Közélet

A munka világába tájolták a szegedi Eötvös-gimnázium tanulóit + FOTÓK

A munka világába tájolták a szegedi Eötvös-gimnázium tanulóit + FOTÓK

2015. április 23., csütörtök
A munka világába tájolták a szegedi Eötvös-gimnázium tanulóit + FOTÓK
klik_tajolo_nap01kf

A szegedi Eötvös József Gimnáziumban csütörtök délelőtt nyitották meg a Tájoló-napot. A pályaorientációs program célja, hogy a diákoknak feltérképezni a munka világában alapvetőnek tekinthető gyakorlati kompetenciáikat.

A gazdasági kamaráknak 2013 óta van lehetősége szervezett keretek között a pályaorientáció segítségére, ebben működik együtt a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Kirendeltségével, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szegedi tankerületéhez tartozó Pedagógiai Szakszolgálattal. 2015-től ezt a pályaorientációs tevékenységet a kamara kibővítette a gimnáziumok irányába is. A Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola 3 tagintézményének szakoktatóinak, a CSMKH Munkaügyi Központ pályaválasztási tanácsadójának, illetve a Csongrád Megyei Pedagógiai szakszolgálat pályaválasztási tanácsadóinak munkáját összehangolva, a Kamara a Tájoló program keretében biztosít lehetőséget a diákoknak feltérképezni a munka világában alapvetőnek tekinthető gyakorlati kompetenciáikat.

A Tájoló program célja az életpálya tervezés támogatása. A sikeres életpálya-tervezés egyik sarokköve, hogy a személynek saját élményekre és tapasztalatokra támaszkodva legyen képe arról, milyen tevékenységekben tud jó teljesítményt nyújtani, melyeket végzi szívesen, milyen kihívások bosszantóak számára és melyek azok, amelyekben örömmel tesz erőfeszítést. Ez a program a saját érdeklődésnek és képességeknek a tudatosítását és azok tényleges teljesítménnyel történő összevetését teszi lehetővé – egyben ahhoz is támpontot nyújt, hogy a munka világán belül milyen területen kezdje el a diák a tudatos keresést a lehetséges képzések iránt. Az első program résztvevői hódmezővásárhelyi 11. osztályos gimnazista tanulók voltak, szerda délelőtt pedig a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola tanulóinak rendezték meg a Tájoló-napot. Az egész napos munkájuk során 6 területen végeztek tevékenységeket a fiatalok: egészségügy-szociális, kereskedelem, kézművesség, műszaki, turizmus-vendéglátás, üzlet-ügyintézés témakörében is tájékozódhattak.

Pályaorientációs program hivatott segíteni az Eötvös József Gimnázium diákjainak, hogy feltérképezzék a munka világában...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.