Kézilabda: vereséggel nyitotta a rájátszást az SZKKSE + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szkkse-vac18kf

Nem tudta megszorítani a Vácot a Szeged KKSE az alsóházi rájátszás első fordulójában, a szezonban harmadik egymás elleni meccsüket is a váciak nyerték.

A kiesés elkerüléséért vívott harc első állomásaként, az alsóházi rájátszás első fordulójában a Vácot fogadta a Szeged KKSE.

Fülöp átlövés gólja nyitotta a meccset, amire Lackovic válaszolt hasonló szituációból, majd az első tíz percben jól tartotta magát az SZKKSE, Gulyás remek beállóból szerzett gólját követően azonban újabb két gólt szerzett a Vác, amivel már 6-3-ra vezettek a vendégek. Szegedi részről apró figyelmetlenségek következtek, több kipattanó labdánál is a váciak voltak éberebbek, majd Hornyák Dóra is megrázta magát, és a 13. percben már öttel vezetett Ottó Katalin együttese. (4-9) Főleg az átlövésekben bízott az SZKKSE, azonban a Vác kapusa, a magyar válogatott Bíró Blanka remekül védett, és támadásban sem mutatott rossz formát a vendég gárda, amely folyamatosan növelte előnyét, volt, hogy nyolccal is vezetett az első félidőben, de végül hat gólos vendég vezetéssel fordultak a csapatok, miután a félidő záró momentumaként Aron kihagyta a ziccert Bíróval szemben.

A második félidőben két gyors gólt is szerzett a Vác a 35. percben, így már kilenccel vezettek a vendégek. (15-24) Termány átlövései, és Szabó Edina értékesített hetesei tartották az SZKKSE-t, azonban Tóth Eszter átlövése után tízzel vezetett a Vác. (18-28) A meccs utolsó negyed órájában ugyan kicsit közelebb tudott zárkózni az SZKKSE, de a másodedzőnek beírt Kirsner Erika úgy leteremtette a váciakat az időkérés során, hogy a vendégek ennek hatására összekapták magukat, és végig vezetve, magabiztosan nyerték meg a találkozót, az SZKKSE nem tudta megszorítani a Vácot, így vereséggel kezdte a rájátszást.

Ezzel továbbra is 1 ponttal az alsóházi rájátszásban a Szeged KKSE, amely legközelebb április 24-én, pénteken 18 órától a Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára.

A forduló másik mérkőzésén:
MTK – Mosonmagyaróvár: 21-28

Az alsóházi rájátszás állása az első forduló után: (az első két helyezett marad bent)

1. Vác 6 pont
2. Mosonmagyaróvár 5 pont
3. MTK 2 pont
4. Szeged KKSE 1 pont

Női kézilabda NB I, rájátszás a 9-12. helyért, 1. forduló

Szeged KKSE – Ipress Center Vác 23 – 35 (13-19)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 200 néző. Vezeti: Andorka Miklós, Hucker Róbert.
SZKKSE: Futaki – Hárs, LACKOVIC 5, Selmeczi 1, TERMÁNY 5, Gulyás 1, SZABÓ. 6/4. Csere: Dobó (kapus), Zsilák 3, Aron 2, Csoknyai. Vezetőedző: Marosán György.
Vác: BÍRÓ – Jovetic 2, Tóth E. 3, Farkas 3/1, FÜLÖP 6, HORNYÁK 6, SZONDI 5. Csere: Balogh (kapus), Hámori 2, DAKOS 3, Stefanovic 1, Hansághy 1, Pelczéder 3, Grávai.Vezetőedző: Ottó Katalin.
Hétméteres: 4/4 ill. 1/1.
Kiállítás: 6 perc ill. 6 perc.

Marosán György: “A sok kimaradt helyzet miatt nem tudtunk szorosabb eredményt elérni.”

Ottó Katalin: “Örvendetes, hogy megismételtük az alapszakasz utolsó fordulójában nyújtott jó teljesítményünket.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

60′Még szűk húsz másodperc, továbbra is üres a kapunk: de nem tudunk lőni az akció végén, és itt a vége: tizenkét góllal kap ki a Váctól az első rájátszásbeli mérkőzésén a Szeged KKSE a Váctól.

60′Kiegészülünk az utolsó fél percre, időt kér Marosán György.

59′ Dakos szakad el védőitől beállóban, és lő a jobb alsóba, 23-35. Zsilák megy fel a szaggatottról, de nem találja el a kaput. Hansághy lövését fogja Futaki, majd az indításból eladjuk a labdát, amiből Fülöp mehet ziccerig, de ezt is fogja bravúrral Futaki!

