/

Hotdog-evésben versenyezhet eb és gazdi a Kutyafuttában Napon

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kutyafuttaban_mj-031

Április 18-án negyedik alkalommal tér vissza Szegedre a Kutyafuttában Nap. A szervezők idén rengeteg családbarát programmal készülnek, de az ebek sem lesznek elhanyagolva: a szokásos szépség- és ügyességi versenyeken túl a gazdi kiderítheti például, hogy képes-e gyorsabban befalni egy hot dogot, mint kedvence!

Negyedszer tölti meg csaholás az újszegedi Erzsébet Ligetet: április 18-án (esőnap esetén 25-én) ismét megrendezik a Kutyafuttában Napot! A szervezők az eddigi évek tapasztalatai alapján idén családbarát programkínálatot állítottak össze, ahol a legkisebbektől az idősebbekig mindenki megtalálhatja a neki való szórakozást. Persze az ember legjobb barátjából sem feledkeznek meg, a kutyusok számára a már megszokott programokon túl számos újdonsággal is készülnek!

“Eddig elsősorban a kutyásokra összpontosítottunk, idén viszont egy valódi családi rendezvényt szeretnénk a ligetbe varázsolni” – mondta el portálunknak Putnik-Mayer Yvette, a rendezvény főszervezője. Lesz például pónilovaglás, célba dobó verseny, kimondottan gyermekeknek kialakított akadálypálya és több standnál is várják egy-egy ingyenes programmal az érdeklődőket. A Rongy kocsma visszatérő vendégeként megismert Bödön vásár kézműves termékei közül is válogathatunk.

kutyafuttaban_mj-009

Persze a kutyusok sem fognak unatkozni, a szokásos és népszerű programokkal őket is megmozgatják a szervezők. Ismét lesz kutyaszépségverseny és egy agility-pályán az ügyességüket is bemutathatják majd az ebek, illetve a kutya-gazdi futóversenyen együtt küzdhet majd ember és négylábú. Idén kiderülhet az is: a kutya, vagy a gazdája a falánkabb? Torkosságukat a hotdog-evő versenyen mérhetik össze, ahol az nyer, aki gyorsabban tudja eltüntetni a virslis finomságot. A versenyek győztesei értékes jutalommal gazdagodnak majd, hiszen az ajándékok összértéke meghaladja az egymillió forintot.

A részletes programkínálat alább, további információk pedig a rendezvény honlapján olvashatók!

Programok:

9.00-10.00 megkezdődik a regisztráció a versenyekre, nevezési díj: 300Ft/ kutya/ versenyszám
– kutya-gazdi futóverseny gyerekeknek és felnőtteknek
– ügyességi verseny
– kölyök szépségverseny
– felnőtt kutya szépségverseny
– agility házi verseny
– hotdog-evő verseny (nincs nevezési díj)

10.00-10.30 hivatalos megnyitó, közös bemelegítés
utána tánc: a Montage Dance School legfiatalabb tanítványainak fellépése

10.30-11.45 kutya-gazdi futóverseny gyerekeknek! Táv: 150m
10.45-11.10 kutya-gazdi futóverseny felnőtteknek! Táv: 500 méter
A lényege, a kutyával együtt kell lefutni a távot, a póráz lehet a gazdi kezében, övére csatolva, vállán, bárhol, csak össze legyenek kötve és együtt fussanak, a rajt és a cél egy helyen van, féltávnál lesz egy forduló. Akkor ér be a páros a célba, ha a kutya és a gazdi is átlépi a rajt-cél vonalat. A leggyorsabbakat értékes ajándékcsomaggal jutalmazzák meg. Az előnevezés csak garancia arra, hogy az esetleg túljelentkezés ellenére is részt vehetnek a játékban. Az időkorlát miatt, a nevezők számát korlátozzák. Nagy létszám esetén, a biztonság érdekében, több futamot indítanak, kisebb létszámokban. Az előnevezés ellenére, a rendezvény napján, április 18.-án, reggel 9 órától a színpad melletti Kutyafuttában regisztrációs sátornál kell jelentkezni, és befizetni a nevezési díjat: 300 forintot, a rajtszámokat ekkor kapják meg a futók.

Az előnevezéshez küldd el a kapcsolat@kutyafuttaban.hue-mail címre április elseje és 15.-e között ezeket az adatokat: kutya-gazdi neve, kutya fajtája, gazdi életkora!

11.10-11.20 Orpheus Állatvédő Egyesület tagjainak és örökbe fogadható kutyusainak bemutatkozása

11.20-11.30 Eredményhirdetés és sorsolás (Butcher’s totó, tombola, futóverseny eredményhirdetés)

11.30-11.50 A Csibész Kutyaiskola bemutatója

11.50-12.30 kölyökkutya szépségverseny (nevezés: egy éves korig, keverék és fajtiszta kutyák egy kategóriában versenyeznek, nevezési díj: 300 Ft)
Az előnevezés ellenére, a rendezvény napján, április 18.-án, reggel 9 órától a színpad melletti Kutyafuttában regisztrációs sátornál kell jelentkezni, és befizetni a nevezési díjat: 300 forintot, a rajtszámokat a verseny előtt kapják meg a gazdik.

