Sport

Labdarúgás: sokba kerültek a védelmi hibák az éllovas Baktónak a Pázsit ellen + FOTÓK

Labdarúgás: sokba kerültek a védelmi hibák az éllovas Baktónak a Pázsit ellen + FOTÓK

2015. április 19., vasárnap
Labdarúgás: sokba kerültek a védelmi hibák az éllovas Baktónak a Pázsit ellen + FOTÓK
bakto-pazsit24kf

Egyebek mellett két szerencsés találattal, de összességében magabiztosan verte a vendég Pázsit a Baktót a megyehárom Tisza-Maros csoportjában, visszavágva ezzel az őszi vereségért.

Nem sokkal a kezdés után máris megszerezték a vezetést a látogatók: a 6. percben

Farkas Attila

szánta el magát lövésre 19-20 méterről, és bár az első kísérlete még levágódott

Jójárt Zsolt

blokkjáról, a második löket már eljutott a kapuig. Mindemellett a lapos próbálkozást még így is foghatta volna

Busa Róbert

a jobb alsónál, de a labda átslusszant a kapus hóna alatt. (0-1) A bekapott gól után igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a Baktó, az első negyedórában mégis a Pázsit találhatott volna be újfent, de

Péczely György

tiszta helyzetben a kapufa mellé csúsztatott egy felívelt szabadrúgást. A hazaiak akcióiban rendre ott lapult a veszély, de az utolsó passzok, megoldások szinte kivétel nélkül pontatlanra sikerültek, a helyzetre jellemző pedig az a tény, hogy a kék mezesek legnagyobb gólszerzési lehetőségét Péczely György veszélyes hazaadása jelentette a 27. minutumban, amelyet

Schmíz Dávid

csak a levegőben úszva tudott kivédeni, megfogni. A játék képe fordulás után sem változott, a baktóiak próbálták nyomás alá helyezni riválisukat, de a Kertész utcaiak kontráiban több potenciál lakozott, mint a haza támadásokban. Az 55. percben ismét megrezdült a háló: egy hosszú felívelésnél

Vékes Martin

szerelte a tizenhatoson belül a bizonytalankodó Jójárt Zsoltot, majd a kapust is kipasszolva adott középre, ahol bár

Kis Bence

érte el elsőként a labdát, a felszabadítást a bekk éppen a mögötte érkező

Joó Györgybe

rúgta, akiről az az üres kapuba pattant. (0-2) Egy óra elteltével

Major László

egyedül mehetett a kapusra, de nem tudott a hosszú alsóba találni Schmíz mellett elgurítva a játékszert. A hajrához érve egyre inkább kitűnt, a vendéglátók elvesztették a hitüket a pontszerzés iránt, míg a zöldek az utolsó percekben is nagy kedvvel lendültek ellentámadásba egy-egy megszerzett labdával. A 83. minutumban például hárman mehettek kettőre, Jójárttal szemben két csere,

Dobi Imre

és

Kószó Tamás

játszott össze, majd utóbbi szemben a kapussal a rövid felsőbe bombázott, végleg eldöntve a találkozó kimenetelét. (0-3) Sikerük révén

Arató Tamás

tanítványai visszavágtak a tabellát így is vezető Baktónak az ősszel hazai pályán elszenvedett vereségükért.

Szeged-Baktó, 100 néző.
2015. április 19., 17.00
Komlósi Trans Baktó SC
Pázsit SE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Bálint Zsolt • asszisztens: Hegyi Eszter, Mucsi Zsolt
0
-
3

Labdarúgó Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoport, 22. forduló:

Komlósi Trans Baktó SC - Pázsit SE 0-3 (0-1)

Szeged-Baktó, 100 néző. Vezette: Bálint Zsolt (Hegyi Eszter, Mucsi Zsolt).

Baktó:

Busa R. - Kratochwill, Jójárt, Szabó (Kis Zs. 85'), Kis B., Sárai, Kohlrusz, Pálinkó, Tranger Zs. (Busa D. 56'), Szentmártoni, Major.

Vezetőedző:

Szabó Zsolt.

Pázsit:

Schmíz - Perényi, Bálint, Bakos, Péczely Cs., Joó (Jurschik 75'), Péczely Gy., Farkas (Dobi 58'), Tihanyi (Urbán 84'), Tóth, Vékes (Kószó 58').

Játékos-edző:

Arató Tamás.

Gólszerzők:

Farkas (6'), Joó (55'), Kószó (83').

Sárga lap:

Kis B. (11'), Pálinkó (52'), ill. Bakos (31'). Szabó Zsolt:

"A vendég csapat lelkesedésben és megfontoltságban is felülmúlta a hazai csapatot a mai napon."

