Sport

Labdarúgás: egy félidő alatt lerendezte a HFC a Tápét + FOTÓK

Labdarúgás: egy félidő alatt lerendezte a HFC a Tápét + FOTÓK

2015. április 12., vasárnap
Labdarúgás: egy félidő alatt lerendezte a HFC a Tápét + FOTÓK
hfc_tape44_gs

Az első 45 percben négyszer mattolta a Hódmezővásárhely a Tápét, Bódi Attila tanítványai gond nélkül nyerték a listavezetők csatáját.

Igen komoly sebességbeli különbséggel indultak neki az összecsapásnak a felek, talán ennek is volt köszönhető, hogy a 2. percben

Petar Mudresa

alapos ütemkéséssel szállt bele

Slobodan Dordevic

lábába. A hórihorgas csatár csak némi ápolás után tudott visszatérni a pályára, de jól tette, hiszen a folytatásban főszereplővé lépett elő. Elsőre 16 méteres lövése még elkerülte a jobb alsót, a 7. minutumban viszont hibátlanul centerezett az alapvonalról a középen teljesen üresen érkező

Szilágyi Norbert

elé, aki közvetlen közelről megszerezte a vezetést a HFC-nek. (1-0) Jószerével még fel sem ocsúdtak a vendégek a bekapott gól okozta sokkból, máris ismét a hálójukban táncolt a labda.

Sasa Nikutovic

játszott össze a büntetőterületen belül Dordeviccsel, és bár a védők lesodorták a labdát a robusztus center lábáról, a lecsorgót begyűjtő Nikutovic néhány méteren belül elhúzta azt

Tombácz Róbert

mellett, majd kisodródott helyzetből az üres kapuba emelt. (2-0) A mindkét találatban kulcsszerepet játszó Dordevic végül az első negyedóra végén elhagyta a pályát,

Szabó Dávid

váltotta a sérült társat. A folytatásban is kizárólag a hazaiak akarta érvényesült. Tombácz egy alkalommal bravúrral védte Szilágyi fejesét, majd Nikutovic tört el tiszta lövőhelyzetben egy rövid felszabadítást. Az első félóra végén aztán ismét bajba került a Tápé: Szilágyit faultolták a tizenhatoson belül, így

Török Tamás

- jogosan - befújta a büntetőt. A labdát Szabó küldte a bal alsóba. (3-0) A vásárhelyiek elsősorban letámadásukkal lehetetlenítették el ellenfelük játékát, másodsorban a kapu előtt sem jöttek zavarba

Bódi Attila

tanítványai. A meccs végérvényesen a 41. percben dőlt el, amikor Nikutovic pofozta a hálóba saját, Tombáczról kipattanó lövését. (4-0) A lefújás előtt

Dalibor Crkvenjakov

szépíthetett volna, de nagy helyzetben elkapkodta a lövést. Fordulás után visszább vettek a vendéglátók, míg a tápéiak nem tudtak igazán komoly presszinget kifejteni riválisukra. Egy alkalommal

Péter Sándor

hibázott ziccerben, és végül nem láthatott már újabb gólt a szép számú pulikum. Sikerével a HFC már 13 pont előnnyel áll a táblázat élén, míg a Tápé 47 pontjával maradt a második. A forduló győztese így egyértelműen a Tiszasziget elleni gólzáporos győzelme révén már 45 egységnél járó Mórahalom, különösen annak tekintetében, hogy a szintén 45-öt számláló FK 1899 Szeged kikapott Algyőn.

Hódmezővásárhely, 400 néző
2015. április 12., 16.30
Hódmezővásárhelyi FC
Tápé ESK
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Török Tamás • asszisztens: Szöllősi Ferenc, Samu László
4
-
0

Csongrád megyei I. osztály, 22. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Tápé ESK 4-0 (4-0)

Hódmezővásárhely, 400 néző. Vezette: Török Tamás (Szöllősi Ferenc, Samu László).

HFC:

Kovács (Vígh 67') - Nagy, Tóth I., Kökény, Marton, Lazinica (Faragó - a szünetben), Varga (Antal 76'), Szilágyi, Nikutovic, Maravic (Bertók 72'), Dordevic (Szabó D. 15').

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Tápé:

Tombácz - Németh, Mudresa, Cseh (Lőrinc 54'), Simon (Buza 31'), Mike (Szántó 76'), Bilics, Fülöp, Pócs, Crkvenjakov, Glendza (Péter - a szünetben).

