Oravecz Kinga fotóiból nyílik kiállítás a Somogyiban

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

somogyi_konyvtar01kf

Fotótárlattal kezdődik a Fiatal tehetségek a Somogyi-könyvtárban című rendezvénysorozat tavaszi programja. Oravecz Kinga Apróságok az erdőrezervátumban című kiállításának megnyitója április 16-án, csütörtökön 16.30 órakor kezdődik földszinti Internet-térben. Április és május hónapban hetente jelentkezik új programokkal a rendezvénysorozat.

Oravecz Kinga a Szegedi Tudományegyetem doktorandusz hallgatója. Szabadidejében szívesen foglakozik erdőrezervátum-kutatással és teljesítménytúrázással, kirándulásai során rengeteg fényképet készít.

Makróin az erdő apró élőlényeit, nagyrészt rovarokat igyekszik megörökíteni, illetve szívesen készít fotókat növényekről és gombákról is. Célja a hazai erdőrezervátumok sokszínűségének bemutatása, az emberek lába alatt lévő észrevétlen élőlények dokumentálása. Reméli, hogy képeivel sikerül felhívni a figyelmet a Kárpát-medence kevésbé ismert természeti értékeire, mint például a gazdag ízeltlábú faunára és orchidea flórára. Reméli, hogy képei felkeltik az érdeklődést a kirándulás és a természetjárás iránt is.

A program Somogyi-könyvtár, az SZTE Tehetségpont és a SZTE Sófi Alapítvány szervezésében valósul meg.

Vízililiom Fitnesz, baba-mama torna, hosszúkard vívás

Az Északvárosi fiókkönyvtárban (Szeged, Gáspár Zoltán u. 6.) kezdi egészségmegőrző programja népszerűsítését az idén öt éves Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság (KERT). Április 15-17-ig (kedden, szerdán és csütörtökön) ingyenes előadásokon beszélnek az egészséges életmód hétköznapi gyakorlatáról, a szabadidő hasznos eltöltésének egészségünkre gyakorolt jótékony hatásáról, valamint a betegség-megelőzés lehetőségeiről.

Április 15-én 10.30-tól a „Szülőnek lenni” klubban Baba-mama torna a Vízililiom Fitnesszel címmel Rácz Réka gyógytornász tart bemutatóval egybekötött előadást.

A Betegségmegelőzés, egészségmegőrzés; belgyógyászati szűrővizsgálatok című előadásra Lénárt Zsuzsanna klinikai főorvos, gasztroenterológus várja az érdeklődőket – a program április 16-án, 17 órakor kezdődik.

A rekreáció egy különleges formájához ébreszt kedvet A Hosszúkard vívás, egy európai harcművészet című bemutató, amely április 17-én, 16.30-kor kezdőik, az ARS ENSIS Lovagi Kör és Kardvívó Iskola Egyesület oktatóinak vezetésével.

A Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság ingyenes programjaival, valamint a „recreation Tudományos Magazin” népszerűsítésével „társadalmi szinten igyekszik részt venni az egészségközpontú gondolkodás mindennapi alkalmazásának terjesztésében.”

Előző sztori

Díjkiosztóval vette kezdetét az Egyetemi Tavasz + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Szerdai programajánló: Good Company, néptánc, hangverseny