Arató Tamás:

"Taktikus, szervezett játékkal, jó kontrákkal véleményem szerint megérdemelt győzelmet arattunk."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Vége a mérkőzésnek, amelyen a végig nagyobb hittel futballozó Pázsit összességében megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.
87'
Kratochwill csúsztatott rossz helyre a félpályánál, Tóth Zoltán indult meg, majd keresztpasszal Kószót kereste. Az átadás egy kevéssel lett csak hosszú, de Busa így még fel tudott szabadítani lábbal.
85'
Csere hazai oldalon is: Kis Zsolt állt be Szabó Ádám helyett.
84'
Urbán is kap pár percet Arató mestertől, Tihanyit váltotta.
83'
GÓÓÓL!!! Ismét egy kontra a vendégektől, Dobi passzolta ki Kószóval Jójártot, a társ pedig némi állítgatás után menthetetlenül bombázott a rövid felsőbe Busa mellett. 0-3!
81'
Négy a három ellen mehettek a zöld mezesek, Dobi vezetett fel középen, végül azonban passz helyett belevitte Jójártba. Egy homorítással még megpróbált szabadrúgást kiharcolni, de a játékvezető nem ette meg az esetet.
79'
Pálinkó tekert középre szabadrúgást a tizenhatos sarkától, a rövidre sikerült felszabadítást pedig Kis Bence vállalhatta el 17-18 méterről. A labda lecsúszott a külsőjéről, így messze elkerülte a kaput.
76'
Tihanyi durrantott kapu mellé egy rövid felszabadítást kapásból. Egyre jobban fogy az idő, de a hazaiak nem tudnak eljutni helyzetekig.
75'
Cseréltek a vendégek, Jurschik állt be Joó helyett.
73'
Péczely Csaba ismét megpróbált egy 35 méteres szabadrúgást kapura ereszteni. Lapos kísérlete veszélyesen suhant át a lábak erdejében, de senki sem ért bele végül, így Busa kapus meg tudta fogni könnyedén.
70'
Joó György! Mesteri keresztlabdával hozta helyzetbe a védők mögé bemozgó Tóth Zoltán, de az erős passz elcsúszott a társ lába alatt az átvételnél. Pedig ziccerben mehetett volna Busa Róbertre...
68'
Továbbra is enyhe mezőnyfölényben a baktóiak, helyzetekig azonban egyelőre még nem jutottak el Pálinkóék, miközben vészesen fogy az idő.
66'
Schmíz fejjel tisztázott a tizenhatoson kívül Major elől. Jól élt együtt a játékkal a hálóőr.
63'
Nyom a Baktó a szépítésért, az imént Bakosnak kellett fejjel mentenie Kohlrusz elől Szentmártoni beadásánál. Mindeközben megnyílik persze a terület a kontrázásra a vendégek előtt.
60'
Mi maradt ki?! Major mehetett egyedül egy hosszú indítással, 14-15 méterről próbált laposan a hosszúba belsőzni. A lövés túl gyenge lett, Kohlrusz pedig már nem tudta védője szorításában a gólvonal mögé gyötörni a labdát becsúszva.
58'
Arató Tamás is frissíti övéit: Dobi és Kószó állt be, Farkas és Vékes hagyta el a pályát.
56'
A hazaiaké az első csere: Busa Dániel váltotta Tranger Zsoltot.
55'
GÓÓÓL!!! Egy hosszú felívelésnél Jójárt veszített labdát az alapvonalnál Vékessel szemben, a szélső a kapus mellett is elpasszolt középre, ahol Kis Bence éppen a mögötte érkező Joóba vágta a felszabadítást. A Pázsit középpályásáról a hálóba vágódott a labda. 0-2!
54'
Péczely Csaba nem volt rest kapura tűzni egy 35 méteres szabadrúgást: svung volt a kísérletben, az irányzék viszont nem volt a legmegfelelőbb.
52'
Pálinkó alapos ütemkéséssel csúszott oda Perényinek a félpályán, villant a lap a megmozdulásért.
50'
Tihanyi szögleténél Péczely Csaba túlugrotta őrzőjét, de a labdához már nem fért oda. Hasonló forgatókönyv szerint zajlik eddig a második félidő, mint az első, nincs nagy különbség játékban a csapatok között, nüanszok döntenek.
47'
Egy csel után Szentmártoni vette célba a rövid alsót a tizenhatos sarkától, Schmíz jól helyezkedve védett.
46'
Folytatódik a mérkőzés, egyik oldalon sem történt csere a szünetben.
SZÜNET
45+1'
Sem Szentmártoni szabadrúgása, sem Pálinkó szöglete után nem alakult már ki nagyobb veszély a Pázsit kapuja előtt. Bálint bíró lefújta a félidőt, amely során egy szerencsés találattal szereztek vezetést a vendégek.
45'
Pálinkó mélységi indítására ketten röppentek volna azonnal rá hazai részről, a jól helyezkedő Bálint viszont egy hazaadással feloldotta sajátjai problémáját.
42'
Nehezen találják a fogást egymáson a felek, a játék javarészt a két tizenhatos között zajlott az utóbbi percekben.
37'
Péczely György felpasszát Tóth Zoltán egyérintőben tette a balösszekötőben érkező Joó elé, de az átvétellel egybekötött önszöktetés egy hajszállal hosszabbra sikerült a kelleténél, így Busa össze tudta szedni a labdát a támadó elől.
36'
