Kultúra

Meszecsinka duó koncert Szegeden – a Milkában kel fel a Holdacska

Meszecsinka duó koncert Szegeden – a Milkában kel fel a Holdacska

2015. április 15., szerda
Meszecsinka duó koncert Szegeden – a Milkában kel fel a Holdacska
szin_meszecsinka11_gs

A Meszecsinka teliholdkor született, különös varázslat által. A duó tagjai, Oláh Annamari és Biljarszki Emil egy varázslatos zenei utazásra invitál csütörtökön este a Millenniumi Kávéházba.

A

Meszecsinka

Holdacskát jelent, mely egy bolgár népdalból jött.

Oláh Annamari

(ének) és

Biljarszki Emil

(zongora, gitár) 2008-ban léptek fel először Fókaszalon név alatt, Fókatelep és más dalokat játszottak akusztikus kísérettel. A közönség vevő volt az intimebb hangvételű dalokra, így sűrűsödtek a koncertek, a repertoár bővült saját dalokkal, a zenekar pedig új tagokkal. 2009 végén a zenekar felvette „saját” nevét, ami bolgárul holdacskát jelent, 2010 januárjában pedig rögzítettek egy hatszámos demót. A Meszecsinkának azóta már második nagylemeze jelent meg. A Szegedi Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat és a Bolgár Baráti Társaság mindenkit szeretettel invitál a Millenniumi Kávéházba április 16-án, csütörtökön 20 órára, ahol Annamari és Emil különleges zenei világába engednek bepillantást, varázslatos utazásra hívva a szegedieket. https://www.youtube.com/watch?v=yepyVF1rGo8

Varázslatos zenei utazásra invitál csütörtökön este a Millenniumi Kávéházba a Meszecsinka!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.