/

Ál-csatornatisztítók járják Móravárost

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Móravárosból ismét bejelentés érkezett a Szegedi Vízmű Zrt. felé, miszerint ál-csatornatisztítók azt állítják, hogy a Vízmű megbízásából csatornatisztítást jöttek végezni, majd pénzt kérnek a helyszínen. Az ál-csatornatisztítók kék színű kombi autóval jöttek (Opel), és narancssárga színű láthatósági mellényt viseltek.

A Szegedi Vízmű Zrt. ilyen jellegű megbízást nem adott senki felé sem, a Társaság bejelentett igény alapján végez szennyvíz bekötővezeték javítást, tisztítást. Fontos, hogy itt nem a belső rendszer takarításáról van szó, mert azt bárki végezheti (erre a Szegedi Vízmű Zrt. nem adhat megbízást). A bekötővezeték a gerincvezeték és a telek közötti vezeték, ami a Szegedi Vízmű Zrt. üzemeltetésében van, így a bekötővezeték javítása, tisztítása díjmentes, a Szegedi Vízmű Zrt. ezt karbantartás keretében elvégzi. Ilyen esetekben a Vízmű szakembereink vízműves formaruhát viselnek, és vízműves emblémával ellátott gépkocsival, célgépekkel jelennek meg a helyszínen – olvasható a Szegedi Vízmű Zrt. közleményében.

A vízmű munkatársai kérik, hogyha ilyen tevékenységet észlelnek, tegyenek bejelentést a rendőrségen, illetve hívják a Szegedi Vízmű hibabejelentő számait: 62/420-155, 80/82-88-82.

Előző sztori

Hogyan alakítsuk ki otthoni WiFi-hálózatunkat?

Következő sztori

Czerván: erős kertészet nélkül nincs mezőgazdaság