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Gólszerzők:

Szilágyi (7'), Nikutovic (9', 41'), Szabó D. (30' - tizenegyesből).

Sárga lap:

Varga (38'), Tóth I. (70'), ill. Mudresa (2'), Cseh (13'), Fülöp (23'). Bódi Attila:

"Az első félidőben egy olyan játékot produkáltunk, amivel nincs az az edző, aki ne lenne maximálisan elégedett. Azt láttam vissza, amit kértem, amiért dolgoztunk, amit most már hosszú ideje gyakorlunk. Eddig ezt még soha nem láttam így visszaadva, most pedig az első félidőben gyakorlatilag a legnagyobb rivális ellen meg tudtuk csinálni. Úgy gondolom, az NB III-ban is egy jó színvonalú első félidő lett volna bármelyik csapat ellen. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy ezt az iramot mi magunk sem bírtuk. Mérkőzés közben dühöngtem kicsit a második játékrész dolgain, de jobban végiggondolva azt kell mondanom, hogy magunknak tettünk olyan magasra a mércét, amit nem bírtunk el. A második félidő ezért lett gyengébb. Maximálisan elégedett vagyok, a tanulság pedig az, hogy ezt a szintet nem csak 45 percig kell hoznunk, hanem ki kell nyújtsuk a második félidőre nagyobb részére is. Az alapvető terv az volt, hogy az első tíz percben letámadunk, majd kiengedjük kicsit a Tápét. Nem szerettem volna, hogy nagyon begyömöszöljük őket a kapujuk elé. Mivel azonban annyira jól működött a letámadás, kértem a csapatot, hogy maradjunk fönt. Úgy éreztem, hogy nem kerül sokkal több energiánkba, mintha visszahúzódnánk és a saját térfelünkről indítanánk támadásokat. De be kell lássam, hogy mégis több energiánk ment el így. Ettől függetlenül mindenképpen megérte. Úgy érzem, igazoltuk, hogy nem véletlenül állunk az első helyen. Maximálisan elégedett vagyok a csapattal."

Paksi Péter:

