Bulvár

A Kozmosz Egyesület különleges évfordulója

A Kozmosz Egyesület különleges évfordulója

2015. május 19., kedd
A Kozmosz Egyesület különleges évfordulója
kozmosz_egyesulet

Május 30-án 10 órától tartja 10. születésnapi gálarendezvényét a szegedi Kozmosz Egyesület a Magyar Nemzeti Cirkusz nagysátrában.

A 2005-ben alakult Kozmosz Egyesületet alapító

Karó Krisztián

nagy álmokat dédelgetett: a frissen végzett testneveléstanár minél több fiatal csemetét szeretett volna mozgásra buzdítani. Mivel komoly táncosmúltja volt, úgy döntött, hogy az egészen fiatal generációkat is beoltja táncos szenvedéllyel, ezzel egyben sportra, egészséges életre kívánta ösztönözni a csemetéket, mert mint vallja: a sportos életet nem lehet elég korán elkezdeni. Először egy szegedi óvodában kezdte oktatni az akrobatikus rock and roll alapjait, majd az egy óvodából kettő lett, s egy új oktató is csatlakozott hozzá. A mindig lelkes-energikus és mosolygós

Schuszter Boglárka

mind a mai napig fáradhatatlan erőkkel küzd az egyesület céljaiért. Az iskolás korosztály is érdeklődést mutatott ez iránt a különleges, nem akárhol fellelhető táncstílus iránt, amely fejleszti a táncos állóképességét, térkoordinációs érzékelését és a nagyobb létszámú formációk komoly csapatmunkát, összhangot igényelnek. Azóta eltelt 10 esztendő, és a Kozmosz Egyesület lelkes oktatói ma már számos óvodában, és a 2013-ban megnyitott, fiatalos, dinamikus hangulatú Kozmosz klubhelyiségben tartanak táncórákat óvodás, iskolás és felnőtt korosztályú diákoknak. A két oktató ambiciózus duettjéhez még más lelkes táncoktatók is csatlakoztak, akik munkája elengedhetetlen a "gépezet" olajozott működéséhez. Az alapító, Karó Krisztián álma még mindig él, azaz hogy minél több fiatalt táncra, mozgásra, egészséges – mozgásközpontú – életszemléletre buzdítson. A Kozmosz Egyesület elmúlt évtizede kemény, szorgos munkával, csapatépítő rendezvények, fesztiválok, farsangi-, és egyéb ünnepségek, fellépések szervezésével telt, természetesen a számtalan edzés mellett. A Kozmosz csapat edzői nem csak oktatják a kis táncosokat, hanem bíztatnak, ha lankad a kedv, bátorítanak, ha fellépés előtt lámpalázasak a picúrok, esti mesét mondanak az edzőtáborban lefekvés előtt és mindig jobb és jobb teljesítményre ösztönöznek, mert feladatuk nem csak munka, hanem hivatás, már-már küldetés. A Kozmosz Egyesület jelene mögött sok-sok munka, szervezés rejtőzik, méltán büszke lehet elért sikereire. Az egyesület fennállásának 10. évfordulóját rendhagyóan és stílusosan ünnepli meg: a Magyar Nemzeti Cirkusz nagysátrában. Varázslatos hangulatú, mesés világba varázsolja ezzel kis diákjait, szüleikben és nagyszüleikben pedig a gyerekkor kedves pillanatait idézi fel. A csemeték maguk is egy cirkuszi táncprodukció részeseinek érezhetik magukat, amint bemutatják éves kemény munkájuk gyümölcsét szüleiknek és nagyszüleiknek a már sokat látott cirkuszi porondon. Ezzel a rendezvénnyel a gyermekek bekukkantást nyerhetnek a cirkuszi színfalak mögé is, olyan helyekre leshetnek be, ahová lehet, hogy soha többé későbbi életük során nem lesz lehetőségük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.