58′ Hansághy marad üresen a jobb szélen, az ő ejtése ellen is tehetetlen Futaki, 23-34. Lavkovic kezéből kiperdül a labda, Selmeci pedig minden áron megakadályozza, hogy az üres kapuba lőhessen az ellenfél, így kiállítják két percre.

57′ Megint üres a kapunk, ezúttal Hámori lőhet kapura saját térfeléről, de ő nem tudja belőni. Lavkovic minden dühét beleadta ebbe a lövésbe, a bal alsóba vágódik a labda, 23-33.

55′Dakos beállóból szerez újabb gólt, 22-31. Lehoztuk ismét a kapust, így az üres kapuba lőhet Hornyák, nem téveszti el, 22-32, ismét tíz a különbség, zsinórban három váci gól most. Megint üres a kapu, Lavkovicon van most a lyukas mez, így ő lesz a vészkapus, Pelczédernek nem volt nehéz dolga, 22-33.

no images were found

54′Pelczéder a sarokból pattintja be Futaki támaszkodó lába mellett, 22-30. Zsilák vonalra lép a túloldalon.

53′Aron talpról lő a kilencesről, de mellé megy a bombája. Időt kér a Vác.

52′ Belemenés Stefanovicnál, majd Termány remekül üti le magának, és szépen meg is játssza Gulyást, de a beállós a felső lécre pattintja a ziccert. Selmeci bravúrral labdát szerez, majd Fülöpöt küldik ki a bírók két percre.

51′ Ismét jó a blokk Termánytól Farkas lövése után, majd rossz a passz Tóth Esztertől. Aron indul meg szépen, de Bíró ma remekül véd, hiába tör be remekül Aron, és veri meg ellenfelét lábbal, Bíró eszén nem tud túljárni.

50′ Selmeci beállóból eredményes, most kissé lazább a váci védelem, 22-29. Kiállítás, Zsilák kap két percet túlzott keménységért, emberhátrányban az SZKKSE.

49′Szép blokk Selmecitől Farkas átlövésénél. Termány bejátszását lefülelik, amiből indulhat a Vác, Pelczéder pedig a felső sarokba lő kissé kiszorított helyzetből, 21-29.

48′ Gulyás harcol ki egy újabb hetest, Szabó Edina állhat oda ismét büntetőt lőni: a csereként beállt Balognak lövi a büntetőt Szabó, ez is jó, 21-28. Ez volt Szabó 100. gólja az idei szezonban.

47′ Egy újabb gyors támadás, most Zsilák gyalogolhat a kapuig, ő befejezi a ziccert, 20-28.

no images were found

45′A “lyukas mezt” viselő Csoknyai ziccerét fogja Bíró, majd az üres kapuba próbál lőni, de a visszafutó Termány húzza le a labdát, azonban eladjuk, így támadhat a Vác. Termány visszaszerzi, az első indulás a meccsen szegedi részről, de Termány a kapufára lövi a ziccert.

43′Már tíz közte, Tóth átlövése is utat talál a szegedi kapuba, 18-28. Zsilák hozza tízen belülre az SZKKSE-t, miután a szélről lő pontosan, 19-28.

41′ Dakos beállóból eredményes, 18-27. Támadófault most a vendégeknél, de jól védekeznek a váciak úgy, hogy ismét egyel több mezőnyjátékos a pályán az SZKKSE-nél, miután lejön a kapus, de most ebből a szituációból nincs gól.

40′ Szondi ismét a szélről szerez gólt, 17-26. Termány futtából lő egy óriási gólt, 18-26.

39′Joveticnél az újabb lépéshiba, majd lehozza a kapusát is Marosán György, egyenlő létszámnál. Aron remek átlövése köt ki a bal alsóban, 17-24. Szondinak húzzák le a szélre a vendégek, ő ejti át Dobót, 17-25.

37′Lackovicot a kispadon ápolják tovább. Termánynak is odapakolnak egyet, ő az arcát fájlalja, majd végül folytatja. Gulyást lökik meg a hatoson ziccerben, hétméteres: Szabó ezt is gólra váltja, 16-24.

36′Selmeci indította Hárst, a passzt majdnem lefülelte Szondi, de végül Hárs eladja a labdát, és ebből indulhat a Vác, Szondi belövi a ziccert, majd egy újabb elszórt labda után Fülöp is gólt szerez ziccerből, 15-24. Lackovicot kell ápolni.

no images were found

35′ Három a kettő ellen indulhatott a Vác, Jovetic azonban ellépte. Ki kell cserélni a labdát, majd immár az új labdával Lavkovic tör be, és lövi ki a bal felsőt, 15-22.

34′ Szondi maradt üresen a bal szélen, át tudta ejteni Dobót, 14-22. Már majdnem indult volna a Vác, de visszafújták a játékvezetők, maradhat a labda az SZKKSE-nél, Termány lövi el a kilencesről, Bíró pedig újabb védést mutat be.

