el javításokat. Az előterjesztésből kiderül az is, hogy az önkormányzat az Ortutay utca Makkosházi körút felőli részén 2600 négyzetméteren pályázatból szeretné felújítani az útburkolatot, és a pályázat benyújtásához szükséges 15 millió forint önerőt az út- és járdahálózat-rekonstrukciós keretből fedeznék.

Három perc alatt döntöttek az út- és járdahálózat rekonstrukciós keret felhasználásárólhttp://szegedma.hu/?p=542231

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.