Felosztották az idei szegedi útrekonstrukciós keretet

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

varosuzemeltetesi_biz_üles07_gs

Az út- és járdahálózat-rekonstrukciós keret felhasználásáról is döntött mindössze háromperces ülésén a városüzemeltetési bizottság. Módosították a Rákóczi tér forgalmi rendjét is, fizető parkolózónába vontak be egyes részeket.

Mindössze 3 percig tartott a Ménesi Imre (MSZP) elnökletével összeült Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság pénteki ülése, mely három napirendet tárgyalt. Először egy kisebb bakit orvosoltak, a Szeged Napjához kapcsolódó menetrend módosításokról szóló határozat ugyanis tavalyi évszámmal jelent meg, majd a Rákóczi tér forgalmi rendjének felülvizsgálatát tárgyalták. Ahogy beszámoltunk róla, a megyeháza energetikai korszerűsítése nem csupán az épület felújítását tartalmazza, kiköltözött onnan a Szegedi Tudományegyetem, illetve a Csongrád Megyei Önkormányzat is átadja irodáit a kormányhivatalnak. Az önkormányzat felülvizsgálta a kizárólagos várakozóhelyek felülvizsgálatát, és úgy ítélték meg, mivel csak a kormányhivatal szervei fognak működni az épületben, indokolatlan fenntartani 95 parkolót számukra. A bizottság arról határozott, hogy a Tábor és a Mérey utcával határos Rákóczi téri szervizúton kijelölt 37 parkolóhelyet bevonja a városi fizetős parkolásba, itt a Fidesz-L.É.T. képviselője, Mihálffy Béla tartózkodott.

A bizottság egy tartózkodás (az LMP-s Szentistványi István) mellett elfogadta az idei út- és járdahálózat-rekonstrukciós keret felhasználására tett javaslatot. A rendelkezésre álló 200 millió forintból többek között a Belvárosi hídnál, a Stefánia körforgalomnál, a Bocskai, a Debreceni utcákban, a József Attila sugárúton az iskolák előtt, a Nagy Jenő utcában, a Fő fasoron, a Pihenő utcában és a Kamara töltésen fognak aszfaltozni. Járdák javítására 28,5 millió forintot szán a város, melyből 2850 négyzetméternyi felületen végeznek el javításokat. Az előterjesztésből kiderül az is, hogy az önkormányzat az Ortutay utca Makkosházi körút felőli részén 2600 négyzetméteren pályázatból szeretné felújítani az útburkolatot, és a pályázat benyújtásához szükséges 15 millió forint önerőt az út- és járdahálózat-rekonstrukciós keretből fedeznék.

Három perc alatt döntöttek az út- és járdahálózat rekonstrukciós keret felhasználásárólhttp://szegedma.hu/?p=542231

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 29.

Előző sztori

Ma befejeződik a jövő évi költségvetés általános vitája

Következő sztori

George Pataki: az amerikai elnöknek több párbeszédet kellene folytatnia a közép- és kelet-európai államok vezetőivel