Az előnevezéshez küldd el a kapcsolat@kutyafuttaban.hu e-mail címre április elseje és 15.-e között ezeket az adatokat: kutya-gazdi neve, kutya fajtája, kutya életkora, kutya neme.

12.30-12.50 Hot dog evő verseny, ki a gyorsabb a kutya vagy a gazdi? A versenyre nincs nevezési díj, regisztrálni rá 9 órától lehet a Kutyafuttában.hu sátránál, túljelentkezés esetén kisorsoljuk, kiket hívunk fel a színpadra. Ajándékkal az a gazdi távozhat, akinek sikerül legyőznie kedvencét, azaz gyorsabban végez a “forró kutyával”.

12.50-13.10 Szegedi Kutya Klub bemutatója

13.10-13.30 Eredményhirdetés és sorsolás (tombola húzás, eredményhirdetése a kölyökkutya szépségversenynek)

13.30-14.10 ügyességi verseny

14.10-14.25 Az életet meg kell ízlelni, azaz mindent szétrág a kutya! –előadő: Putnik-Mayer Yvette, a kutyafuttaban.hu kutyanevelője

14.25-14.35 Sorsolás (Butcher’s sorsolás és tombola húzás, eredményhirdetése az ügyességi versenynek)

14.35-14.55 Kedvenc Kutyaiskola bemutatója

14.55-15.45 felnőtt kutya szépségverseny (egy éves kor felett keverék és fajtatiszta kutyák egyaránt)
Lényege: a színpad előtti bemutatótéren kell felvonulni, aki a legtöbb pontszámot kapja a zsűritől, az viheti haza az igen értékes ajándékcsomagot. Az előnevezés csak garancia arra, hogy az esetleg túljelentkezés ellenére is részt vehetnek a játékban. Az előnevezés ellenére, a rendezvény napján, április 18.-án, reggel 9 órától a színpad melletti Kutyafuttában regisztrációs sátornál kell jelentkezni, és befizetni a nevezési díjat: 300 forintot, a rajtszámokat a verseny előtt kapják meg a gazdik

Az előnevezéshez küldd el a kapcsolat@kutyafuttaban.hu e-mail címre április elseje és 15.-e között ezeket az adatokat: kutya-gazdi neve, kutya fajtája, kutya életkora, kutya neme.

15.45- 16.20 Agility házi verseny, az adott akadályokon egy percen belül, minél többször kell keresztül menni a kutyáknak, hiba nélkül. A legügyesebbet értékes ajándékcsomaggal jutalmazzák.

16.20-16.30 Kutya divat show- Felvonulnak a kutyaruha készítő verseny játékosai, beöltöztetett kutyusai, valamint eredményhirdetés, azaz kiderül, ki kapta a helyszínen a legtöbb szavazatot.

16.30-17.00 Eredményhirdetés (ügyességi és felnőtt szépségversenyben, agility háziversenyben) és tombola húzás

állandó programok a sátraknál, standoknál : (mindegyik ingyenes)
– agility oktatás, többféle, különböző akadályokból épül fel a pálya, napközben szakemberek segítik a gazdikat megtanítani, arra, hogyan vegyék rá kutyusukat, hogy átmenjenek a különböző akadályokon, az oktatás egész napos, délután háziversenyt hirdetünk. az oktatók és a verseny lebonyolításában segítenek a -Csibész Kutyaiskola oktatói
– akadálypálya, melyeken kiképzett, segítő kutyák vezetnek végig bekötött szemű kétlábúakat- Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány
– Információs stand, Ingyenes állatbarát ajándékok, Örökbe fogadható kutyusok bemutatása, Állatvédelmi tanácsadás- Orpheus Állatvédő Egyesület
– táplálkozási tanácsadás- Platinum Magyarország
– Információ a kisállat-fizioterápiáról az érdeklődőknek, kutyás bemutatók, aktív tornák- Fiziopanzio
– szőrápolási tanácsok, ingyenes karomvágás, fültisztítás- Picúr Kutyakozmetika
– állatorvosi tanácsadás, kvíz, totó- Vezér állatorvosi Központ és Univerzoom Állatok Áruháza
– Butcher’s totó, Kutyajó Játék, kóstoltatás – Butcher’s Pet Care
Kvízek, tesztek, állatvédelemmel, állattartással kapcsolatos kérdések megbeszélése az érdeklődőkkel, chip és regisztráció ellenőrzése- Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat, vendég: Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete
– pónilovaglás (nem díjtalan)

Bödön kézműveseitől vásárolható:
Kézműves ékszerek, henna festés, akvarell képek, faliórák, hűtőmágnesek, festett kövek, divat- és ásványékszerek, filc figurák, kabala állatkák, kézzel varrt játékok és még számtalan egyedi kézműves termék.

Hot dog evés, szépség-és ügyességi verseny – a IV. Kutyafuttában Napon ebek és gazdik számára is akad majd program!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 6.

Előző sztori

Több mint tíz éve ígéret csupán a szegedi halászbástya + VIDEÓ

Következő sztori

Április 9-én indul a XVI. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál