Kultúra

Diákok vetélkedője az ópusztaszeri emlékparkban

Diákok vetélkedője az ópusztaszeri emlékparkban

2015. április 22., szerda
Diákok vetélkedője az ópusztaszeri emlékparkban

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark 2006. óta évente megrendezi a KerekEmese történelmi, néprajzi, természetismereti vetélkedősorozatot. A többfordulós vetélkedő látványos döntője az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban április 25-én, szombaton lesz, amelyre ezúton invitáljuk a Szerkesztőség munkatársait!

A vetélkedőt a környezettudatosság, a hagyományok tisztelete és ápolása, a tanulók szemléletének tágítása és az iskolai oktató-nevelő munka támogatása hívták életre. A tudáspróba idáig közel 6000 diákot szólított meg határainkon innen és túl, komoly elszántságot, kitartást, alkotókészséget igényelve a nevezőktől. Az idei évben közel 120 csapat jelentkezett, közel 500 versenyzővel, határainkon innen és túlról. Idén újabb területtel bővült azon területek sora, ahonnan versenyzőink érkeznek, ugyanis Csantavér csapataival immár bekapcsolódott a Délvidék is. Ebben az évadban az I. világháború, valamint Hunyadi János kora mentén készültek a feladatok, de persze nem maradtak el a természetismereti-, művészeti témájú feladatok sem. A kreatív feladatok megoldásában rendkívül magas színvonalú munkákat értékelhettek az Emlékpark munkatársai. Ezekből az alkotásokból kiállítás is nyílik, ahol a Park látogatói egészen az idény végéig megtekinthetik a gyerekek munkáit. A vetélkedő döntőjén – szellemi és fizikai próbák során – idén az előzetes fordulók korosztályonkénti legjobb 14-14 csapat vesz majd részt, ahol értékes ajándékokkal gazdagodhatnak a versenyzők. Verseny kezdete: 2015. április 25., szombat 10 óra Eredményhirdetés időpontja: 2015. április 25., szombat 16 óra Helyszín: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark (6767 Ópusztaszer Szoborkert 68.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.