Közélet

Az LMP elítéli a kétnyelvű utcanévtáblák megbírságolását

Az LMP elítéli a kétnyelvű utcanévtáblák megbírságolását

2015. április 25., szombat
Az LMP elítéli a kétnyelvű utcanévtáblák megbírságolását

Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy Marosvásárhelyen kilátásba helyezték a saját házukra kétnyelvű utcatáblákat kihelyező lakosok megbüntetését - közölte a párt szombaton az MTI-vel.

Az LMP kiáll a külhoni magyar közösségek és minden más kisebbséget megillető többnyelvűségért. A párt minden erre irányuló törekvést támogat, így a marosvásárhelyi vagy korábban a kolozsvári és dunaszerdahelyi magyar kisebbségek küzdelmét - áll a közleményben. Az ellenzéki párt szerint a békés egymás mellett élés alapfeltétele, hogy a kisebbségek széles körű jogosítványokkal rendelkezzenek, és ennek is egyik legfontosabb eleme anyanyelvük hivatalos elismerése. Álláspontjuk szerint a kisebbségeket megilleti a jog, hogy hivatalos ügyeiket is tudják anyanyelven intézni és legyen lehetőségük anyanyelvi oktatásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.