33′ Hetes a túloldalon is, Fülöpöt szerelte szabálytalanul Selmeci, aki két percet is kapott ezért. Farkas a bal alsóba dobja a hetest, 14-21, emberhátrányban folytathatja az SZKKSE.

32′ Szabót löki meg ziccerben Jovetic, aki sárgát kap ezért, Szabó pedig lőhet egy hetest: a jobb felsőbe lövi a büntetőt Szabó, a másodikat is gólra váltja, 14-20.

31′ Termány passzolt Hárshoz a szélre, akinek a lövését Bíró ismét védi. Jovetic most bement beállóba, és onnan mozgott ki, majd a hatosról mattolta Dobót, 13-20.

31′ Az SZKKSE kezdi a második félidőt, és még másfél percig emberelőnyben játszhat.

SZÜNET

30′ Emberelőnyben tehát az SZKKSE, labdát is szerez Lackovic, indítja a meginduló Aront, aki ziccerben vezetheti Bíró Blankára, azonban a váci kapus bravúr védésével zárul a félidő, így hatgólos hátrányban zárja az első játékrészt az SZKKSE, a szünetben 19-13-ra vezet a Vác.

29′Jovetic kísérletét a szélről fogja Dobó, majd Selmecit kell ápolni, miután ütközött Hámorival, le is cseréli őt Marosán György. Selmeci azt mutatja, könyökkel ütötte mellkason őt Hámori. Aron remekül ment be középen, és bár elrontja a ziccert, de két percet kap Tóth Eszter a fault miatt, és Szabó Edina lőhet egy hetest: remekül ejti át Bíró Blankát a szegedi kapitány, 13-19.

28′Aron bejátszása nem jó Gulyásnak, megszerzi a labdát a Vác. Hámori veri meg Termányt, középről pedig ziccert lőhet a hatosról, nem is hibázza el, 12-19.

no images were found

26′ Aron góljával szépít az SZKKSE, 10-17. Tóth Eszter talpról, takarásból lő a hatosról, ez is bent van, 10-18. Termány lő ismét, elkapta a fonalat Termány, 11-18. Sőt, labdát szerzünk, amiből Zsilák mehet ziccerig, és bár Bíró beleér, de védeni nem tud, 12-18.

25′Stefanovic avatja fel egy hatalmas bombagóllal Dobót, ezt nem lehetett elérni, óriási erejű átlövés volt a bal felsőbe, 9-16. Eladott labda után indulhat a Vác, Szondi ziccerben a bal szélen, és kilövi a hosszú sarkot, 9-17.

24′ Kapust cserélt Marosán György, Dobó Mónika érkezik a szegedi kapuba. Időt kér a Vác.

23′Termány lőtt ismét a szaggatottról, de most a kapu fölött köt ki labdája. Tóth Eszter talpról lő Futaki lábai között a kapuba, 8-15, erre a szélről válaszol gyorsan Szabó Edina, 9-15.

22′ Dakos nem tudja összeszedni a bejátszást, de marad a labda a Vácnál, szabálytalanságot fújnak a bírók. Hámori ellépi, azonban nem tudunk indulni ebből az akcióból.

22′Egy szabaddobást készítünk elő Termánynak, aki talpról lő a jobb alsóba, 8-14.

21′ Selmeci is megpróbálkozik egy átlövéssel, egyelőre ezekben bízik az SZKKSE, azonban Bírónak nem egyszerű gólt lőni kintről, Selmecinek sem sikerült. Hámori talál be a túloldalon, héttel vezet a Vác, 7-14.

no images were found

20′ Hornyák vállalta el ismét, Futaki már jobbra eldőlt, de lábbal még védeni tudott. Egy eladott labda után Fülöp lövi ki pontosan a jobb felsőt, a labda kipattan a vasról, nagyon pontos löket volt, 7-13.

19′Hornyák most egyedül oldja meg, középen tört be, és lőtt Futaki kapujába, 7-12. Lackovic megy fel kilencről, de ezt most fogja Bíró.

17′Most nem jó a figura a vendégektől, kipasszolja Hornyák az oldalvonalon túlra. Termány lő egy újabb nagy gólt a szaggatottról, a jobb kapufáról vágódik a labda a gólvonal mögé, 7-11.

16′Szabó Edina került ziccerbe a szélen, ezt most belövi a csapatkapitány, 6-10. Jovetic lövését fogja Futaki, de a kipattanó megint a vendégeké, középen Fülöp szedi össze, és dobja az üres kapuba, 6-11.

