Közélet

Az egyházi iskolák felzárkóztatásáról rendeznek vitaestet Szegeden

Az egyházi iskolák felzárkóztatásáról rendeznek vitaestet Szegeden

2015. április 24., péntek
Az egyházi iskolák felzárkóztatásáról rendeznek vitaestet Szegeden
gyermekrajz_iskola_ceruza

A Magyar Pax Romana szegedi Morel Gyula csoportja április 28-án Szegeden a Katolikus Házban az Egyházi iskolák a felzárkóztatásért címmel szervez vitaestet.

A felzárkóztatás tematikája kiemelt helyet foglal el a hazai közoktatási útkeresésekben és feladatmegoldásokban. A katolikus iskolák számára nem utolsó sorban

Ferenc

pápa szegényeket és kirekesztetteket előnyben részesítő programja és üzenetei jelentenek kiemelt alkalmat, hogy pedagógiai programjukat és gyakorlatukat a felzárkóztatás szempontjából reflektálják. Az egyházi iskolákkal kapcsolatos kortárs magyarországi megnyilatkozások is sürgetik, hogy az egyházi oktatás törekvéseit és eredményeit a felzárkóztatásra vonatkozóan a közvélemény megismerhesse és arról árnyalt képet szerezhessen. A 18 órakor kezdődő vitaesten a felzárkóztatás közoktatási kihívásairól, a Csongrád megyei közoktatási adatokról, az egyházi iskolák vonatkozó adatairól és küldetéséről hangzanak el vitaindítók.

Szűcs Norbert kutató:

Felzárkóztatás a közoktatásban - tendenciák

Nagy László, a Csongrád Megyei Kormányhivatal oktatási referense:

Egyházi iskolák Csongrád megyében

Szásziné Fehérváry Anikó, tanár, mentálhigiénés szakember (Szeged):

Az elesettek kihívása a katolikus közoktatás számára

Kovács Péter, református lelkész (Szentes):

Az elesettek kihívása a református közoktatás számára

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.