Női labdarúgás: először kapott ki a SZAK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

dorozsmaibombazok_hfc_ mj 69

A Csongrád megyei női labdarúgó bajnokság hétvégi fordulójában elszenvedte első vereségét a listavezető Szegedi AK, amely Mezőberényben maradt alul, ennek ellenére továbbra is az első helyen áll.

Először nyert a Csengele hazai pályán az idei kiírásban, amely a Dorozsmai Bombázókat múlta felül. A csengeleiek igazságosan elosztották góljaikat, és mindkét félidőben lőttek egyet-egyet, Becsei Ibolya mindkét játékrész derekán betalált a dorozsmai kapuba, így minden mérkőzésére jut átlagban egy gól, hiszen a tizenharmadik bajnokiján a tizenharmadik találatát szerezte. A Bombázók továbbra is nyeretlenek a bajnokságban, és ezúttal sem sikerült gólt szerezniük Ottlik Sándor tanítványainak.

A forduló rangadóján a Mezőberény a listavezető SZAK-ot fogadta, és gyakorlatilag egy félidő alatt eldöntötte a mérkőzést, hiszen a 44. percben Botás Renáta már a harmadik berényi gólt lőtte Jankulár Zita kapujába. A SZAK erejéből csak a szépítésre futotta a második játékrész végén Szarka Dórának köszönhetően, de így sem tudta elkerülni a vereséget, így a szezon során először maradt pont nélkül a szegedi együttes. Ezzel a 3-1-s győzelemmel hat pontra megközelítette az élen álló SZAK-ot a Mezőberény, ám a szegediek még egyszer szabadnaposak lesznek, így akár három pontra is csökkenhet a különbség, amennyiben nem hibázik addig a Mezőberény.

Fordulatos meccsen tartotta otthon a három pontot a Hódmezővásárhely a Kistelek ellenében. Bár mintegy húsz perc után már két góllal vezetett a HFC, a Kistelek nem adta fel, és szép támadásokat vezetve Elekes Vivien révén még az első félidőben szépített, majd a szünet után Guba Zsófia már az egyenlítő találatot szerezte. A hajrá azonban a HFC-nek sikerült jobban, Jesenszki Dóra büntetőből harmadjára is betalált a mérkőzésen, így mesterhármasával megszerezte a győzelmet csapatának, ezzel két elvesztett találkozó után tudott hazai környezetben nyerni a vásárhelyi együttes.

Fontos meccset nyert meg a Nagymágocs a Csanytelek ellen, hiszen mindkét együttes a dobogós helyek egyikéért küzd, ráadásul az egymás elleni meccsük előtt csupán négy pont választotta el a két csapatot egymástól. Korán, már a kilencedik percben megszerezte a vezetést a Nagymágocs Lakatos Szabina Zsanett gólja után – ez pedig elegendőnek bizonyult a győzelemhez is, miután hiába küzdött a Csanytelek a folytatásban, nem sikerült válaszolniuk a korai nagymágocsi gólra, így 1-0-ra nyertek Gila László tanítványai, sikerükkel pedig a harmadik helyről várhatják a folytatást.

A St. Mihály FC és a Szegedi VSE mérkőzését április 26-án játsszák le.

Eredmények, 17. forduló

Csengele KSE-Dorozsmai Bombázók 2-0 Gól: Becsei Ibolya (2).
Mezőberényi FC-Szegedi AK 3-1 Gól: Hidvégi Renáta, Mester Nikoletta, Botás Renáta ill. Szarka Dóra.
Hódmezővásárhelyi FC-Kisteleki TE 3-2 Gól: Jesenszki Dóra (3) ill. Elekes Vivien, Guba Zsófia.
Nagymágocs SE-Csanytelek SC 1-0 Gól: Lakatos Szabina Zsanett.

A Komlósi Trans Baktó SC szabadnapos volt.

A bajnokság állása

A 18. forduló programja:

Május 3., vasárnap 10:00 Csengele KSE-St. Mihály FC, Komlósi Trans Baktó SC-Nagymágocs SE 11:00 Szegedi AK-Hódmezővásárhelyi FC, Szegedi VSE-Mezőberényi FC. Május 16., vasárnap 10:00 Csanytelek SC-Dorozsmai Bombázók.

A Kisteleki TE szabadnapos lesz.

Default thumbnail
Előző sztori

Miniszterelnökség: 35 milliárd forint vidékfejlesztési forrásra lehet pályázni

Következő sztori

Kosárlabda: Molnár András szerint igazi csapatként érték el a rájátszást

Legutóbbi hasonló cikkek