15′ Vonalra lépett Szondi, így jöhet az SZKKSE, de nem jó a bejátszás Gulyás felé. Jovetic kanyarodhat fel a szélről, kilövi a hosszú felsőt, 5-10.

14′Termány talpról lő egy nagy gólt, bár ez most egy kicsit szerencsés is volt, mert a felső lécről kipattanó labda Bíró hátáról vágódott a váci kapuba, 5-9.

13′Megint egy megpattanó lövés, ezúttal Tóth Eszter lőtte el kintről, de most a sarokból folytathatja a Vác. Elsőre véd Futaki, majd a kipattanó Hornyáké, aki másodjára már mattolja Futakit, zsinórban három Hornyák-gólt követően 9-4-re vezet a Vác, amikor időt kér Marosán György.

12′Hornyák talpról bombáz a rövid felsőbe, óriási gólt ragasztott Futaki kapujába, 4-8. Selmeci ellépi, de szerencsére visszafújják a bírók, így nem tud ebből indulni a Vác.

no images were found

11′ Ahogy megszokhattuk azt manapság, amikor emberhátrányban van egy csapat, lehozza a kapusát, ezt teszi most a Vác is. A vendégekkel van a szerencse is eddig, Hornyák megpattanó lövésére már nem ért vissza Futaki, 3-7. Lackovic szerzi a harmadik gólját egy újabb átlövés után, 4-7.

10′ Tóth Eszter rántotta le Termányt a levegőből, ő az első kiállított a meccsen, emberelőnyben a Szeged. Hársnak játszotta le a szélre Lackovic, aki okosan át akarta emelni Bírót, de a váciak kapusa számított erre, és lehúzta a labdát.

10′Termány passza hosszú Lackovicnak, megszerzi a labdát a Vác, amiből Fülöp indulhat ismét ziccerig, ezt is bedobja, 3-6.

9′ Gulyásé az első lap a meccsen. Farkas megy be két ember között bal átlövőben, és a hatosról lő a hosszú alsóba, 3-5.

7′ Jó most a váci védekezés is, a blokkolt labda egészen az SZKKSE térfeléig pattan. Lackovic ismét elvállalta kintről, Bíró lábbal védett, majd a kipattanónál belülről üti ki Hornyák, így marad az SZKKSE-nél, Gulyás pedig pazarul fordul le védőjéről beállóban, és be is dobja a hatosról, ez szép megmozdulás volt, 3-4.

6′ Lackovic újabb átlövését fogja Bíró, de a kipattanó Termányé, aki a jobb kapufát találja telibe a szaggatottról, ebből indulhat a Vác, Fülöp ziccerig vezetheti, Futaki tehetetlen volt, 2-4.

5′ Selmeci majdnem labdát lop Hornyáktól, megint jó a védekezés. Fülöp tud befordulni középen, és a rövid alsóba lő, 2-3.

4′ Futaki véd egy ziccert középről, majd a kipattanó Jovetichez kerül, amit ismét megfog Futaki, bravó! Szabó ziccerben a túloldalon, de a rövidre tartó lövését fogja Bíró. Nagy iramban kezdődik a mérkőzés.

3′ Tóth szerzi meg újra a vezetést a Vácnak, majd egy eladott labda után Jovetic lő a hosszú felsőbe a szélről, de vonalra lépett. Lavkovic átlövése jó ismét, egyenlít a Szeged, 2-2.

2′Hornyák kisebb ápolását követően folytatódik a játék. Jó védekezés most az SZKKSE-től, nem tudnak lőni a vendégek, majd Farkas lövi át a szegedi falat, amire Lackovic gyorsan válaszol a szaggatottról, 1-1.

1′Támadó szabálytalanságot fújnak az első vendég támadás végén, amiből gyorsan indulhat az SZKKSE, de Lackovic bejátszását mellélövi ziccerben Gulyás.

1′A Vác kezdte a találkozót.

13:58 – Meg volt a bemutatás, a vendégek kvázi komplett kerettel érkeztek, míg az SZKKSE-nek az irányító, Barján Bianka nélkül kell megvívnia ezt a mai találkozót.

13:46 – Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok már javában melegítenek. Ezúttal is a taraflexen, azaz a kék borításon játszanak majd a csapatok, hiszen holnap a MOL-Pick Szeged a Kielt fogadja a Bajnokok Ligájában.

A mérkőzés 14 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Alig több mint egy óra múlva elkezdi az SZKKSE a rájátszást az NB I-ben. Marosán György tanítványai az első körben a Vácot a fogadják – a találkozót ÉLŐben közvetítjük ITT: http://szegedma.hu/?p=526371

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 11.

Előző sztori

Versekkel írták tele a REÖK óriásplakátjait + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Berényi: Sohasem lehet lemondani a kollektív bűnösség elvének eltörléséről