Bulvár

Hétvégén is lesz munkavégzés a 47-es főúton

Hétvégén is lesz munkavégzés a 47-es főúton

2015. április 17., péntek
Hétvégén is lesz munkavégzés a 47-es főúton

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a 47. számú főút Békés és Csongrád megyei szakaszain Békéscsabától Hódmezővásárhelyig 54 km hosszan folyik a 11,5 tonnás burkolaterősítés, szélesítés és korszerűsítés. A NIF Zrt. a főúton tapasztalható forgalmi nehézségek és a lakossági észrevételek miatt felkérte a vállalkozókat, hogy hétvégén is folytassák a kivitelezést.

Időjárás függvényében a vállalkozók minden szombaton, esetenként vasárnap is végeznek szélesítési munkálatokat. Várhatóan július közepére a 47. számú főút szélesítési munkálatai befejeződnek, ekkortól már jelzőőrös forgalomirányítás lesz, így gyorsabb haladást tudunk biztosítani. A beruházás eredményeképpen a burkolat szélessége 7 méterről 7,5 méterre nő, valamint a kerékpárosok a főúttól kiépített külön kerékpárúton közlekedhetnek. A munkálatok befejezéséig két kerülő utat ajánlunk a személygépkocsival közlekedők figyelmébe: Hódmezővásárhely-Tótkomlós-Csanádapáca-Békéscsaba, illetve az Orosháza-Csanádapáca-Békéscsaba útvonalat. A 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával megvalósuló fejlesztés 2015 őszére készül el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.