Kultúra

Oravecz Kinga fotóiból nyílik kiállítás a Somogyiban

Oravecz Kinga fotóiból nyílik kiállítás a Somogyiban

2015. április 14., kedd
Oravecz Kinga fotóiból nyílik kiállítás a Somogyiban
somogyi_konyvtar01kf

Fotótárlattal kezdődik a Fiatal tehetségek a Somogyi-könyvtárban című rendezvénysorozat tavaszi programja. Oravecz Kinga Apróságok az erdőrezervátumban című kiállításának megnyitója április 16-án, csütörtökön 16.30 órakor kezdődik földszinti Internet-térben. Április és május hónapban hetente jelentkezik új programokkal a rendezvénysorozat.

Oravecz Kinga

a Szegedi Tudományegyetem doktorandusz hallgatója. Szabadidejében szívesen foglakozik erdőrezervátum-kutatással és teljesítménytúrázással, kirándulásai során rengeteg fényképet készít. Makróin az erdő apró élőlényeit, nagyrészt rovarokat igyekszik megörökíteni, illetve szívesen készít fotókat növényekről és gombákról is. Célja a hazai erdőrezervátumok sokszínűségének bemutatása, az emberek lába alatt lévő észrevétlen élőlények dokumentálása. Reméli, hogy képeivel sikerül felhívni a figyelmet a Kárpát-medence kevésbé ismert természeti értékeire, mint például a gazdag ízeltlábú faunára és orchidea flórára. Reméli, hogy képei felkeltik az érdeklődést a kirándulás és a természetjárás iránt is. A program Somogyi-könyvtár, az SZTE Tehetségpont és a SZTE Sófi Alapítvány szervezésében valósul meg.

Vízililiom Fitnesz, baba-mama torna, hosszúkard vívás

Az Északvárosi fiókkönyvtárban (Szeged, Gáspár Zoltán u. 6.) kezdi egészségmegőrző programja népszerűsítését az idén öt éves Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság (KERT). Április 15-17-ig (kedden, szerdán és csütörtökön) ingyenes előadásokon beszélnek az egészséges életmód hétköznapi gyakorlatáról, a szabadidő hasznos eltöltésének egészségünkre gyakorolt jótékony hatásáról, valamint a betegség-megelőzés lehetőségeiről. Április 15-én 10.30-tól a „Szülőnek lenni” klubban Baba-mama torna a Vízililiom Fitnesszel címmel

Rácz Réka

gyógytornász tart bemutatóval egybekötött előadást. A Betegségmegelőzés, egészségmegőrzés; belgyógyászati szűrővizsgálatok című előadásra

Lénárt Zsuzsanna

klinikai főorvos, gasztroenterológus várja az érdeklődőket – a program április 16-án, 17 órakor kezdődik. A rekreáció egy különleges formájához ébreszt kedvet A Hosszúkard vívás, egy európai harcművészet című bemutató, amely április 17-én, 16.30-kor kezdőik, az ARS ENSIS Lovagi Kör és Kardvívó Iskola Egyesület oktatóinak vezetésével. A Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság ingyenes programjaival, valamint a „recreation Tudományos Magazin” népszerűsítésével „társadalmi szinten igyekszik részt venni az egészségközpontú gondolkodás mindennapi alkalmazásának terjesztésében.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.