Péczely Csaba mélységi indításával Vékes lódult meg a jobb oldalon, kiszorított szögből vállalta el a kapáslövést, de nem találta el a rövid oldalt.
33'
Kicsit kijjebb merészkedett a Pázsit, egyből kontrázhattak is a hazaiak: Major emelt gyertyaszerűen középre a szélről, Szentmártoni egy jó átvétellel kitört a védővonalból. Jobbra haladva jobbal lőtt laposan mozgásával ellentétes irányba, Schmíz viszont jól olvasta a szándékot és leért a kissé erőtlen, 16 méteres gurításra.
31'
Bakos sípszó után rúgta el a labdát, sárgát kapott érte.
27'
Pálinkó kisszöglete után Szentmártoni tekert középre, Péczely György mellel hazatett labdáját Schmíz csak vetődve tudta megfogni. Kis híján öngól született.
25'
Rövid idő alatt második sarokrúgását végezhette el a Baktó, másodjára Schmíz kapus bokszolt a mezőnybe, de a tizenhatos előterébe érkező felszabadítást Tranger Zsolt kapásból lőtte is vissza. Lecsúszott a lábáról, a próbálkozás így messze a keresztléc felett hagyta el a játékteret.
24'
Ismét ívelést választott Pálinkó egy szabadrúgásnál, ezúttal 30 méter volt a táv. Major elérte a labdát az alapvonal előtt, visszafejelése pedig Péczely Györgyről pattant szögletre.
20'
Tihanyi vette célba Busa kapuját távolról, de Jójárt lábán lelassult a bomba. A gól után produkált egy erősebb periódust a Baktó, azóta azonban ismét kiegyenlítődni látszanak az erőviszonyok.
16'
Lendületesen tört az alapvonal felé Pálinkó Kohlrusz bedobásával, veszélyesen lőtt középre, ahol Major centikkel maradt csak le a labdáról.
14'
Csalódottan legyintenek a hazaik nézők - Pálinkó inkább belöbbölt középre egy 22 méteres szabadrúgást középről lövés helyett. A fineszes megoldás nem talált társat.
13'
Mi maradt ki?! Az iménti szabálytalanságot követő szabadot Péczely Csaba ívelte fel, Péczely György pedig teljesen üresen csúsztathatott az ötös sarkánál. A fejes centikkel ment csak el a hosszú kapufa mellett.
11'
Villant az első sárga, Kis Bence rúgott oda hátulról Péczely Györgynek a középpályán.
10'
Szentmártoni készült szabadrúgáshoz a jobbösszekötő helyéről, Pálinkó szépen mozgott be a szélre kimozgó Kohlrusz által teremtett helyre, és bár hárman is mentek vele, végül eljutott egy félfordulatos lövésig, ami egy blokkoló lábról pörgött szögletre.
8'
Kis híján ott az egyenlítés! Szentmártoni adott be balról élesen, a hosszúra Major teljesen tisztán érkezett, de a pont előtte felpattanó labdát nem tudta már kapura húzni.
6'
GÓÓÓÓL!!! Vezet a Pázsit! Farkas zúdított kapura egy szöglet utáni legurítást, és bár elsőre még levágódott a kísérlete egy hazai bekkről, másodjára már jól célzott. Másrészt szerencséje, hogy Busa kapus hóna alatt eljutott a hálóig a jobb alsóra tartó löket. 0-1!
4'
Péczely Csaba kereste egy mélységi indítással Tóth Zoltán, az átadás csak kevéssel lett hosszabb a kelleténél. Jó iramban kezdenek a csapatok.
1'
A baktóiak passzával elkezdődött a találkozó.
17.02: Kicsit csúszunk a kezdéssel, mert a játékvezető valahol elejtette a sípját. Szerencsére van pótdarab. 16.59: Megérkeztek a főszereplők a játékvezető hármas felvezetésével. A vendéglátók tiszta kékben, a Pázsit játékosai tiszta zöldben lépnek ma pályára. 16.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Ha a játék csak fele olyan szeszélyes és változatos lesz, mint az időjárás, akkor aligha fogunk unatkozni. A mérkőzés Bálint Zsolt sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Jól fut a Baktó szekere a megyehárom Tisza-Maros csoportjában, a csapat mindössze egyetlen vereséget szenvedett eddig a szezonban, a tavaszi fordulókban pedig még veretlen. Bár Pálinkó Attilék csak jobb gólkülönbségük révén állnak az első helyen a Makó második csapatával szemben, a hagymavárosiak két meccsel is többet játszottak már. A Baktó számára tehát adott a lehetőség, hogy saját kezébe vegye sorsát a bajnoki cím megszerzésében, ehhez azonban ezúttal egy szegedi városi derbin kell megállnia helyét az együttesnek. Ősszel a Pázsit ebben a párosításban kétgólos vereséget szenvedett a Kertész utcában, így Arató Tamás tanítványai alighanem szeretnének visszavágni a hazai fiaskóért. Izgalmas mérkőzésre van tehát kilátás vasárnap a Balaton utcai pályán, és bár a papírforma hazai sikert jósol, előre nem lenne érdemes senkinek sem innia a medve bőrére.

Megtréfálta a Pázsit az éllovas Baktót - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=529294

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 19.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.