Csermely Péter: jelentősen növelnék a Napi Gazdaság olvasóinak számát

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jelentősen szeretnék növelni a Napi Gazdaság olvasóinak számát, ezért is csökkentették az újság árát – erről a lap főszerkesztője, Csermely Péter beszélt hétfőn az MTI-nek.

A lap árát május elsejével 340 forintról 180-ra csökkent. A korábbi ár egy gazdasági szakújság ára volt, a közéleti lapok piacán ez hatalmas versenyhátrány lenne – mondta Csermely Péter hozzátéve: a Napi Gazdaság már nem gazdasági szaklap, hanem közéleti újság.

Azt mondta, a lapnak az árával is alkalmazkodnia kell az új piachoz, amelybe átlépett. Nagyon bíznak benne, hogy a folyamatosan gyarapodó olvasói szám végül indokolni fogja a lépést – jegyezte meg Csermely Péter.

Közölte, a lap megújítása várhatóan a nyár végéig tart, és akkor új nevet is kap az újság.

A Napi Gazdaság Kiadó Kft. április 20-án közölte az MTI-vel, hogy Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet volt főszerkesztője megvásárolta a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-től a Napi Gazdaság napilapot kiadó kft. százszázalékos üzletrészét. A közleményben azt írták: az átalakuló napilap irányultságát tekintve vállaltan polgári, konzervatív, mérsékelten jobboldali, azaz a jelenlegi belpolitikai viszonyok között kormánypárti médium lesz.

Előző sztori

Jogi bizottsági ülés: vita nélkül hangoltak a közgyűlésre

Következő sztori

A piaristáknál álltak rajthoz a fiatal megyei atléták