Közélet

Hotdog-evésben versenyezhet eb és gazdi a Kutyafuttában Napon

Hotdog-evésben versenyezhet eb és gazdi a Kutyafuttában Napon

2015. április 7., kedd
Hotdog-evésben versenyezhet eb és gazdi a Kutyafuttában Napon
kutyafuttaban_mj-031

Április 18-án negyedik alkalommal tér vissza Szegedre a Kutyafuttában Nap. A szervezők idén rengeteg családbarát programmal készülnek, de az ebek sem lesznek elhanyagolva: a szokásos szépség- és ügyességi versenyeken túl a gazdi kiderítheti például, hogy képes-e gyorsabban befalni egy hot dogot, mint kedvence!

Negyedszer tölti meg csaholás az újszegedi Erzsébet Ligetet: április 18-án (esőnap esetén 25-én) ismét megrendezik a Kutyafuttában Napot! A szervezők az eddigi évek tapasztalatai alapján idén családbarát programkínálatot állítottak össze, ahol a legkisebbektől az idősebbekig mindenki megtalálhatja a neki való szórakozást. Persze az ember legjobb barátjából sem feledkeznek meg, a kutyusok számára a már megszokott programokon túl számos újdonsággal is készülnek! "Eddig elsősorban a kutyásokra összpontosítottunk, idén viszont egy valódi családi rendezvényt szeretnénk a ligetbe varázsolni" – mondta el portálunknak

Putnik-Mayer Yvette

, a rendezvény főszervezője. Lesz például pónilovaglás, célba dobó verseny, kimondottan gyermekeknek kialakított akadálypálya és több standnál is várják egy-egy ingyenes programmal az érdeklődőket. A Rongy kocsma visszatérő vendégeként megismert Bödön vásár kézműves termékei közül is válogathatunk.

kutyafuttaban_mj-009

Persze a kutyusok sem fognak unatkozni, a szokásos és népszerű programokkal őket is megmozgatják a szervezők. Ismét lesz kutyaszépségverseny és egy agility-pályán az ügyességüket is bemutathatják majd az ebek, illetve a kutya-gazdi futóversenyen együtt küzdhet majd ember és négylábú. Idén kiderülhet az is: a kutya, vagy a gazdája a falánkabb? Torkosságukat a hotdog-evő versenyen mérhetik össze, ahol az nyer, aki gyorsabban tudja eltüntetni a virslis finomságot. A versenyek győztesei értékes jutalommal gazdagodnak majd, hiszen az ajándékok összértéke meghaladja az egymillió forintot. A részletes programkínálat alább, további információk pedig a

rendezvény honlapján

olvashatók!

Programok:

9.00-10.00

megkezdődik a regisztráció a versenyekre, nevezési díj: 300Ft/ kutya/ versenyszám - kutya-gazdi futóverseny gyerekeknek és felnőtteknek - ügyességi verseny - kölyök szépségverseny - felnőtt kutya szépségverseny - agility házi verseny - hotdog-evő verseny (nincs nevezési díj)

10.00-10.30

hivatalos megnyitó, közös bemelegítés utána tánc: a Montage Dance School legfiatalabb tanítványainak fellépése

10.30-11.45

kutya-gazdi futóverseny gyerekeknek! Táv: 150m

10.45-11.10

kutya-gazdi futóverseny felnőtteknek! Táv: 500 méter A lényege, a kutyával együtt kell lefutni a távot, a póráz lehet a gazdi kezében, övére csatolva, vállán, bárhol, csak össze legyenek kötve és együtt fussanak, a rajt és a cél egy helyen van, féltávnál lesz egy forduló. Akkor ér be a páros a célba, ha a kutya és a gazdi is átlépi a rajt-cél vonalat. A leggyorsabbakat értékes ajándékcsomaggal jutalmazzák meg. Az előnevezés csak garancia arra, hogy az esetleg túljelentkezés ellenére is részt vehetnek a játékban. Az időkorlát miatt, a nevezők számát korlátozzák. Nagy létszám esetén, a biztonság érdekében, több futamot indítanak, kisebb létszámokban. Az előnevezés ellenére, a rendezvény napján, április 18.-án, reggel 9 órától a színpad melletti Kutyafuttában regisztrációs sátornál kell jelentkezni, és befizetni a nevezési díjat: 300 forintot, a rajtszámokat ekkor kapják meg a futók. Az előnevezéshez küldd el a kapcsolat@kutyafuttaban.hue-mail címre április elseje és 15.-e között ezeket az adatokat: kutya-gazdi neve, kutya fajtája, gazdi életkora!

11.10-11.20

Orpheus Állatvédő Egyesület tagjainak és örökbe fogadható kutyusainak bemutatkozása

11.20-11.30

Eredményhirdetés és sorsolás (Butcher’s totó, tombola, futóverseny eredményhirdetés)

11.30-11.50

A Csibész Kutyaiskola bemutatója

11.50-12.30

kölyökkutya szépségverseny (nevezés: egy éves korig, keverék és fajtiszta kutyák egy kategóriában versenyeznek, nevezési díj: 300 Ft) Az előnevezés ellenére, a rendezvény napján, április 18.-án, reggel 9 órától a színpad melletti Kutyafuttában regisztrációs sátornál kell jelentkezni, és befizetni a nevezési díjat: 300 forintot, a rajtszámokat a verseny előtt kapják meg a gazdik. Az előnevezéshez küldd el a kapcsolat@kutyafuttaban.hu e-mail címre április elseje és 15.-e között ezeket az adatokat: kutya-gazdi neve, kutya fajtája, kutya életkora, kutya neme.