"Rangadóra készültünk, de valójában gyorsan tudomásunkra jutott, hogy a mai napon nem voltunk egy súlycsoportban a hazaiakkal. Támadólag léptek fel, futószalagon dolgozták ki a helyzeteiket. Tíz perc alatt kaptunk két gólt, ami padlóra küldte a csapatot. Ebben az esetben nehéz kívülről belenyúlni a játékba, a szünetig kialakult a végeredmény. Igyekeztem arra felhívni a játékosok figyelmét, hogy az önbecsülésükért játsszanak, tehát sportszerűen, a második félidőben küzdésre kényszerítve a Vásárhelyet játsszák végig a mérkőzést, hogy ne legyen még nagyobb különbségű a vereségünk. Az hozzátartozik, hogy akkor sem rúgtunk volna gólt, ha holnap reggelig játszunk. Ha jól számolom, háromszor álltunk egy az egyben kapussal szemben. Ez a nap a Vásárhelyé volt, gratulálok a bajnoksághoz nekik. Ettől függetlenül továbbra is harcban vagyunk a második helyért. Ebben a csapatban van potenciál, de minőségbeli különbség volt ma a két fél között. A Vásárhely már-már készen áll az NB III-as szereplésre. Egy-két igazolással stabil szereplői lehetnek majd a harmadosztálynak."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Vége a mérkőzésnek, a Vásárhely egy félidőnyi játékkal is magabiztosan verte a vendég Tápét.
90'
Tóth Imre nélkül fejezi be a mérkőzés a HFC.
88'
Crkvenjakov szaladhatott kapuig a jobb szélen, éles szögből a hosszú alsót vette célba, de Vígh kapus lábbal hatástalanította a kísérletet.
86'
Egy balul sikerült kitámasztás után Tóth Imrét kell ápolni.
83'
...Fülöp rövidre tartó, de nem elég erős lövését Vígh megfogta.
82'
Faragó lökte fel Crkvenjakovot a hazai térfélen, 22-23 méterről jár a szabadrúgás a Tápé javára.
80'
Húsz méter labdavezetés után Faragó vállalta el a lövést 16-ról, de nem találta el a bal alsót a lapos kísérlet.
76'
Egy veszély nélkül zárult hazai szögletet követően Antal Krisztián váltotta Varga Róbertet.
76'
Szántó is a pályán, Mikét váltotta a fiatal játékos.
75'
Végre egy kis foci: Nagy ment le az alapvonalig, beadását Bertók fejelte fölé.
74'
Buza is ápolásra szorul egy ütközés nyomán, de hamar vissza is áll.
72'
Bertók is lehetőséget kap Bódi Attilától, Maravic hagyta el a pályát.
70'
Tóth Imre fogása nyomán nyúlt meg alaposan Péter meze a félpályánál. Sárgát ért a hazai bekk megmozdulása.
67'
Beszédes csere: Kovács Krisztián helyett Vígh Sándor áll be a hátralévő időre.
66'
Kovács Krisztián véd nagyot! A kapusnak Bilics fineszes, az oldalvonaltól érkező szabadrúgására kellett felnyúlnia a keresztléc alá.
65'
Az első félidőhöz képest lényegesen kisebb lett az iram, amiben nagy szerepet játszik, hogy a vásárhelyiek már nem robognak ugyanazon az intenzitáson.
62'
Pócs kavarta meg Nagy Andrást a tizenhatos sarkánál, jobbal a hosszút vette célba, de lecsúszott a lövés a lábáról.
58'
Mi maradt ki?! Crkvenjakov egyedül verte meg a jobb oldalon a Varga, Kökény párost, beadása szabadon találta meg Pétert, a csereként beállt támadó azonban rendkívül körülményesnek bizonyult, Kovács kapus pedig lekapta a lábáról a labdát.
57'
Faragó emelt a tizenhatoson belülre Szabó Dávid elé, aki aztán kapásból tüzelt is kiszorított szögből. Tombácz jól zárta a rövidet.
55'
Lőrinc készített le éppen Mike elé a tizenhatos előterében, és ár a passz kissé csínybe érkezett, így a tar középpályás nem tudott lőni, az már az eltelt tíz perc alatt kirajzolódik, némiképp összekapta magát a szünetben a Tápé.
54'
Paksi Péter változtat ismét: Cseh helyett Lőrinc szállt be a meccsbe.
50'
...Szilágyi a hosszúra tekert, de Tombácz jól olvasta a szándékot, nem mozdult el a rövidre, így hárítani tudott.
49'
Mike belépője után 19 méterről lőhet szabadot a HFC. Négyen a labda mögött a hazaiak.
46'
Lazinicát Faragó Béni, Glendzát Péter Sándor váltotta.
46'
Folytatódik a mérkőzés, mindkét mester egyet-egyet cserélt a szünetben.
SZÜNET
45'
Vége az első félidőnek, amely egészen váratlan játékot és eredményt hozott. A győzelem kérdése úgy tűnik, el is dőlt 45 perc alatt.
44'
Újabb hihetetlen jelenet: Szabó Dávid saját kapuja felé indult el a félpályától, kacska, erőtlen hazaadására Crkvenjakov csapott le, aki aztán párban mehetett Glendzával Kovácsra. Mégis elvállalta a lövést már 16-ról, a hálóőr így még védeni tudott.
41'
GÓÓÓL!!! Szilágyi keresztlabdájával Maravic verte meg egy az egyben Pócs Tamást a tizenhatos sarkánál, majd a második hullámba passzolt. Nikutovic egy átvétel után a bal alsót vette célba, és bár Tombácz elsőre még nagyot védett, a szerb szélső a kipattanót már a hálóba vágta. 4-0!
