Műfüves focipályával gazdagodott a kecskéstelepi sportélet + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

csaladi_nap_kacskesi_iskola13_gs

Műfüves futballpályát avattak a Fekete István Általános Iskola második családi napján, amelyre látványos bemutatókkal és természetesen focimeccsel is várták a telep lakóit.

Kecskés István telepen található Szeged jelenleg az egyetlen olyan műfüves pályája, amely egy iskola és egy óvoda közösségének épült, így évtizedekig bővíti a fiatalok sportolási lehetőségét, segítheti fejlődésüket. A pályát – igaz már birtokba vették a gyerekek – a Fekete István Általános Iskola családi napján avatták fel hivatalosan.

„Nagyon szép és egyben fontos pillanatnak vagyunk tanúi, hiszen mindenki tudja, hogy a társadalom számára a legjobb megtérülés az oktatásba, a gyerekeink képzésébe, testi-lelki fejlődésébe invesztált humán erőforrás, eszközök és pénzek. Ez a felelősség nemcsak nemzeti, hanem helyi szinten is megérint mindannyiunkat. Ennek egyik példája ez a műfüves pálya, de ennél egy mélyebb jelentése is van ennek a napnak, méghozzá az a közösség, amelyik össze tud gyűlni egy családi napon és együtt gondolkozik” – fogalmazott Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei területi igazgatója, a körzet Fidesz-L.É.T.-es önkormányzati képviselője a Fekete István Általános Iskola családi napján. Méltatta közösséget, melynek összefogása a politikus szerint garancia arra, hogy Kecskésen és a tágabb értelemben a 4-es számú választókerület a következő években jelentős fejlesztések valósulnak meg.

Nógrádi bejelentette, hogy a szentmihályi Gárdonyi Géza iskola épületét megtekintették a Fekete István iskola vezetőjével, Kispéterné Kotogán Erzsébettel, és a tervek szerint a kecskéstelepi intézmény tagintézményeként hamarosa megnyithatja kapuit is az iskola Szentmihályon. „Az elképzelések szerint egy sportra és ökoturizmusra épülő tagintézmény jöhet létre” – fűzte hozzá a Fidesz-L.É.T-es önkormányzati képviselő.

csaladi_nap_kacskesi_iskola11_gs

„Tetszik a pálya, mert a tanítási órán is használjuk. Nagyon szép a fű és strapabíró is, egyszerűen jó ránézni. A pálya azért is jó, mert így a testvéremet nem kell a város másik felébe szállítani edzésre” – osztott meg néhány véleményt a műfüves pályáról Kispéterné Kotogán Erzsébet, a Fekete István Általános Iskola vezetője. „Nógrádi Tibor egy rendezvényen említette, hogy szeretne egy műfüves pályát a telepre, méghozzá közterületre, ezután javasoltuk neki, hogy az iskola udvarán alakítsák ki, ezért lobbiztunk és dolgoztunk mindannyian” – válaszolta arra kérdésünkre, hogy miként került a pálya az intézmény területére. A pályát természetesen nemcsak az iskolások és az óvodások használják, hanem délután négy óra után a telepen lakók is birtokba vehetik.

A Fekete István Általános Iskolával kapcsolatban elmondta, mozgássérült gyermekeket is fogadnak, akikkel fejlesztőpedagógusok foglalkoznak, ezen kívül ökoiskolaként működnek. Kiemelte, hogy az alsós tagozatosokat egyedi módszer szerint tanítják, amiért minősített referenciaiskolaként is működnek. „Másik nagy erősségünk a családias környezet, a pedagógusokkal valódi közösséget tudunk alkotni” – fogalmazott pályáról Kispéterné Kotogán Erzsébet az iskola második családi napján, amelyen bemutatók, játékok és természetesen futballmeccsek is várták a környékbelieket.

no images were found

Műfüves focipályát avattak Kecskésen – fotók az avatási ünnepségről ITT: http://szegedma.hu/?p=531763

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 25.

Előző sztori

Százhúsz vakvezető kutya jut itthon nyolcvanezer látássérültre + FOTÓK

Következő sztori

Diákok vetélkedtek az ópusztaszeri emlékparkban + FOTÓK