12.30-12.50

Hot dog evő verseny, ki a gyorsabb a kutya vagy a gazdi? A versenyre nincs nevezési díj, regisztrálni rá 9 órától lehet a Kutyafuttában.hu sátránál, túljelentkezés esetén kisorsoljuk, kiket hívunk fel a színpadra. Ajándékkal az a gazdi távozhat, akinek sikerül legyőznie kedvencét, azaz gyorsabban végez a “forró kutyával”.

12.50-13.10

Szegedi Kutya Klub bemutatója

13.10-13.30

Eredményhirdetés és sorsolás (tombola húzás, eredményhirdetése a kölyökkutya szépségversenynek)

13.30-14.10

ügyességi verseny

14.10-14.25

Az életet meg kell ízlelni, azaz mindent szétrág a kutya! –előadő: Putnik-Mayer Yvette, a kutyafuttaban.hu kutyanevelője

14.25-14.35

Sorsolás (Butcher’s sorsolás és tombola húzás, eredményhirdetése az ügyességi versenynek)

14.35-14.55

Kedvenc Kutyaiskola bemutatója

14.55-15.45

felnőtt kutya szépségverseny (egy éves kor felett keverék és fajtatiszta kutyák egyaránt) Lényege: a színpad előtti bemutatótéren kell felvonulni, aki a legtöbb pontszámot kapja a zsűritől, az viheti haza az igen értékes ajándékcsomagot. Az előnevezés csak garancia arra, hogy az esetleg túljelentkezés ellenére is részt vehetnek a játékban. Az előnevezés ellenére, a rendezvény napján, április 18.-án, reggel 9 órától a színpad melletti Kutyafuttában regisztrációs sátornál kell jelentkezni, és befizetni a nevezési díjat: 300 forintot, a rajtszámokat a verseny előtt kapják meg a gazdik Az előnevezéshez küldd el a kapcsolat@kutyafuttaban.hu e-mail címre április elseje és 15.-e között ezeket az adatokat: kutya-gazdi neve, kutya fajtája, kutya életkora, kutya neme.

15.45- 16.20

Agility házi verseny, az adott akadályokon egy percen belül, minél többször kell keresztül menni a kutyáknak, hiba nélkül. A legügyesebbet értékes ajándékcsomaggal jutalmazzák.

16.20-16.30

Kutya divat show- Felvonulnak a kutyaruha készítő verseny játékosai, beöltöztetett kutyusai, valamint eredményhirdetés, azaz kiderül, ki kapta a helyszínen a legtöbb szavazatot.

16.30-17.00

Eredményhirdetés (ügyességi és felnőtt szépségversenyben, agility háziversenyben) és tombola húzás

állandó programok a sátraknál, standoknál : (mindegyik ingyenes)

- agility oktatás, többféle, különböző akadályokból épül fel a pálya, napközben szakemberek segítik a gazdikat megtanítani, arra, hogyan vegyék rá kutyusukat, hogy átmenjenek a különböző akadályokon, az oktatás egész napos, délután háziversenyt hirdetünk. az oktatók és a verseny lebonyolításában segítenek a -Csibész Kutyaiskola oktatói - akadálypálya, melyeken kiképzett, segítő kutyák vezetnek végig bekötött szemű kétlábúakat- Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány - Információs stand, Ingyenes állatbarát ajándékok, Örökbe fogadható kutyusok bemutatása, Állatvédelmi tanácsadás- Orpheus Állatvédő Egyesület - táplálkozási tanácsadás- Platinum Magyarország - Információ a kisállat-fizioterápiáról az érdeklődőknek, kutyás bemutatók, aktív tornák- Fiziopanzio - szőrápolási tanácsok, ingyenes karomvágás, fültisztítás- Picúr Kutyakozmetika - állatorvosi tanácsadás, kvíz, totó- Vezér állatorvosi Központ és Univerzoom Állatok Áruháza - Butcher’s totó, Kutyajó Játék, kóstoltatás – Butcher’s Pet Care Kvízek, tesztek, állatvédelemmel, állattartással kapcsolatos kérdések megbeszélése az érdeklődőkkel, chip és regisztráció ellenőrzése- Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat, vendég: Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete - pónilovaglás (nem díjtalan)

Bödön kézműveseitől vásárolható:

Kézműves ékszerek, henna festés, akvarell képek, faliórák, hűtőmágnesek, festett kövek, divat- és ásványékszerek, filc figurák, kabala állatkák, kézzel varrt játékok és még számtalan egyedi kézműves termék.

Hot dog evés, szépség-és ügyességi verseny - a IV. Kutyafuttában Napon ebek és gazdik számára is akad majd program!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.