38'
"Spori, a labdát rúgtam el!" - kiáltotta Varga Róbert a játékvezetőnek, miközben felmutatták neki a sárgát. A hazaiak szűrője igen csúnyán rúgott oda hátulról Fülöpnek, közben talán a játékszerhez is hozzáért...
36'
A vásárhelyiek már ellenfelük térfelének közepén letámadnak, Mikéék pedig eddig nem találják ennek az ellenszerét.
32'
Egyelőre szinte egykapuzik a HFC az igen zavart játékot nyújtó vendégekkel szemben.
31'
Simon nem tudja folytatni a játékot: Buza Attila állt e.
30'
GÓÓÓL!!! Szabó Dávid sebészi pontossággal belsőzött a bal alsóba, Tombácz nem érhetett oda. 3-0!
29'
Tizenegyes! Szilágyi három tápéi mellett száguldott el, a negyedik mellett pedig a földre került a tizenhatoson belül.
27'
Simon Szabolcs ápolásra szorul egy ütközést követően. A gyúró és Szilágyi közös erővel segítették le az egy lábon szökdécselő játékost a pályáról.
25'
Ott lehetett volna a harmadik! Maravic emelt trükkösen Szilágyi elé egy szabadrúgást a tizenhatos oldalvonalánál, a középpályás egy átvétel után belsővel emelt középre, ahol Nikutovic elé jutott el a rövid felszabadítás, de az eltört lövésért az ellenkező irányba induló Tombácz még éppen vissza tudott nyúlni.
23'
Fura ítélet: ránézésre Szilágyi rúgta meg az egyedül meginduló Crkvenjakovot, mégis kifelé jár a szabadrúgás, ráadásul a reklamáló Fülöp kapott sárgát.
21'
Mi maradt ki?! Ezúttal Marton adott be balról, középen Szilágyi maradt teljesen üresen, de Tombácz óriási bravúrral kitolta a 8 méteres fejest a léc alól.
20'
Felharsan a közönség: Szilágyi adott be laposan balról, középen Nagy érkezett, majd esett el az őt üldöző Pócs szorításában az ötösnél. Török bíró továbbot intett, nincs büntető.
19'
Bilics tért ölelő indítással kereste Crkvenjakovot a jobb oldalon, a 60 méteres indítás végül kevéssel lett csak hosszabb a kelleténél. Nehezen jut egyelőre ellenfele térfelére a Tápé.
15'
Dordevic lába eddig bírta a 2. percben történt fault után, Szabó Dávid váltotta. A szerb center mindenesetre két gólban is kulcsszerepet játszott.
13'
Cseh jelentős ütemkéséssel rúgta meg Szilágyit, ismét előkerült Török játékvezető zsebéből a sárga kártya.
9'
GÓÓÓL!!! Elképesztő védelmi hiba! A tápéiak ketten sem tudták szerelni Szilágyit középen, aki a tizenhatos előterében Nikutovicot játszotta meg. A szélső Dordevichez passzolt tovább, és bár a bekkek lesodorták a társ lábáról a bogyót, Nikutovic lecsapott rá, majd szűk helyen Tombácz mellett is elszáguldott, hogy aztán éles szögből emeljen a hálóba. 2-0!
7'
GÓÓÓL!!! Dordevic kapott labdát a tizenhatos oldalánál, levitte az alapvonalig, centerezésére pedig Szilágyi érkezett menetrendszerűen középen. 1-0!
5'
Dordevic! Az imént kérte vissza magát a pályára, majd rögtön ő durrantott kapura 16-ról egy Tóth Imre által lefejelt labdát. Tombácz Róbert pöröl is a társakkal, mert nagyon tiszta helyzetből érkezett a hórihorgas csatár kísérlete, amely alig-alig kerülte el a jobb alsót.
4'
Fülöp passzával Pócs roboghatott szabadon a tizenhatosig középen, de lapos lövése nem okozott gondot Kovács Krisztiánnak.
2'
Mudresa rendkívül csúnyán szállt bele hátulról Dordevic lábába a szögletzászlónál, villant is az első sárga.
1'
A vendéglátók indították útjára a labdát.
16.27: Felharsant a játékvezető sípja, hamarosan felvonulnak a főszereplők a kezdéshez. A hazaiak tiszta pirosban, a tápéiak égszínkékben. 16.25: Szépen telik a lelátó, a kiválónak ígérkező mérkőzés rengeteg nézőt csalt ki a vásárhelyi stadionba ezen a vasárnap délutánon. 16.20: Mindkét mester bivalyerős kezdőcsapatot küld pályára, de a cserepadról is akad lehetőség a taktikai húzásokra. A hazaiaknál Vígh kapus mellett Antal, Király, Faragó, Szabó és Bertók vár bevetésre, míg a túloldalon Szabó Gergely a cserekapus, a mezőnyben pedig Péter, Lőrinc, Szántó, Gulyás, illetve Buza vehető számításba. 16.15: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Száz ágra süt a nap Vásárhelyen, ha pedig az egészen kiváló minőségi játékfelületet is figyelembe vesszük, elmondható, minden külső körülmény adott egy vérbeli rangadóhoz. A mérkőzés Török Tamás sípjelére 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Egy félidő eldöntötte a lényegi kérdéseket a HFC a Tápé ellen - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=527047

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.