/

Meszecsinka duó koncert Szegeden – a Milkában kel fel a Holdacska

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szin_meszecsinka11_gs

A Meszecsinka teliholdkor született, különös varázslat által. A duó tagjai, Oláh Annamari és Biljarszki Emil egy varázslatos zenei utazásra invitál csütörtökön este a Millenniumi Kávéházba.

A Meszecsinka Holdacskát jelent, mely egy bolgár népdalból jött. Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) 2008-ban léptek fel először Fókaszalon név alatt, Fókatelep és más dalokat játszottak akusztikus kísérettel. A közönség vevő volt az intimebb hangvételű dalokra, így sűrűsödtek a koncertek, a repertoár bővült saját dalokkal, a zenekar pedig új tagokkal. 2009 végén a zenekar felvette „saját” nevét, ami bolgárul holdacskát jelent, 2010 januárjában pedig rögzítettek egy hatszámos demót. A Meszecsinkának azóta már második nagylemeze jelent meg.

A Szegedi Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat és a Bolgár Baráti Társaság mindenkit szeretettel invitál a Millenniumi Kávéházba április 16-án, csütörtökön 20 órára, ahol Annamari és Emil különleges zenei világába engednek bepillantást, varázslatos utazásra hívva a szegedieket.

Varázslatos zenei utazásra invitál csütörtökön este a Millenniumi Kávéházba a Meszecsinka!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 15.

Default thumbnail
Előző sztori

Sebességkorlátozás és megállási tilalom a Huszár Mátyás rakparton

Következő sztori

A Tirana Rockers a Városi Rock Klub színpadán + VIDEÓK

Legutóbbi hasonló cikkek