Közélet

Néptánccal, dalokkal léptek fel a makói ovisok

Néptánccal, dalokkal léptek fel a makói ovisok

2015. április 18., szombat
Néptánccal, dalokkal léptek fel a makói ovisok
ovis_neptanc_mako

Rendkívül népszerűnek bizonyult a Makói Óvoda immáron hagyományos Tavaszi Táncgálája. Szombaton két turnusban léptek fel az ovisok a Hagymaházban. Az önkormányzat nevében Czirbus Gábor alpolgármester és Weszelyné Wéghseő Henriett köszöntötte a közönséget.

A Tavaszi Táncgála az az esemény, ahol az ovisok néptánccal és dalokkal tarkított, játékos műsort adnak elő, hogy bemutathassák, mi mindent tanultak e téren a Makói Óvoda intézményeiben. Az idén 18. alkalommal szervezték meg. Az önkormányzati óvoda fontosnak tartja a népi hagyományok, szokások megőrzését és továbbörökítését, a tehetségek gondozását. Összesen nyolc csoportból 159 nagycsoportos mutatkozott be a két előadáson. Kilenc órától az Erdélyi püspök és a Kassai utcai tagintézmény, 10.30-tól a Hold utcai épület és a Kálvin téri tagintézmény nagycsoportosai adtak műsort. Szatmári, rábaközi, dunántúli, Makó környéki játékokat, táncot, mulatságot mutattak be. Az óvoda dolgozói meglepetés tánccal is készültek. A műsort

Demkóné Katalin

és

Horváth-Varga Sándorné

gyermektáncoktató óvodapedagógusok állították össze.

Weszelyné Weghseő Henriett

az első előadáson mondott köszöntőjében elmondta, a képviselő-testülettel együtt egy olyan várost szeretne építeni, amely segíti a gyermekek fejlődését, számukra biztonságos jövőt, otthont és boldog életet ad.

Czirbus Gábor

alpolgármester azokkal a gondolatokkal köszöntötte a második előadáson a jelenlévőket, amelyek nem csak mint városvezető, hanem mint apa is megfogalmazódtak benne, hiszen kislánya is a fellépők között volt. Elmondta, mennyire örömteli volt számára megtapasztalni a készülődést, mennyire büszke a gyermekekre, minden fellépőre a mai napon, és hogy hálás a felkészítőknek, a pedagógusoknak, a szülőknek és nagyszülőknek egyaránt azért a gondoskodásért, amit gyermekeinknek adnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.