Sport

Kosárlabda: szombaton a legjobb négy közé léphet a Kosársuli

Kosárlabda: szombaton a legjobb négy közé léphet a Kosársuli

2015. április 24., péntek
Kosárlabda: szombaton a legjobb négy közé léphet a Kosársuli
kosarsuli74

Négy közé juthat az NB I/B csoport felsőházi rájátszásban szombaton a Vásárhelyi Kosársuli. Ehhez a kék-sárgáknak a múlt héten idegenben legyőzött Bajai Bácska FKE ellen kellene győzniük szombaton a két győzelemig tartó párharcban. A rangadó előtt a Kosársuli irányítójával, Sasa Vejinoviccsal beszélgettünk.

- Sokan aggódnak Önért, mivel egy hete nem játszott Baján. Mi történt, láthatjuk már a hétvégén?

- Szerencsére csak egy kisebb problémával küzdök. Az egyik edzésen kibicsaklott a jobb bokám, ami lassan, de szépen gyógyul. Sajnos szombaton még nem fogok pályára lépni a Baja ellen, de a következő mérkőzéseken már játszhatok. Remélem, hogy a fiúk ugyanolyan jól megoldják majd a pótlásomat, mint legutóbb. Ebben a fantasztikus közönségünk is a segítségükre lehet!

- Mit szól a bajai eredményhez?

- Nagyon örülök hogy sikerült nyerni, a playoff mindig más mint az alapszakasz ezért fontos az első siker. Végig küzdős, hajtós meccsen tudtuk elhozni a győzelmet. Jó volt látni, hogy ismét magabiztosan kosarazunk.

- Hogy látja, az első siker után szombaton bejuthatnak a négy közé is?

- A rájátszásban minden megtörténhet. A múlt heti összecsapást és a társaim játékát elnézve azonban úgy gondolom nem lesz szükség harmadik találkozóra. Hazai pályán csak a győzelem elfogadható, ha ez meg lesz, akkor 2-0-val léphetünk egyel előrébb...

- Akkor ezek szerint már fél szemmel a TF Budapest - Bonyhád párharcot figyelik?

- Tudjuk hogy a hétvégére kell koncentrálni, de fél szemünket mindig a lehetséges ellenfeleinken tartjuk. Tudjuk hogy a szezonnak ennek a részében nincsenek könnyű mérkőzések, így emiatt a szombati diadal az elsődleges cél.

- Milyennek látja a csapatot a szombati fellépés előtt?

- Érezni lehet az önbizalmat a csapatban. Most már csak szombaton kell elvégezni a munkát, és ha minden jól megy, akkor meglesz a nekünk kedvező eredmény. Hangsúlyozom azonban, hogy a Debrecen elleni fanatikus szurkolás szárnyakat adott a gárdának, remélem megint sokan jönnek majd el! A szombat este 18 órakor kezdődő bajnokit a TakarékBank Zrt-nek és a Földgáztároló Zrt-nek köszönhetően a szurkolók ingyenesen láthatják a Hódtói Sportcsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.