Közélet

Terrorveszélyre és járványügyi helyzetre is felkészít a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság + FOTÓK

Terrorveszélyre és járványügyi helyzetre is felkészít a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság + FOTÓK

2015. március 3., kedd
Terrorveszélyre és járványügyi helyzetre is felkészít a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság + FOTÓK
vedelmi_igazgatasi_sajttaj02_gs

Migráció, járványügyi helyzet, terrorfenyegetettség vagy kibervédelem - ilyen és ehhez hasonló szituációkra készíti fel a területi és a helyi védelmi igazgatásban dolgozókat a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság.

Március 3-án és 4-én tartja a területi és a helyi védelmi igazgatásban dolgozók honvédelmi felkészítését a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság. A kétnapos foglalkoztatást négyévente, minden helyhatósági választásokat követően szervezi meg megyénként a Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A keddi nyitóülésen

Juhász Tünde

kormánymegbízott, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke úgy nyilatkozott: az utóbbi időszakban a közigazgatással együtt a védelmi igazgatás rendszere is jelentős átalakuláson ment keresztül, szereplőinek azonban ugyanolyan felkészülten kell helyt állniuk az esetleges vészhelyzetekben. Felkészítésük során a résztvevők számba vehetik, hogy megfelelő képességgel rendelkeznek-e a legtipikusabb veszélyhelyzetek elhárítására, úgy mint a migráció, járványügyi helyzet, terrorfenyegetettség vagy kibervédelem.

Tokovicz József

dandártábornok hangsúlyozta: a húsz helyszínen zajló roadshow nyolcadik állomásaként érkeztek Szegedre, a felkészítés január 16-án kezdődött és várhatóan június 3-án ér majd véget. "Az aktuális nemzetközi helyzet ismét kiemelt szerephez juttatta a honvédelmi felkészülést. Mind a párizsi események, mind pedig az orosz-ukrán válság azt mutatja, hogy nem csak a világ másik végén alakulhatnak ki krízisszituációk, de hazánkat közvetlenül is érheti ilyesfajta fenyegetés" - magyarázta a dandártábornok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.